Echilibrul emotional si sanatatea sistemului digestiv

1778

Iata cateva dintre modalitatile prin care le poti hrani pe ambele, in acelasi timp:

1. Include prebiotice in dieta ta zilnica. Prebioticele sunt carbohidrati ce nu pot fi digerati de catre sistemul digestiv care cresc numarul de baterii prietenoase in intestin. Cateva dintre acestea sunt: iaurtul, ovazul, usturoiul, ceapa, bananele, orz, hrean, tarate de grau, papadie, sparanghel.

2. Nu uita sa mananci micul dejun in fiecare dimineata! Atunci cand te trezesti, nivelul zaharului din sange este redus, motiv pentru care te simti lipsit de energie. In cazul in care vrei sa ai energie pentru a realiza ceea ce-ti doresti in ziua respectica, atat fizica cat si psihica, nu uita sa mananci micul dejun.

3. Lipsa de varietate in dieta noastra presupune o lipsa de varietate a microflorei intestinale.

4. Evita alimentele acide. In plus, mare atentie la consumul de cafea si alcool.

5. Mananca fructe. Fructele sunt cea mai buna sursa de enzime si de vitamine.

6. Foarte multe dintre mirodenii, cum ar fi scortisoara, coriandrul,  turmericul sprijina hranirea bacteriilor prietenoase ale sistemului digestiv. De asemenea, acestea elimina prezenta bacteriilor neprietenoase din intestinul tau.

7. Incearca sa reduci pe cat posibil nivelul factorilor de stres pe care-i accepti in viata ta. Bucura-te cat poti de mult de viata, canta, deseneaza, danseaza.

8. Yoga si meditatia sunt doua dintre practicile care ofera rezultate excelente in domeniul relaxarii si nu in ultimul rand au un efect pozitiv asupra sanatatii psigice si digestive.

9. Mentine-ti nivelul de energie in echilibru consumand mai multe mese mici pe parcursul zilei.

10. Hidrateaza-te suficient. Deshidratarea poate provoca o multime de probleme, atat digestive, cat si psihice si nu numai.

Comentariile sunt închise.