Dobri Dobrev – Povestea de viata a batranului care se indreapta smerit spre sfintenie!

1117

Filantropia nu reprezinta singura modalitate prin care putem schimba lumea. Cu toate acestea, datorita puterii pe care o ocupa aspectul financiar in societate, importanta acesteia nu poate fi neglijata. Dincolo de acest aspect, acest Sfant al zilelor noastre reprezinta un exemplu autentic de dragoste pentru cei din jurul sau si un exemplu autentic pentru cei care incearca sa aiba un impact pozitiv asupra vietilor celorlalti oameni.

Acest om, in varsta de apropape 100 de ani, pe numele sau Dobri Dobrev, a petrecut zeci de ani calatorind zeci de kilometrii, mai exact 25, in fiecare zi din satul sau natal in orasul Sofia, capitala Bulgariei. Motivul calatoriilor sale este acela de a practica o activitate mai putin acceptata, cersitul, dar nu pentru motivul pentru care am fi tentati sa credem.

Umilul veteran de razboi, imbracat in haine de casa modeste si pantofi de piele traditionali isi petrece ziua intreaga cersind pentru a dona ulterior banii pe care-i castiga bisericilor din zona. In timp ce Dobrev reuseste sa supravietuiasca cu mai putin de 100 de euro pe luna, acesta a reusit sa colecteze de-a lungul anilor peste 40.000 de euro din cersit, bani pe care i-a donat bisericilor si centrelor de asistenta sociala.

Dobri nu pastreaza un cent din banii pe care-i primeste, in schimb acesta trimite sumele de bani oamenilor din centrele de batrani si de asistenta sociala care au nevoie de odihna si de hrana spirituala. Acesta a primit numele de “Sfantul din Baylovo”, dupa locul sau de nastere.

dobri (2)

Actionand in concordanta cu ceea ce-i spune inima, Dobri Dobrev a reusit  sa devina o sursa de inspiratie pentru intreaga lume si sa hraneasca nenumarate suflete.

Dobri Dobrev, numit adeseori “Dyado Dobri”, adica “bunicul Dobri”, reprezinta tiparului omului cu adevarat altruist. Pentru el, cu siguranta, este limpede ca lumina zilei faptul ca, pentru a face o diferenta in lumea in care traiesti, este necesar sa depasesti orice fel de norme sau de limitari. Singurul aspect de care avem nevoie este dorinta aprinsa de a-i ajuta pe cei din jurul nostru.

Fiecare dintre noi avem posibilitatea de a influenta intr-un mod pozitiv celelalte persoane din jurul nostru, iar puterea interioara se afla cu siguranta undeva in inima noastra, dar intrebarea este “Cati dintre noi ne vom asculta glasul inimii precum o face Dobri Dobrev?”.