SAPTE lucruri pe care oamenii care au atins actualizarea de sine nu le vor face niciodata

1272

Termenul “actualizare de sine” a fost inventat de catre teoreticianul Kurt Goldstein, scopul din spatele acestui concept fiind acela de a ne realiza pe deplin potentialul. Cu toate acestea, acest concept a fost scos pe deplin la lumina de catre Avram Maslw in teoria sa a nevoilor de dezvoltare umana. In esenta, actualizarea de sine implica sentimentul de a fi pe deplin viu si constient de ceea ce se intampla si sa fii o creatura care aduce un sens intr-un Univers in aparenta lipsit de sens.

Aceasta este actualizarea de sine, atingere independentei mature in echilibru cu un spirit interdependent. Oamenii care au un sine actualizat detin o perceptie foarte sanatoasa asupra realitatii, iar in viata lor sunt incluse obiceiuri si comportamente sanatoase. Iata care sunt cele SAPTE lucruri pe care oamenii care au atins actualizarea de sine nu le fac cu scopul de a-si atinge adevarul lor potential:

1. Acestia nu se tem de schimbare

Oamenii care au atins actualizarea de sine au inteles pe deplin natura trecatoare a lucrurilor si a vietii. Totul se schimba si asta este una dintre frumusetile vietii. Pentru ca lucrurile se schimba, pentru ca lucrurile infloresc si se dezvolta, pentru ca se ofilesc si mor si cresc din nou, pentru asta viata pe care o traim este atat de minunata. Totul este mult mai pretios pentru un sine actualizat pentru ca aceasta persoana intelege pe deplin natura efemera si tranzitorie a lumii in care traieste. Acestia nu opun rezistenta in fata schimbarii, ci din contra, au o atitudine flexibila in fata ei, adaptandu-se mult mai usor in fata dificultatilor vietii.

2. Acestia nu-si irosesc energia incercat sa controleze aspectele pe care nu le pot controla

Sinele actualizat intelege pe deplin faptul ca nu totul se afla sub controlul propriu. Sinele actualizat nu o sa incerce niciodata sa schimbe oamenii, pentru ca realizeaza ca acest aspect face parte din aspectele pe care nu le pot controla. Acestia-i pot invata pe oameni cu speranta ca vor invata ceva. Cu toate acestea, acestia nu traiesc cu speranta ca le vor putea controla soarta acelor oameni.

Acestia fac, totusi, tot posibilul sa-si controleze atitudinea si directia spre care isi indreapta energia, in loc sa invinovateasca forte din exteriorul lor sau circumstante. Acestia au descoperit ca printr-o simpla schimbare de atitudine pot crea un rezultat mult mai pozitiv, dar nu vor incerca niciodata sa-l controleze.

3. Acestia nu se simt nevrednici

Sinele actualizat nu se va simti niciodata rau pentru el insusi. Aceste persoane realizaeza ca auto-compatimirea este o otrava. Pentru ei, vrednicia este o chestiune de atitudine, iar ei au o atitudine corecta. Acestia fac din acest sentiment un obicei si-l practica in fiecare zi. In plus, acestia nu-si fac griji in legatura cu modul in care sunt tratati de celelalte persoane pentru ca inteleg ca vrednicia lor nu este determinat de realitatea exterioara.

Din acest motiv, aceste persoane nu sunt foarte preocupate de circumstante. Acestia sunt doar preocupati e modul in care isi gestioneaza propria lor valoare in relatie cu ceilalti si cu circumstantele. Pentru ei vrednicia este o alegere, iar acestia au ales sa fie demni si vrednici.

4. Nu se tem sa-si asume riscuri

Un sine actualizat intelege ca o viata satisfacatoare cu adevarat este o viata in care-ti depasesti cu mult zona ta de confort. Exista o lume minunata plina de aventura de partea celalta a zidului pe care-l construim majoritatea dintre noi ,cu scopul de a ne mentine confortul, iar acesti oameni fac tot posibilul sa sara acest zid in fiecare zi a vietii lor.

Acestia cauta sa testeze limitele spiritului uman. Cu toate acestea, actiunile lor nu sunt prostesti sau necugetate. Acestea sunt calculate.

5. Acestia nu cred ca lumea le este datoare ceva

Sinele actualizat intelege ca lumea din jurul sau nu ii este datoare cu nimic. Ceea ce primesc, castiga. In cazul in care obtin ceva ce nu a fost rodul muncii lor, acestia-l apreciaza si nu traiesc cu impresia ca li se cuvine.

De asemenea, aceste persoane nu sufera de asteptari nesanatoase si nici nu au nevoie de gratificare imediata, intelegand ca, uneori, cele mai bune lucruri in viata necesita timp.

6. Acestia nu privesc esecurile ca fiind obstacole

Sinele actualizat cauta oportunitatile in fiecare obstacol. Orice incercare esuata poate fi folosita ca o piatra de temelie a urmatoarei incercari. Nu conteaza de cat de multe incercari este nevoie, pana la urma acestia vor reusi. Aceasta este atitudinea lor. In plus, acestia nu se agata de trecut  si nu au resentimente fata de acesta.

Aceste persoane sunt foarte prezente si centrate, in special in timpul esecurilor. Acestia inteleg ca obstacolele sunt necesare in viata pentru a deveni intelept, dar cu toate acestea, acestia nu vor face aceasi greseala de mai multe ori.

7. Acestia nu se lasa controlati de gandurile negative

Aceste persoane nu fac niciodata presupuneri negative cu privire la viata, oameni sau situatii. In schimb, acestia se asteapta la tot ceea ce este mai bun, dar se pregatesc pentru tot ceea ce este mai rau. Acestia sunt constienti de capacitatea lor de a se adapta si de a depasi tot ceea ce le scoate viata in cale.

In acelasi timp, aceste persoana nu construiesc un zid de rezistenta in fata adevarului realitatii. In cazul in care o situatie sau o emotie este negativa, acestia imbratiseaza emotia sau situatia si trec cu usurinta peste moment. Aceste persoane sunt, de asemenea, adeptii transformarii energiei negative a trecutului in energie pozitiva cu ajutorul momentului prezent.