Cele ZECE motive pentru care ar trebui sa ignori mai des vocea celor din jurul tau

1499

 Vocea celor din jurul tau te poate conditiona intr-o asemenea masura incat poti uita cine esti, ce-ti doresti de la viata si ce te face fercit. Este destul de dificil sa-ti pastrezi viu spiritul de aventura si sa continui sa traiesti o viata inspirata atunci cand traiesti in concordanta cu ceea ce-si doresc cei din jurul tau de la tine. De cele mai multe ori, oamenii care isi asculta vocea interioara, chiar daca exista cazuri in care acestia nu sunt foarte inteligenti, reusesc sa scoata la iveala o multime de idei originale care aduc o noua prospetime lumii in care traiesc. Cu alte cuvinte, inteligenta nu este o problema a lumii in care traim, dar gandirea individuala si bazata pe originalitate este.  Iata care sunt cele ZECE motive pentru care ar trebui sa ignori mai des vocea celor din jurul tau:

10. Adevarul: Este imposibil sa multumesti pe toata lumea

Adevarul este acela ca anumite persoane nu o sa te placa si nu o sa fie de acord cu ceea ce faci. Asa ca, cel mai bine este sa faci ceea ce-ti doresti si ceea ce te face pe tine fericit. Fie ca este vorba de felul in care preferi sa te imbraci, o decizie legata de afacerea ta sau una legata de cariera ta, nu toata lumea o sa fie de acord cu decizia pe care o sa o alegi, chiar daca sunt rude apropiate sau colegi de serviciu. Acesta este simplul adevar. Recunoasterea acestui adevar ne ofera posibilitatea sa ne comportam onesti fata de noi insine in viata de zi cu zi. Facand aceste alegeri macar vei putea sa dormi noaptea linistit, stiind ca esti de acord si multumit cu alegerile pe care le faci.

9. Celorlalti nu le pasa atat de mult pe cat crezi

Daca sa te intampla sa te regasesti ingrijorandu-te in legatura cu ceea ce cred ceilalti oameni despre tine, sansele sunt ca acele persoane sa nu se gandeasca la tine atat de mult precum crezi. Cu totii avem vieti destul de complexe in care traim si indiferent de aprobarea celeilalte persoane pe care o urmaresti, sansele sunt ca aceasta sa nu fie atat de pasatoare pe cat esti tu de ingrijorat. Astfel, cel mai bun lucru pe care-l poti face este sa extragi energia pe care o indrepti catre obtinerea aprobarii celorlalti si sa o transformi intr-o energie prin care evaluezi lucrurile cu care esti tu de acord. Asigura-te ca esti de acord si aprobi ceea ce faci tu, este tot ceea ce conteaza!

8. Traieste cu integritate

In momentul in care te indepartezi de propriile tale standarde, traiesti o viata non-autentica. Adica, atunci cand iti traiesti viata dupa standardele celorlalte persoane, sfarsesti prin a trai o miciuna, avand in vedere ca aceasta nu este viata pe care ti-o doresti cu adevarat. Sa traiesti cu integritate implica sa actionezi in aliniament cu ceea ce cunosti ca fiind adevarat in cazul tau. Atunci cand traiesti dupa standardele celorlalti nu traiesti o viata autentica si nici nu te poti numi o persoana care are integritate.

7. Ai incredere in abilitatea ta de a lua decizii

Este un comportament destul de obisnuit pentru multe persoane sa caute aprobarea celorlalti, dar din pacate, acest comportament ne poate aduce in pozitia in care ne pierdem increderea in noi insine. Cu cat vei cauta aprobarea celor din jurul tau, cu atat mai putina incredere vei avea in situatiile in care este necesar sa iei decizii. Luarea deciziilor este un muschi, spune Tony Robbins. Cu cat iei mai des propriile decizii, cu atat mai usor o sa-ti fie si cu atat mai puternic devine acel muschi. Intareste-ti acest muschi luand propriile decizii si bazandu-te pe tine si doar pe tine insuti.

6.  Instinctul interior conteaza

Atunci cand iti asculti vocea interioara, cele mai profunde dorinte interioare si visele tale, ajungi sa traiesti o viata care iti ofera cu adevarat satisfactie. Tu esti singura persoana care poate cunoaste care iti este chemarea si sunt sigur ca undeva in interiorul tau ai o mica idee, chiar daca nu ai descoperit cu adevarat inca. Este mult mai bine sa traiesti o viata dupa bunul tau plac si cu care esti de acord, decat sa traiesti viata in locul altor persoane.

5. Tu esti cel care ramane cu rezultatul final

In viata, tu esti cel care este prins in consecintele deciziilor tale. Atunci cand oamenii iti ofera propriile lor sugestii, nu ei sunt cei care isi asuma riscurile, ci tu esti cel care trebuie sa se descurce cu consecintele. Nu acestia sunt nevoiti sa traiasca cu alegerile pe care le-ai facut, ci tu insuti.

4. Independenta fata de opiniile bune ale celorlalti

Un citat al lui Deepak Chopra spune: “Daca esti cu adevarat o persoana spirituala, in acest caz ar trebui sa fii independent de opiniile bune sau rele ale lumii… ar trebui sa ai incredere in tine insuti.”

Aceasta este una dintre cele mai intelepte invataturi pe care le cunosc. Vezi tu, adesea oamenii care iti ofera opinia sau chiar iti comanda, te iubesc si au in inima lor cel mai bun interes. Acestia iti spun ceea ce cred ei ca ti s-ar potrivi tie, dar din punctul lor de vedere. Acestia au intentii pozitive si cu toate ca opinia acestora este in esenta una buna, tot trebuie sa fii independent fata de acestia. Inauntrul nostru se afla un cunoscator intuitiv care ne ofera informatii mai mult decat importante in legatura cu ceea ce este bun pentru noi.

3. Ceea ce este bun pentru altcineva este posibil sa nu fie la fel de bun pentru tine

Este foarte important sa recunosti ca opinia unei persoane se bazeaza pe ceea ce aceasta ar face in acea situatie. Acest mod de a gandi este problema. Ceea ce este foarte bun pentru o persoana, poate fi foarte rau pentru tine. Ceea ce o persoana considera a fi un gunoi, pentru o alta persoana poate fi o adevata comoara. Cu totii suntem unici, iar astfel tu esti singura persoana care poate determina ceea ce este foarte important pentru tine.

2. Nimeni nu stie ceea ce este cel mai bun pentru tine

Nimeni nu o sa fie atat de investit in viata ta precum esti tu. Tu esti singura persoana care stie ceea ce este foarte important pentru tine, iar acest lucru implica sa-ti asumi greselile anterioare si sa iti urmezi propriile alegeri. Singurul mod prin care vei putea invata cu adevarat este prin luarea si asumarea propriilor decizii, iar in cazul in care dai gres, in loc sa arunci vina pe altcineva pentru esecul personal, poti invata din propriile greseli. Daca vrei sa traiesti o viata implinita este necesar sa-ti poti asuma propriile decizii si sa inveti de pe urma acestora.

1. Nu este viata lor

Este foarte simplu. Aceasta este viata ta. La sfarsitul zilei tu esti singura persoana care poate fi de acord sau nu cu alegerile pe care le faci. In plus, nu e viata lor. Acestia au propriile lor motive de ingrijorare. Chiar le poti sugera sa se concentreze pe propria lor viata in timp ce tu te concentrezi pe viata ta.