Cele OPT lucruri esentiale pe care ar trebui sa le cunosti despre „gasirea fericirii tale”

1405

Mitologul Joseph Campbell a vorbit de foarte multe ori in lucrarile sale despre “gasirea fericirii tale”. Cati oameni exista pe lumea aceasta, atatea definitii ale fericirii exista. Fiecare dintre noi putem oferi o definitie proprie.  Cu alte cuvinte, fericirea inseamna diferite lucruri pentru fiecare dintre noi, iar descoperirea acestora poate presupune, pentru foarte multi dintre noi, o adevarata calatorie. Ceea ce probabil nu realizam multi dintre noi este faptul ca fericirea noastra este influentata de mult mai multi factori decat am avea tendita sa credem. Iata care sunt cele OPT lucruri esentiale pe care ar trebui sa le cunosti despre „gasirea fericirii tale”:

1. Facerea de bine iti face bine

Voluntariatul nu este bun doar pentru ceilalti; acesta este, de asemenea, bun pentru tine! Studiile desfasurate de catre cercetatorii Scolii Medicale Exeter, din Marea Britanie, au scos la iveala corelatia dintre fericirea personala si ajutorul oferit celorlalti. Oamenii implicati in programe de voluntariat sau cei care au grija de cei saraci si aflati in suferinta, sufera de o incidenta mult mai mica de depresie si au o speranta de viata mult mai mare.

2. Fericirea are o aroma

Cine ar fi stiut ca fericirea are o aroma? Cercetatorii din cadrul Universitatii din Florida au descoperit faptul ca mirosul de trandafiri poate stimula emotiile pozitive.

3. Fericirea creste odata cu varsta

Cine a spus ca nu te poti distra la batranete? Potrivit unui sondaj Harris desfasurat in anul 2013, fericirea creste in mod semnificativ odata cu inaintarea in varsta. Aproape 50 la suta dintre persoanele de peste 65 de ani sunt mult mai fericite, comparativ cu doar 28 la suta dintre persoanele cu varste cuprinse intre 30 si 39 de ani.

4. Muzica te poate face fericit

Surprinzator sau nu, muzica iti poate oferi o perspectiva mult mai pozitiva asupra vietii, potrivit unui studiu publicat in Revista de Psihologie Pozitiva

5. Nostalgia iti poate aduce un zambet pe fata

Amintirile zilelor bune din trecut pot aduce cu ele emotii pozitive. Dr. Tim Wildschut, de la Universitatea din Southampton, impreuna cu echipa sa, a descoperit ca nostalgia stimuleaza optimismul prin cresterea stimei de sine. Amintirea experientelor placute ale trecutului te face sa privesti cu speranta spre viitor.

6. Zilele insorite aduc cu ele o dispozitie insorita

Ai observat cat de vesel si de optimist te simti in zilele insorite? Acum, incearca sa-ti amintesti cum te simti in zilele scurte de iarta. Total diferit, nu? Potrivit expertilor, vremea poate influenta cu siguranta  starile noastre de spirit. Oamenii din zonele cu clima calda au tendinta de a fi mult mai fericiti.

7. Exista alimente ale fericirii

Mananca alimente nesanatoase si te vei simti groaznic. Mananca alimente sanatoase care contin o doza buna de triptofan si te vei simti minunat. De ce? Aceste alimente stimuleaza cresterea nivelului de serotonina, un neurotransmitator care produce sentimentele de bunastare. Puiul, curcanul, laptele si nucile sunt cateva dintre alimentele bogate in triptofan.

8. Fericirea este o alegere

In cele din urma, trebuie sa ne amintim ca fericirea este o alegere. Modul in care alegi sa reactionezi in viata joaca un rol foarte important. Nu poti avea intotdeauna un control asupra vietii, dar poti avea un control total asupra atitudinii tale.