Patru moduri prin care poti face gandul „Ce crede el/ea despre mine?” sa dispara definitiv

1406

Fiecare dintre noi ne dorim sa fim placuti si acceptati de cei din jurul nostru, dar mult prea multe persoane petrec mult prea mult timp si energie facandu-si grji in legatura cu ceea ce cred ceilalti despre ei. Probabil nici macar nu ai realizat ca acesta este unul din obiceiurile tale pentru ca a devenit o mare parte a felului tau de a fi. Acest exercitiu gresit de gimnastica mentala este nesanatos si stresant, ne face sa ne simtim nedemni si ne indeparteaza de momentul prezent.

Iata patru pasi pe care, in cazul in care-i vei aplica, te vor ajuta sa incetezi acest obicei si sa-ti dezvolti o noua relatie cu tine insuti si cu cei din jurul tau.

4. Practica zilnic iubirea de sine si acceptarea de sine

sentimente

Atunci cand traiesti si creezi totul dintr-un loc al dragostei adevarate si al acceptarii de sine, vei realiza ca ceea ce fac, ceea ce zic si ceea ce gandesc ceilalti despre tine nu are nimic de-a face cu ceea ce esti tu cu adevarat. Daca nu-ti place ceea ce auzi ca se spune despre tine, poti merge mai departe stiind ca esti sincer fata de tine insuti.

Practicarea in mod constant a iubirii si a acceptarii de sine este cheia catre eliberarea de atasamente si de rezultate si catre mentinerea fericirii in relatiile cu cei din jurul tau. Pentru multi oameni, aceasta calatorie incepe prin practicarea meditatie, yoga, nutritiei sanatoase sau prin petrecerea timpului liber in natura. Indiferent de ceea ce faci, asigura-te ca ceea ce faci iti aminteste cat de mult te iubesti pe tine insuti in fiecare zi. Cu cat vei simti mai profund aceasta dragoste de sine, cu atat veti atrage mai mult spatiu in interiorul dumneavoastra.

Aceasta este o misiune care o sa dureze o viata intreaga si nu reprezinta o pastila magica, o transformare instantanee care se va petrece peste noate, asa ca iarta-te in cazul in care te vei reintoarce la vechile obiceiuri de ingrijorare. Daca simtit in continuare atasamentul cu privire la ceea ce cred celelalte persoane despre tine, aminteste-ti ca si ei, la fel ca si tine, se afla prinsi in aceasi calatorie de dezvoltare si de vindecare a sinelui interior si ca atitudinile lor fata le lumea interioara si cea exterioara este unica, asa cum este si a ta.
3. Directioneaza-ti energia catre ceva pozitiv

fericire

Aceasta noua perspectiva va elibera o cantitate imensa de timp si de energie care te va ancora in momentul prezent si te va ajuta sa traiesti experienta sinelui tau autentic. De asemenea, ciclul de conditionari ale trecutului se va rupe, iar oamenii te vor accepta asa cum esti. In interiorul tau stii faptul ca acceptarea de sine vine de acolo, din interiorul tau. Asa ca, in loc sa te preocupe parerea pe care ceilalti o au despre tine, respira, repeta-ti mantra si directioneaza impulsul de energie spre ceva pozitiv, ca de exemplu pasiunea ta personala. Daca nu stii deja care iti sunt pasiunile, le poti afla. Vei fi uimit sa afli cat de fericit esti atunci cand faci ceva ce-ti face placere in loc sa-ti faci griji cu privire la ceea ce cred ceilalti despre tine.
2. Traiti dupa aceasta mantra: “NU ESTE treaba mea ceea ce cred celelalte persoane despre mine.”

no.23

Radacina acestei probleme se afla in atasamentul pe care-l ai fata de anumite situatii, pareri, ganduri fata de care nu ai niciun control. Retineti bine acest lucru: nu aveti niciun control fata de aceste aspecte exterioare. Acest lucru este valabil indiferent daca aveti cele mai bune intentii sau daca faceti ceva ridicol. Nu conteaza. Nu puteti controla modalitate in care oamenii va vor raspunde, la fel cum nu puteti controla modul in care le veti raspunde dumneavoastra. Credinta potrivit careia aveti un drept sau un control asupra opiniilor celorlalte persoane despre propria persoana este un obicei al sinelui fals pe care-l mentineti in viata, al ego-ului. Respectati si traiti in conformitate cu aceasta noua perspectiva.
1. Intelege motivul pentru care iti pasa

atasament

Pentru a rupe acest ciclu de sabotaj interior, este important sa intelegeti provenienta acestei energii. Am fost facuti sa credem intr-o cultura care stabileste normele pentru apartenenta noastra. De la nastere, suntem invatati ca ar trebui sa ne comportam si sa actionam intr-un anumit mod, sa aderam unui anume set de ideologii, sa ne imbracam intr-un anumit mod si sa cumparam un anumit tip de produse.

Am devenit stresati si epuizati in incercarea noastra de a ne gestiona “costumul” din mediul social si online, doar pentru a ne asigura ca oamenii vor continua sa ne placa si sa ne accepte. Multi dintre noi am petrecut toata viata in acest fel, crezand ca anumite actiuni ne pot aduce accetarea , doar pentru a afla ulterior ca nu este cazul. Aceasta este o forma de conditionare sociala fata de care trebuie sa ne eliberam.

Sursa