Iata cum poti diferentia mierea naturala de versiunea falsa!

1317

Din moment ce mierea poate fi cumparata aproape de peste tot, anumiti vanzatori folosesc aceasta oportunitate pentru a vinde miere care nu este 100% naturala. Din fericire, in urmatoarele randuri vei invata cum sa iti dai seama daca mierea pe care tocmai ai cumparat-o este naturala sau nu.

Primul pas care te poate ajuta in aflarea tipului de miere pe care l-ai cumparat este reprezentat de citirea etichetei recipientului in care se afla mierea. Fabricantul trebuie sa specifice compozitia si procentajul de cantitate.

Mierea naturala nu este lipicioasa. Poti testa cat de lipicioasa este mierea punand un pic de miere intre degete. Freaca un pic – mierea naturala va fi absorbita de piele. In cazul in care mierea devine lipicioasa in dupa frecare, inseamna ca aceasta miere contine zahar sau indulcitori artificiali.

Pune cateva lingurite de miere intr-o oala si apoi incalzeste-o la o temperatura ridicata. Mierea naturala se va carameliza, in timp ce versiunea falsa va deveni spumoasa si plina de bule.

Punand cateva picaturi de miere pe o hartie poti dezvalui calitatea compozitiei. Dupa un timp, in cazul in care mierea este absorbita de hartie, atunci inseamna ca este o miere adevarata. Mierea care are o multime de apa in componenta sa patrunde prin hartie in cateva secunde.

Pune o lingurita de miere intr-un pahar de apa. In cazul in care mierea se intareste si ajunge in partea de jos a paharului inseamna ca este miere naturala. Versiunea care contine zahar sau alte ingrediente se dizolva in apa.

Usoara senzatie de intepatura si de incalzire a limbii iti poate spune cu usurinta ca mierea pe care o consumi este una 100% naturala. Versiunea falsa nu produce astfel de efecte.

Mierea naturala va deveni mai dura dupa ce o vei intinde pe o felie de paine. Mierea falsa va uda usor suprafata feliei de paine.