Cele mai bune CINCI ceaiuri de plante pentru menopauza

1973

Vesti bune pentru consumatorii de ceai: anumite soiuri de ceai te pot ajuta sa combati simptomele menopauzei! Introducerea ceiurilor de plante in dieta ta este o simpla si sanatoasa modalitate prin care poti trata multe dintre simptomele menopauzei, prin care iti poti hrani  corpul cu antioxidanti si prin care iti poti stimula sistemul imunitar. Iata care sunt cele mai bune CINCI ceaiuri din plante pentru menopauza:

1. Ceai de cohosh negru (Cimicifuga racemosa) – Schimbari de dispozitie, bufeuri si transpiratii nocturne

Aceasta planta creste pe coasta de est a Americii de Nord si este folosita pentru a trata o serie de boli, de la infertilitate la tulburari menstruale. In cazul femeilor aflate la menopauza, cohosh-ul negru  amelioreaza simptome precum bufeurile, schimbarile de dispozitie si transpiratiile nocturne.

2. Ceai de trifoi rosu (Trifolium Pratense) – Bufeuri si transpiratii nocturne

Trifoiul rosu este o varietate de trifoi, care provine din Asia, cateva zone ale Africii de Nord si din Euroa Centrala. Acesta contine o varietate foarte mare de fitoestrogeni si izoflavone care imita efectele estrogenului din organismul feminin. O ceasca de ceai de trifoi rosu consumata zilnic va ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei legate de dezechilibrul hormonal, cum ar fi bufeurile si transpiratiile nocturne.

3. Ceai de ginseng (Panax) – Uscaciune vaginala

Vechii chinezi credeau ca ginsengul poate ajuta atat inima cat si sufletul, dar studiile recente scot la iveala faptul ca aceasta radacina poate reprezenta un real ajutor in cazul simptomelor asociate menopauzei. Ginsengul este un fitoestrogen si este singura planta cunoscuta care contine ginsenozide, compusi care pot contribui la cresterea vitalitatii, energiei si rezistentei.

Ceaiul de ginseng amelioreaza uscaciunea vaginala, insa nu se stie daca poate lupta impotriva altor simptome ale menopauzei.

4. Ceai de lemnul lui Avram (Vitex Agnus Castus) – Pierderea libidoului

Nu te lasa pacalit de numele sau – fructul castitatii, adesea folosit in conjuctie cu planta Angelica Sinensis, nu va produce o scadere a libidoului. Cunoscuta sub denumirea de “marele egalizator de hormoni feminini”, Lemnul lui Avram poate stimula considerabil libidoul prin cresterea nivelului de dopamina din creier.

5. Ceai Ginkgo Biloba – Schimbari de dispozitie si depresie

Acest ceai preparat din Ginkgo Biloba, planta originara din China, este cel mai frecvent tratament naturist pentru imbunatatirea circulatiei sanguine si pentru stimularea functiei cognitive. Prin imbunatatirea fluxului de sange la nivelul creierului si la nivelul altor organe si prin echilibrarea nivelul de estrogen la femei, Ginkgo Biloba ajuta la combaterea simptomelor menopauzei asociate cu functia cognitiva – starea de spirit, depresie si concentrare.

Inainte de a introduce aceste ceaiuri in dieta ta zilnica, este important sa intelegi pe deplin modul in care acestea actioneaza asupra organismului, precum si efectele secundare ale acestora.