Varza Kale si beneficiile acestei legume minune asupra sanatatii tale

1509

kaleKale (Brassica Oleracea) este o leguma cu frunze verzi, inrudita cu varza si cu broccoli, cu toate ca aspectul acesteia este asemanator cu cel al salatei. Desi la noi in tara nu este foarte des intalnita, in Europa, Asia si in Statele Unite ale Americii, aceasta leguma este foarte apreciata datorita beneficiilor pe care le ofera sanatatii. Aceasta poate fi cultivata in majoritatea regiunilor lumii si poate supravietui intr-un climat rece. Exista mai multe varietati de varza Kale, unele dintre acestea au frunzele plate iar altele au frunzele crete.

In cazul in care ati eliminat carnea din alimentatia dumneavoastra, Kale este o alegere inteleapta datorita bogatiei de nutrienti pe care o contine si senzatiei de satietate pe care o ofera organismului.

Kale contine cantitati mari de vitamina K, vitamina A, vitamina C, mangan, fibre, cupru, triptofan, calciu, potasiu, fier, magneziu, vitamina E, omega3, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, acid folic, fosfor si proteine. Toti acesti nutrienti se afla intr-o singura leguma!

Kale poate fi preparata la aburi sau consumata in starea sa naturala. La fel ca si in cazul rosiilor, in cazul in care este gatita, acesteia i se imbunatatesc proprietatile nutritive. Kale are proprietatea de a va reduce nivelul colesterolului, acest efect asupra organismului fiind sporit in cazul in care kale este preparata la aburi.

De asemenea, kale are puternice proprietati anti-inflamatorii, ceea ce inseamna ca poate sprijini persoanele care sufera de afectiuni precum astmul, artrita si alte astfel de afectiuni de sanatate. Nivelul mare de antioxidanti impreuna cu proprietatile anti-inflamatorii ale acestei legume s-a dovedit a avea un efect pozitiv asupra organismului in prevenirea aparitiei cancerului.

Pentru a sublinia beneficiile oferite sanatatii de catre kale, va prezentam cateva dintre afectiunile pe care aceasta leguma minune le poate trata:

♦Astenia de primavara

♦Colesterolul marit

♦Afectiunile oculare

♦Imunitatea scazuta

♦Cancerul

♦Afectiuni ale sistemului osos

♦Osteoporoza

♦Afectiunile cardio-vasculare

♦Imbatranirea precoce

♦Infectii ale organismului

♦Scaderea tensiunii arteriale

♦Previne aparitia pietrelor la rinichi

♦Detoxifierea organismului

Dupa cum puteti vedea, includerea acestei legume in dieta dumneavoastra face minuni pentru starea de sanatate.

 

Sursa: collective-evolution.com