Iata cum poti sa iti dai seama ca ai de-a face cu un psihopat!

2949

Psihopatii alcautiesc un procent din populatia totala si, contrar credintei populare, cei mai multi dintre acesti oameni nu sunt criminali in serie.

Acestia sunt oameni manipulativi care sunt determinati sa faca rau celor din jurul lor, fara nici un sentiment de remuscare sau responsabilitate.

Psihopatii sunt cameleoni sociali care reusesc sa se potriveasca perfect in orice situatie. Ei sunt experti in transformarea identitatii pentru a obtine ceea ce-si doresc si ii oglindesc pe cei din jurul lor pentru bani, sex si cel mai frecvent pentru atentie. Datorita capacitatii lor de a-i idealiza pe ceilalti, psihopatii sunt adesea perceputi ca fiind fermecatori, nevinovati si distractivi de catre necunoscatori.

Cu toate acestea, exista si o alta latura a acestor oameni.

Atunci cand acesti oameni se plictisesc sau sunt amenintati, culorile reale ale unui psihopat incep sa iasa la iveala. Acestia te atrag in argumente pe care nu le-ai mai trait pana in acel moment.  De cele mai multe ori argumentul provine din ceva jignitor sau inadecvat ce au facut, dar in scurt timp vei descoperi ca tu esti cel pus in pozitia de a te apara.

Acestea sunt sase semne de avertizare care iti arata ca persoana cu care esti implicat intr-un argument este un psihopat:

#1. Ei mint si gasesc scuze

Fiecare dintre noi facem greseli din cand in cand, dar psihopatii obisnuiesc sa gaseasca scuze mult mai des decat obisnuiesc sa-si tina promisiunile. Actiunile lor nu se potrivesc cu vorbele pe care ti le spun si minciunile lor te dezamagesc atat de frecvent incat esti usurat atunci cand fac ceva macar pe jumatate decent.  Acestia te-au conditionat sa fii recunoscator pentru tratament de mana a doua.

#2. Tonul lor este degradant

Psihopatii deseori vor incerca sa te dezechilibreze in incercarea de a castiga controlul in relatia cu tine. Pe parcursul intregului argument, vei observa ca acestia vor pastra un comportament calm si rece. Este aproape ca si cum isi bat joc de tine intr-un mod pasiv – masurandu-ti reactiile pentru a vedea cat de departe pot impinge.  Cand in cele din urma vei reactiona emotional, atunci isi vor ridica sprancenele, vor zambi si-ti vor spune sa te calmezi sau vor simula sentimente de dezamagire.

#3. Folosesc o ipocrizie incredibila

In caldura arugmentelor, psihopatii nu au nici o rusine si vor incepe etichetarea ta cu propriile lor calitati ingrozitoare. Se merge dincolo de proiectie in acest caz, deoarece majoritatea oamenilor proiecteaza in necunostinta de cauza. Acestia stiu ca te eticheteaza cu propriile lor defecte, deoarece acestia se afla in cautarea unei reactii. Ideea este sa te atraga astfel incat sa reactionezi si sa pari “nebun” pentru privitori.

#4. Ei par a avea mai multe personalitati

Cand esti implicat intr-un argument cu un psihopat, exista posibilitatea sa faci cunostinta cu o varietate de personaje. Acestia pot fi politistul bun, cel rau, politistul dement, politistul infricosator, politistul copil si nu numai. De indata ce vei incerca sa te indepartezi de manipularile si de minciunile lor, vor incepe sa-si ceara scuze si sa te flateze. Daca acest lucru nu functioneaza, vor incepe sa-ti insulte calitatile pe care le-au flatat acum doua minute.  In timp ce se lupta pentru a recastiga controlul, vei fi lasat sa te miri cu cine ai stat de vorba cu ceva timp in urma.

#5. Joaca rolul victimei eterne

Intr-un fel, comportamentul lor toxic va conduce intotdeauna inapoi la o conversatie despre trecutul lor abuziv sau despre seful lor dificil. Vei ajunge sa te simti rau pentru ei, chiar si atunci cand au facut ceva gresit. Si de indata ce ti-au deturnat atentia cu succes, totul va deveni din nou murdar. Psihopatii striga “abuz”, dar in cele in urma tu esti cel care va fi abuzat.

#6. Simti nevoia sa le explici sentimentele umane de baza

Vei descoperi ca incerci sa le explici acestor oameni emotii de baza, cum ar fi empatie sau bunatate, ghidat de gandul ca, daca vor intelege ca te-au ranit, vor inceta sa mai faca asta. Nu esti singura persoana ca a incercat sa vada binele din ei si nu vei fi ultima. Ei se comporta astfel deoarece stiu ca te doare.