Introvertitii si spiritualitatea

1443

De ce introvertitii au tendinta de a fi mai mult preocupati de aspectul spiritual al existentei in comparatie cu celelalte persoane?

Societatea este cea care ne dicteaza sa urmam anumite imagini proiectate de catre mass-media, asa ca apare intrebarea: de ce introvertitii au tendinta de a se revolta impotriva acestor steriotipuri?

Introvertitii au tendinta de a cauta in interiorul lor raspunsurile si evita nevoia de aprobare sociala. De multe ori, extrovertitii ii vor privi pe acestia ca fiind antisociali, blocati in mintea lor sau chiar singuratici. Dar, chiar si cu aceste etichete atribuite felului lor de a fi, introvertitii isi vor mentine aceeasi atitudine si vor privi cu dispret modul in care sunt priviti de ceilalti.

In cazul in care esti introvertit, atunci confortul complet il poti descoperi in singuratatea propriei tale persoane de cele mai multe ori. Te vei gasi de foarte multe ori cufundat in gandire profunda si in contemplare. Nevoia de a fi aprobabt de catre societatea in care traiesti este mult mai mica in comparatie cu nevoia extrovertitilor pentru ca iti dai seama ca toate raspunsurile apar din bogatia universului tau interior.

Cu toate ca iti face placere sa participi la evenimentele sociale, sa te bucuri pur si simplu de lumea din jurul tau, eviti sa fii in centrul atentiei cu orice pret. La un nivel metafizic, introveritii realizeaza ca toate fiintele de pe Pamant sunt conectate, iar acestia nu au simt nevoia de aprobare exterioara si atentia care este adesea cautata de extrovertiti.

Aproximativ 75% dintre oameni sunt extrovertiti, ceea ce face din introvertiti o minoritate, dar avantajul acestor persoane se afla in taria cu care aleg sa nu cedeze in fata presiunii sociale. Cu alte cuvinte, acestia nu se vor conforma.

Cu toate ca unii introvertiti sunt timizi, exista o mare diferenta intre timitidate si a fi introveritit. Timiditatea este o fateta a anxietatii sociale si a temerilor de respingere, in timp ce introversiunea este privita ca fiind abilitatea de a functiona in societate fara nevoia de o interactiune completa cu aceasta. De exemplu, in cazul in care un introvertit merge la o petrecere, acesta poate face conversatie cu cei din jurul lui, dar de cele mai multe ori alege sa nu o faca.

De asemenea, introvertii pot avea cateva dintre caracteristicile extrovertitilor. Foarte multi dintre acestia vor alege locul si momentul in care sa le exteriorizeze, precum asteparea la coada unui magazin alimentar. In aceasta situatie, conversatia este limitata si nu exista niciun angajament pe termen lung pentru a continua conversatia, permitandu-i introvertitului sa fie implicat in interactiunea sociala fara sa fie fortat sa o faca. In cateva minute, introvetiti isi regasesc iar linistea de a fi observatori tacuti.

In siguratatea propriei lor persoane, acestia isi gasesc timpul necesar pentru a reflecta profund asupra vietii. El  va avea un mic grup de prieteni apropiati in jurul carora se va simti confortabil sa fie el insusi.

Extrovertitii se vor simti inconfortabil atunci cand va exista o mica pauza in conversatie, in timp ce introvertitii inteleg ca, uneori, cuvintele nu trebuie rostite pentru a aprecia compania persoanei alaturi de care te afli. O imbratisare si un zambet vorbesc mai mult decat 1000 de cuvinte pentru un introvertit.

Adesea, introvertitii vor fi amuzati de extrovertiti si le vor observa obiceiurile comportamentale. De asemenea, un introvertit va avea tendinta sa se afle in exteriorul unui grup, mentinandu-si privirea asupra universului sau interior.

Acestia prefera sa vizioneze, sa asculte, sa respecte si sa nu vorbeasca mai mult decat este necesar. Cu toate acestea, atunci cand se afla in preajma persoanelor pe care le simt apropiat de sufletul lor, acestia vor discuta foarte deschis despre lucrurile care-i pasioneaza cu adevarat.

Foarte multe persoane din domeniul spiritualitatii si metafizicii sunt introvertiti. Acestia au tendinta de a-si folosi mai mult partea dreapta a creierului lor si de foarte multe ori au o fire artistica sau inclinata catre muzica. De asemenea, acestia pot fi poeti sau filosofi si pot vedea dincolo de iluzia societatii in care traiesc.

Introvertitii vor pune sub semnul intrebari “adevarul” pe care ni l-a spus societatea si spre deosebire de un om de stiinta, acestia nu au nevoie de date empirice pentru a-si mentine fermitatea propriilor lor convingeri.  Acestia vor folosi discenamantul intr-o masura mult mai mare in toate aspectele vietii lor, deoarece acestia pun in balanta convigerile exterioare si raspunsurile venite din interiorul lor destul de des.

De asemenea, introvertitii sunt persoane care dispun de o capacitate de empatie extraordinara. Sensibilitatea lor fata de modul in care se simt celelalte persoane, pare sa fie sporita, spre deosebire de cea a extrovertitilor, acestia din urma fiind mult mai preocupati de modul in care sunt perceputi de catre cei din jurul lor.

De cealalta parte, extrovertitii se pot afla, de asemenea, intr-o conexiune profunda cu latura lor spirituala, dar acestia o vor afisa mult deschis in comparatie cu introvertitii. Acestia abordeaza cu usurinta subietele spirituale si metafizice cu cei din jurul lor, in timp ce introvertitii vor alege cu mare bagare de seama persoana cu care isi vor impartasi cate ceva din lumea lor interioara profunda.

Cei mai faimosi introvertiti din lume:

J.K. Rowling

Bill Gates

Abraham Lincoln

Christina Aguilera

Eleanor Roosevelt

Albert Einstein

Emma Watson

Mahatma Gandhi

Warren Buffett

George Stephanopoulos

Clint Eastwood

Harrison Ford

Tom Hanks

David Letterman

Julia Roberts

Michelle Pfeiffer

Meryl Streep