Cele NOUA asteptari de la viata pe care ar trebui sa elimini din mintea ta

1254

In invataturile budiste este abordat si acest aspect al existentei. Acestia discuta despre „dorinta mintii” si despre puterea pe care o au ateptarile, puterea de a crea suferinta in viata noastra, iar acest lucru este valabil in special in cazul relatiilor cu cei din jurul nostru. Iritarea, dezamagirea, furia sau tristetea apar adesea ca urmare a neindeplinirii unei asptepari pe care o avem de la viata. Ne-am dori, fiecare dintre noi, ca viata sa ne raspunda intr-un mod placut. Cu toate acestea, de cele mai multe ori viata ne demonstreaza ca nu noi suntem cei in control. In loc sa ne indreptam atentia catre noi insine, avem obiceiul sa ne-o intreptam catre ceilalti, iar acesta este momentul in care lucrurile incep sa devina dificile. Iata cele NOUA asteptari pe care ar trebui sa le elimini din mintea ta:

9. Nu mai te astepta ca oamenii din jurul tau sa fie perfecti

Daca ai aceasta mentalitate, tot timpul vei fi dezamagit. Oamenii nu o sa traiasca niciodata la nivelul asteptarilor tale. Nu este nimic neobisnuit in a avea asteptari fata de oamenii din jurul tau, dar intelege ca in momentele in care gresesc si cu siguranta o vor face, macar au incercat. Intelege-i si nu cauta perfectiunea acolo unde nu o poti gasi.

8. Nu te asptepta la ce-i mai rau de la oameni

De cealalta parte, daca te astepti ca oamenii sa greseasca, nu le oferi sansa sa reuseasca sa te impresioneze. Incurajeaza-i pe cei de langa tine. Ajuta-i, invata-i. Astfel acestia vor putea sa indeplineasca multe dintre scopurile pe care acestia si le-au propus si sa se dezvolte ca persoane.

7. Nu mai astepta ca oamenii sa plateasca pentru tine

Partea financiara a vietii tale este responsabilitatea ta. Nu ar trebui sa astepti ca oamenii sa plateasca pentru distractia ta, facturile tale sau cumparaturile tale. Dezvolta controlul asupra acestui aspect al vietii tale, partea financiara. Doar pentru ca toti prietenii tai servesc masa in oras, asta nu inseamna ca si tu trebuie sa o faci. Sunt diferente enorme intre necesitati si dorinte, nu astepta ca familia sa-ti ofere ceea ce-ti doresti.

6. Nu mai te asptepta ca lucrurile sa se indrepte catre directia gresita intotdeauna

Indiferent de nefericirea sau ghinionul care consideri ca se afla in viata ta, nu ar trebui sa astepti acelasi ghinion si in restul aspectelor vietii tale. Invata puterea optimismului. Daca te uiti dupa lucrurile pozitive le vei gasi, iar acelasi lucru se aplica si lucrurilor negative.

5. Nu mai astepta sa descoperi dreptatea acolo unde nu exista

Viata nu este dreapta. Uneori nu primesti recunoasterea meritata pentru munca pe care ai depus-o. Invata sa oferi fara sa astepti nimic in schimb.

4. Nu mai astepta ca viata sa fie usoara

Daca faci tot timpul doar cele mai simple lucruri nu o sa reusesti niciodata sa faci ceva maret. Viata nu este uoara, iar incercarile se vor asterne in drumul tau indiferent daca esti sau nu pregatit sa le depasesti. Realizeaza-ti puterea interioara si vei putea de a indeplini lucruri marete. Orice este cu adevarat important in aceasta viata necesita foarte multa vointa, munca si disciplina interioara. Nu accepta mediocritatea.

3. Nu mai astepta ceva pentru nimic

Daca nu depui efortul pentru a indeplini macar unul dintre scopurile pe care ti le-ai propus nu vei avea parte de rezultatele pe care ti le doresti. Daca vrei sa slabesti, trebuie sa faci schimbari in ceea ce priveste nutritia si sa incepi un program de exercitii fizice. Nu poti manca cand doresti, ceea ce doresti iar apoi sa te astepti sa arati uimitor de bine. Daca iti doresti ceva cu adevarat trebuie sa depui efortul necesar pentru a realiza acel scop. In cazul in care nu te afli in urmarirea lui, nu ai un scop, ai un vis, iar acesta cu siguranta nu se va materializa prea curand.

2. Nu mai astepta ca oamenii sa se schimbe

Oamenii sunt indragostiti de obiceiurile lor. Ne plac lucrurile constante deoarece este mult mai comfortabil. Ne putem schimba dar este nevoie sa investim. Daca-ti doresti ca o alta persoana din jurul tau sa se schimbe trebuie sa incepi in primul rand cu tine. Nu ai puterea sa schimbi o alta persoana in afara de tine, iar atunci cand vei intelege acest lucru viata ta se va schimba.

1. Nu mai astepta ca oamenii sa faca din tine o prioritate

Nu esti singura persoana care are parte de zile dificile. Prietenii si familia ar trebui sa fie persoanele din viata ta pe care sa te poti baza si care sa te poata ajuta atunci cand lucrurile nu sunt asa cum ti-ai dori sa fie, dar asta nu-ti ofera dreptul sa abuzezi de aceste relatii. Invata sa ai grija de tine insuti. Este foarte sanatos sa fii independent. Nu ar trebui sa insisti sa faci totul de unul singur, dar nu vrei sa-ti pui familia si prietenii intr-o pozitie in care isi neglijeaza scopurile personale deoarece te ajuta pe tine.