(Programul de 21 de zile) Ziua 10 – Odihna

1099

Saptamana 2 – Curajul

Adesea, in ciuda tuturor celor mai bune intentii pe care le pastram in inima noastra putem sa ramanem prizonierii vechilor tipare de gandire. Uneori este necesar sa elimi toate eforturile din mintea ta si sa te odihnesti. Nu este nevoie sa cauti pacea. Este nevoie sa creezi mediul in care pacea poate sa-si faca aparitia.

Lasa energia sa treaca prin tine si in jurul tau. Accepta ca viata ta se afla deja intr-un proces de schimbare.

In cazul in care incerci sa-ti schimbi viata de ceva timp iar progresele lipsesc este necesar sa creezi un spatiu in viata ta pentru o perioada. Astfel, vei capata o perspectiva mai proaspata.

Indiferent de circumstantele actuale, este necesar sa intelegi ca simplul fapt de a urma acest program reprezinta un pas inainte. Chiar daca vechile obiceiuri isi mai fac uneori aparitia, este necesar sa fii bland si bun cu tine insuti.

In acest moment, deja ai confirmat si reconfirmat dispozitia ta de a-ti schimba gandirea intr-un mod pozitiv. Aminteste-ti circumstantele actuale nu sunt decat fructul gandurilor trecutului. Ofera-le noilor ganduri spatiul necesar pentru a se inradacina in psihicul tau.

“Odihna” nu presupune lipsa actiunii. Aici, “odihna” presupune increderea in intuitia ta interioara si in conectiunea dintre tine si energia din jurul tau.  De aceea in cadrul acestui program meditatia este un instrument atat de valoros. De cele mai multe ori, atunci cand accepti anumite aspecte ale vietii sau ale sinelui, acestea se schimba de la sine prin puterea constientizarii.

Ziua 10 – Meditatia

Sa meditam! Asaza-te confortabil intr-un loc linistit din casa ta. Poti sa meditezi in orice pozitie, dar este necesar ca aceasta sa te ajute sa fii relaxat si alert. Pentru a-ti mentine spatele drept in timpul meditatiei te poti folosi de un perete sau de o perna. In cazul in care ai probleme cu spatele, poti sa meditezi pe podea, cu toate ca iti va fi mai dificil.

Acum inchide ochii. Inspira si expira adanc pana iti golesti plamanii complet. Relaxeaza-ti umerii  si respira astfel de 3 ori.

Inchide ochii si imagineaza-ti camera in care te afli. Incearca sa-ti imaginezi toate detaliile – mobila, plante, tablouri – care exista in acel spatiu. Relaxeaza-te si priveste-ti corpul ca fiind centrul tuturor obiectelor din imaginatia ta. Relaxeaza-ti corpul in centrul acestui spatiu.

Cu fiecare respiratie imagineaza-ti cum unul dintre obiecte dispare din camera. Continua sa respiri si goleste acest spatiu vreme de 2 minute.

La sfarsit scutura-ti umerii energic vreme de 30 de secunde pentru a te elibera de orice tensiune ramasa.

Acum, spune cu voce tare afirmatia de saptamana aceasta:

„Accept schimbarea in viata mea. Am incredere ca tot ceea ce se intampla in viata mea este spre binele meu suprem.”

Sfaturi

Incearca sa practici meditatia in fiecare zi, in acelas moment al zilei.

Aceste zile implica un proces de auto-vindecare. Este necesar sa ai rabdare. Asta implica faptul ca unele blocaje emotionale isi pot intensifica activitatea pe masura ce te eliberezi de ele.