Regenereaza-ti sistemul imunitar si scapa de kilogramele in plus in 72 de ore

1487

Nu este nici un secret faptul ca sistemul imunitar este unul dintre cele mai importante sisteme ale corpului. Fara un sistem imunitar functional,  organismul nostru devine vulnerabil in fata fiecarui virus sau bacterie cu care intra in contact pe parcursul zilei. Acest lucru este deosebit de periculos in cazul in care lucrezi cu cei mici, cu persoanele in varsta sau cu alte persoane care vin in contact frecvent cu diferite afectiuni.

Cu toate acestea, exista multe moduri prin care iti poti consolida sistemul imunitar si prin care te poti asigura ca va face fata oricaror provocari. Cercetarile recente din domeniul imunologiei au descoperit un nou mod prin intermediul caruia chiar si cei cu un sistem imunitar afectat se pot recupera.

Putem privi sistemul imunitar ca pe un muschi. Cu scopul de a ramane puternic, trebuie sa-l supunem unor exercitii specifice. Asta inseamna ca este necesar ca acesta sa cunoasca in mod regulat noi virusi si bacterii, cu scopul de a avea un pic de lucru. Acest lucru se intampla in mod natural, pur si simplu prin interactiunea cu oamenii, cu toate ca exista ceva ce putem face in mod intentionat.

Remediul pe care urmeaza sa ti-l prezentam o sa-ti permita sa apesi butonul de “reset” al sistemului imunitar, sa-ti consolidezi organismul si sa te bucuri de imunitatea naturala oferita de organismul tau.

Secretul regenerarii sistemului imunitar

Cele mai recente cercetari din domeniul regenerarii imunitare vin de la Universitatea din California de Sud. Pentru a studia regenerarea sistemului imunitar, cercetatori au observat pacientii care urmeaza tratamente de chimioterapie pentru tratarea cancerului. Dupa cum probabil stiti, acesta este una dintre cele mai vulnerabile stari in care se poate afla sistemul imunitar, deoarece chimioterapia slabeste sistemul natural de aparare al organismului impotriva bolilor.

Intelepciunea populara ne spune ca trebuie sa ne hranim organismul pentru a-l vindeca. Cu toate acestea, ultima cercetare demonstreaza exact opusul. Cercetatorii au descoperit ca o perioada de post de 72 de ore a prevenit slabirea sistemului imunitar, ca urmare a chimioterapiei. In plus, postul a incurajat regenerarea sistemului imunitar.

Rezultatele acestui studiu au fost desfasurate si in cazul soriceilor de laborator, iar rezultatele au fost aceleasi ca si in cazul oamenilor. Cercetatorii sunt plini de speranta ca aceasta metoda poate fi aplicata oamenilor din intreaga lume, nu doar persoanelor care urmeaza un tratament de chimioterapie.

Postul ii permite organismului sa se concentreze asupra vindecarii, asupra celui mai important aspect de care are nevoie in caz de boala. In cazul in care corpul tau trebuie sa se concentreze asupra digestiei si asupra bacteriilor care pot patrunde la nivelul organismului prin alimentatie, sistemul imunitar va avea nevoie de mult mai mult timp si energie pentru a se vindeca si regenera. In cazul in care doresti sa aplici aceste cunostinte, este important sa cunosti faptul ca rezultatele se refera la postul intermitent. Asta inseamna ca nu ar trebui sa postesti mai mult de 72 de ore la un moment dat. In aces timp, poti consuma lichide pentru a-ti sustine corpul si pentru a incuraja vindecarea.