Regenerarea naturala a cartilajelor: Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!

3752

Cum putem stimula regenerarea naturala a cartilajelor?

Cartilajele pot fi regenerate in functie de alimentele pe care le consumam. Una dintre cele mai comune afectiuni care afecteaza glezna, genunchii, incheietura mainii, a cotului si a umarului, este artrita. In prezent, aceasta afectiune este una destul de cunoscuta, afectand un numar foarte mare de oameni trecuti de varsta de 40 de ani. Din acest motiv, este necesar sa-i asiguram organismului nostru o nutritie adecvata, astfel incat tesutul cartilaginos sa se poata regenera rapid.

In lupta pentru a conserva sau reconstrui cartilajul genunchiului, exista o substanta de mare ajutor corpului tau, numita condroitina, aceasta fiind parte integranta a cartilajului articular. Aceasta substanta participa la conservarea cartilajului si are un rol foarte important in procesul de regenerare.

Aceasta substanta esentiala absoarbe apa la nivelul tesutului, ceea ce inseamna ca pastreaza elasticitatea si flexibilitatea cartilajului. In plus, aceasta poate bloca mai multe enzime care degradeaza tesutul conjuctiv, dar, de asemenea, poate contribui si la construirea unuia nou.

Acest compus este obtinut din cartilagiu de rechin si de la porci si vaci, cantitatea optima fiind aceea de 1000-2000 mg zilnic.

Mai mult decat atat, condroitina impreuna cu glucozamina poate reprezenta o combinatie mult mai favorabila, promovand flexibilitatea si mobilitatea articulatiilor. De asemenea, aceasta combinatie incurajeaza regenerarea naturala a cartilajului afectat. Aceasta substanta este obtinuta din chitina, care poate fi gasita in cochilia crabilor de mare, a crabilor si a homarilor.

O alta substanta de o importanta extraordinara in regenerarea naturala a cartilajelor este aminoacidul lizina. Acest aminoacid este esential pentru absorbtia calciului si pentru producerea de colagen, reconstruind astfel tesutul deteriorat. De asemenea, imbunatateste aspectul pielii si rezistenta tendoanelor.

Un studiu realizat de cercetatorii Universitatii din Maryland (UMMC) a concluzionat faptul ca deficitul de lizina poate intarzia cresterea tesutului deteriorat. Acest deficit poate afecta, de asemenea, regenerarea celulelor pielii, care dauneaza regenerarea totala a zonei afectata de daune fizice.

O cantitate de 12 mg (miligrame) de lizina per kilogram de greutate corporala este cantitatea ideala in acest caz. Alimentele care contin in mod natural un nivel ridicat de lizina sunt: leguminoasele, codul, carnea rosie, berea, ouale, soia, branza, nucile, drojdia de bere si gelatina.

Vitamina C este o vitamina extrem de importanta pentru cresterea nivelui de aparare al organismului. Dar, de asemenea, poate mentine productia de colagen in limite normale prin oxigenarea sanguina. Astfel, zona lezata primeste tot ceea ce are nevoie pentru a se regenera.

Un deficit mare de vitamina C poate reduce instantaneu procesul natural de vindecare. Mai mult decat atat,  fiintele umane au nevoie de mai mult de 75 mg de vitamina C pentru a fi promovat acest proces natural. Alimentele care contin cel mai mare nivel de vitamina C sunt: Kiwi, portocale, capsune, lamaie, etc.

Gelatina – Un remediu natural pentru regenerarea naturala a cartilajelor