Cinci motive pentru care un pahar de vin rosu e dar de la Dumnezeu

1554

Este foarte important sa consumam vin in cantitati moderate. Vinul rosu este un mijloc excelent prin care va puteti relaxa dupa o zi plina de stres si agitatie. Cu toate acestea, cheia pentru a savura aceasta bautura populara este consumul moderat. Vinul rosu este excelent pentru sanatate, mai ales pentru sanatatea inimii si pentru mentinerea unei greutati ideale.

Un pahar de vin rosu pe zi este sanatos si in continuare va vom prezenta cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa consumati o cantitate moderata de vin rosu zilnic.

#1. Ajuta la procesul de scadere in greutate

Cele mai recente cercetari au ajuns la concluzia ca un pahar de vin rosu pe zi aduce aceleasi beneficii ca si cum ati facut exercitii fizice timp de o ora. Jason Dyck, investigatorul principal al studiului, a aratat ca resveratrolul, un compus important ca se gaseste in vinul rosu, poate creste efectele exercitiile fizice si ale antrenamentelor.

#2. Ajuta la combaterea alergiilor

Informatii utile pentru iubitorii vinurilor albe – unele varietati de vin alb pot contribui la reducerea simptomelor diferitelor alergii. Vinul alb – Sauvignon, contine un procent scazut de histamina si poate ajuta la combaterea alergiilor.

#3. Intareste oasele

A fost confirmat faptul ca femeile care au consumat vin in moderatie au oase mai puternice. Alcoolul creste nivelul de estrogen care incetineste distrugerea oaselor.

#4. Protejeaza inima

Vinul rosu reduce numarul cazurilor de afectiuni cardiovasculare. Se considera ca flavonoidele din vinul rosu reduc colesterolul rau si cresc nivelul de colesterol bun. Flavonoidele si resveratrolul previn coagularea sangelui si aparitia trombilor care provoaca infarct miocardic si accident vascular cerebral. Cu toate acestea, ai mare grija deoarece mai mult de un pahar de vin iti poate afecta sanatatea in mod negativ.

#5. Intareste sistemul imunitar

Atunci cand vinul rosu este consumat in cantitati controlate, este excelent petnru sistemul imunitar. Ajuta la distrugerea bacteriilor, la protejarea organismului de boli, de raceala si de afectiuni digestive. Doar o jumatate de pahar de vin poate preveni intoxicatiile alimentare.

Cu toate aceste beneficii mentionate mai sus, vinul trebuie consumat cu mare grija si cu moderatie deoarece iti poate afecta ficatul si sistemul imunitar.

Sursa