Prietenii tai adevarati nu vor face niciodata asta!

1795

De cele mai multe ori sistemul de credinte al unei persoane este o reflectare directa a persoanelor cu care isi petrece majoritatea timpului. Pentru a-ti asigura un mediu social pozitiv, construit pentru atingerea succesului, este necesar sa va inconjurati cu anumite persoane de incredere care nu se fac vinovate de urmatoarele zece comportamente:

10. Acestia nu vor considera niciodata prietenia dintre voi o relatie care li se cuvine

03

Prietenii adevarati nu vad o relatie ca fiind o aventura pe termen scurt, care poate fi evitata atunci cand intervin perioade dificile, ci mai degraba ca pe un angajament pe termen lung de o foarte mare importanta. Un prieten valoros nu este numai acela cu care te intalnesti sa bei shot-uri de Tequila, sa joci biliard sau sa te uiti la film. Prietenii adevarati sunt aceia care sunt dispusi sa te ajute in momentele dificile. Will Smith a creionat foarte frumos in cuvinte aceasta trasatura de top a prieteniei dintre doua persoane prin replica deja devenita celebra “Daca esti absent in timpul luptei mele, nu te astepta sa fii prezent in timpul succesului meu.”
9. Acestia nu te vor judeca si nu vor incearca sa te “repare”

06

Prietenii adevarati sunt constienti ca nu este corect sa incerci sa schimbi o persoana in cazul in care propria ta lume interioara estedezordonata. Amintiti-va ca Iisus Hristos si-a petrecut o mare parte din viata in preajma oamenilor pacatosi si nu in preajma fariseilor, care erau atat de orbiti de obiceiul de a-i judeca pe ceilalti incat nu-si puteau observa propriile defecte. Prietenii adevarati sunt dispusi sa admita faptul ca sunt departe de perfectiune si ca este destul de absurd sa astepte mult mai mult de la o persoana decat poate aceasta sa ofere. Cu siguranta nu esti perfect, dar esti indeajuns si nu lasa pe nimeni sa-ti spuna altceva.
8. Acestia nu te vor invidia pentru succesul tau

intelegere

Prietenii adevarati nu-si petrec timpul intr-o groapa a geloziei in cazul in care se intampla ceva bun in viata unei alte persoane. Acestia realizeaza ca este mult mai productiv sa se bucure de succesul altor persoane decat sa intre intr-un joc de genul “de ce nu eu?”.
7. Acestia nu te vor abandona in situatiile sociale

01

Prietenii adevarati sunt destul de inteligenti din punct de vedere emotional pentru a nu te lasa singur atunci cand te-au invitat la o petrecere unde nu cunosti pe nimeni, in special in cazul in care esti un introvertit.
6. Pe acestia nu-i va interesa trecutul tau

02

Acestora nu le pasa de trecutul tau, indiferent de cat de colorat ar putea sa fie acesta. In cazul in care esti destul de curajos incat sa-i poti prezenta cateva fapte rusinoase care s-au intamplat in trecutul tau, un prieten adevarat nu te va privi mai prejos decat o facea inainte. In schimb, acesta iti va oferi sprijinul si confortul necesar pentru a te putea deschide.
5. Acestia nu te vor descurajeaza in incercarea ta de a-ti atinge scopurile

trecut

Prietenii adevarati sunt dispusi sa-si ofere parerea in cazul in care ei simt ca in urma acesteia dezvoltarea ta personala ar putea beneficia. Un prieten adevarat nu o sa-ti ofere parerea lui intr-un mod rautacios. In schimb, acesta o sa-ti ofere sfaturi constructive care te vor inspira sa fii o varianta mult mai buna a persoanei care esti acum.
4. Acestia nu te vor intrerupe de fiecare data cand vorbesti

Finger wagging

Prietenii adevarati nu sunt atat de interesati de ei insisi incat sa piarda din vedere modul in care te simti. O prietenie echitabila si echilibrata nu poate exista intr-o o persoana care vorbeste si una care nu asculta.
3. Acestia nu vor incepe argumente inutile

09

Prietenii adevarati stiu ca nu este nimic mai contra-productiv decat inceperea unui argument pe care nu-l poti castiga. Un prieten adevarat ar trebui sa te accepte asa cum esti, sa-ti accepte propriile tale credinte si pareri indiferent daca este de acord cu ele sau nu. Asta nu inseamna ca nu vor exista argumente, dar in cazul in care vor avea loc va exista un respect intre voi doi.
2. Acestia nu vor apela la atacuri personale

aeh

Prietenii adevarati nu au ca scop principal subminarea increderii tale in tine. Acestia comunica cu bunatate, nu cu cruzime. Acestia iau in considerare asemanarile dintre voi, nu diferentele. Acestia iau in considerare calitatile, nu defectele.
1. Acestia nu te vor vorbi pe la spate

two young girls gossiping

Prietenii adevarati se distanteaza de drama inutila. In cazul in care un prieten “apropiat” raspandeste zvonuri sau secrete pe care l-ai rugat sa le tina private, atunci acela nu este un prieten adevarat si nu este demn de increderea pe care i-o oferi.

 

 

 

Sursa