STUDIU: Ciupercile “Magice” ajuta la imbunatatirea bunei dispozitii si ajuta la dezvoltarea compasiunii pe termen lung

1428

ciuperci magice 0.1Potrivit ultimelor studii facute de cercetatorii Scolii de Medicina “Johns Hopkins”, consumul ciupercilor magice ofera consumatorilor beneficii spirituale si contribuie la mentinerea si la imbunatatirea starii de sanatate.

Este recunoscut faptul ca substanta pe care aceste ciuperci o contin, numita psilocibina, contribuie la atingerea unor stari alterate ale constiintei, stari spirituale. Cu toate acestea, consumate in doze mari acestea conduc catre atacuri de panica si anxietate.

In studiul lor, cercetatorii Scolii de Medicina “Johns Hopkins” au incercat sa-i ajute pe voluntari sa atinga experiente transcedentale, lucru reusit de altfel. Acest lucru i-a ajutat pe acestia sa-si gaseasca pacea interioara fara efecte secundare.

“Cel mai important lucru este ca am reusit sa ne dam seama de dozajul corect. Acest aspect este unul extrem de important deoarece putem optimiza efectele pozitive si in acelasi timp putem evita frica si anxietatea pe care o cauzeaza o doza mai mare a acestei substante,” sustine Roland Griffiths, profesor univesitar al Scolii de Medicina “Johns Hopkins”,unul dintre cercetatorii care au luat parte la aceste studii.

Studiul cercetatorilor a implicat un numar de 18 adulti, cu varsta medie de 46 de ani, carora li s-a administrat psilocibina, in diverse doze, sau placebo. Aproape toate persoanele care au participat la acest studiu au studii superioare si 78% dintre acestia sunt participanti in cadrul unor activitati religioase.

Dupa 14 luni de la participarea la acest studiu, 94% dintre persoanele carora le-a fost administrata substanta activa din aceste ciuperci au declarat ca “aceasta experienta a fost una dintre cele mai profunde” din viata lor, iar 39% au declarat ca a fost sigura experienta de o asemenea insemnatate pe care au trait-o.

In ultima instanta, Doctorul Griffiths si colegii sai doresc sa afle daca acelasi tip de experienta psihedelica poate ajuta persoanele care sufera de anxietate, daca poate alina durerea pacientilor de cancer aflati in stadiu terminal sau a altor persoane care sunt pe patul de moarte.

Pentru realizarea acestui experiment, participantii au locuit in camere situate in incinta Scolii de Medicina “Johns Hopkins”.  Atmosfera din acele camere fiind una primitoare, calma si comfortabila. In timp ce voluntarii acestui studiu erau sub influenta psilocibinei, acestia au ascultat muzica clasica prin intermediul unor casti audio si au fost sfatuiti sa-si indrepte atentia in interior.

Fiecare dintre cei 18 participanti a fost atent monitorizat in timpul experimentului de catre doi membrii ai echipei de cercetare. Cu toate ca experimentul s-a petrecut in interiorul spitalului Scolii de Medicina, pentru asigurarea sigurantei medicale in cazul in care un eveniment neasteptat ar fi avut loc, acest lucru nu a fost necesar.

Experienta folosirii acestor ciuperci este descrisa in detaliu  de vechi sustinatori ai folosirii psihedelicelor, de la vechii Samani pana la  Timothy Leary sau Terence McKenna.  Experienta este descrisa ca un sentiment de unitate cu cei din jurul tau si cu tot ceea ce exista, un sentiment de trancedenta a timpului, a spatiului si a altor limitari. Cu toate acestea, aceste experiente sunt destul de dificil de descris in cuvinte, dar multi dintre participantii studiului au declarat ca au ajuns la o mai buna cunoastere de sine.

Griffits si echipa sa de cercetatori cauta la ora actuala voluntari care sufera de cancer in stadiu terminal pentru a participa la urmatorul set de experimente. Datorita faptului ca psihedelice cauzeaza un sentiment de transcendenta in fata mortii, se pare ca aceste ciuperci i-ar ajuta foarte mult pe cei care sunt la sfarsitul calatoriei.

Studiul a fost publicat pe larg in revista “Psychopharmacology”.

 

Sursa: altering-perspectives.com