Cele ZECE caracteristici ale oamenilor nefericiti

1098

Fiecare dintre doi ne aflam in cautarea fericirii intr-o masura sau alta, dar paradoxul este ca tocmai aceasta cautare este cauza nefericirii. Fericirea se afla deja in viata noastra, dar nu stim unde sa o cautam, sau, daca o cautam, aceasta este ingropata de zeci de convingeri si ganduri negative. Este momentul sa punem fiecare dintre noi capat cautarii  si sa recunoastem aceasta capcana. Aceste sunt ZECE dintre obiceiurile si caracteristicile oamenilor nefericiti pe care ar trebui sa elimini din viata ta pentru a cunoaste fericirea care se afla deja in interiorul tau:

10. Nu se plac pe ei insisi

Devenim fericiti prin felul in care privim viata si prin modul in care ne bucuram de fiecare moment. Devenim fericiti prin felul in care ne privim pe noi insine. Deschizandu-ne inimile putem gasi pacea pe care o cautam, deci pacea trebuie sa inceapa cu noi. Daca nu te placi, nu o sa fi niciodata fericit, asa ca ofera-ti o pauza. Invata sa te iubesti, o meriti!

9. Nu au animale de companie

Animalele de companie sunt un suport emotional care ne ofera dragoste neconditionata, dar in acelasi timp este necesar ca si noi sa le oferim ceva la schimb.Daca te gandesti sa devi proprietarul unui animal de companie, ia in considerare varianta unei adoptii.

8. Nu-si iubesc propriul oras

Adesea ne simtim impotmoliti in propriile vieti. Traim intr-un oras nu tocmai pe placul nostru si nu avem nici o idee cum am putea schimba situatia? Aceasta este o oportunitate de a face un pas in spate pentru a te intreba de ce simti acest lucru. Oare cine are o problema, tu sau orasul? In cazul in care simti ca nu mai poti locui in acel oras, muta-te. Cine spune ca trebuie sa locuim o viata in acelasi oras?

7. Sunt singuri

Cultivarea relatiilor este un aspect foarte important al vietii tale de care depinde fericirea si sanatatea ta fizica si psihica. Nu ne referim la relatiile virtuale, dat fiind faptul ca in ziua de azi multi dintre cei din jurul nostru privesc laptopul ca pe cel mai bun prieten. Singur sau nu, maritat sau nu, este foarte important sa tinem legatura cu prietenii nostrii si in special cu familia noastra.

6. Acestia cred ca posesiunile o sa-i faca fericiti

Oamenii nefericiti sunt cei mai buni clienti, iar industria producatorilor este constienta de acest lucru. Acestia incearca tot timpul sa-si umple golul interior consumand, fie alcool, fie mancare, sau shopping. Problema intervine atunci cand realizam ca fericirea nu poate fi consumata, aceastra trebuie cultivata din interior. Intalnirea cu dorintele te va face sa fii fericit doar pentru putina vreme.

5. Au un drum lung de mers pana la serviciu

Atunci cand petreci pe drum cateva ore pentru a ajunge la serviciu, poti spune ca te afli intr-o situatie dificila. Ai doar doua variante in cazul acesta: ori iti dai demisia, ori accepti situatia asa cum este si mergi mai departe.

4. Au o minte agitata

Oamenii isi petrec mai mult de jumatate din viata lor gandindu-se la cum sa-si traiasca viata in loc sa o faca cu adevarat. Invataturile spirituale recunosc acest adevar, mintea acestora fiind cea care sta in calea fericirii lor. Cu cat te concentrezi mai mult pe ceea ce faci, atunci cand faci ceva, cu atat mai fericit o sa fi. Meditatia este o modalitate prin care poti invata sa te bucuri de momentul prezent, in asa fel incat sa te bucuri de viata care ti-a fost oferita.

3. Acestia nu au hobby-uri

Fericirea este strans legata de hobby-urile din viata noastra. O persoana care are o viata activa, este o persoana fericita. Pentru a te simti bine, trebuie sa faci miscare. Indiferent de ceea ce faci, atata timp cat te simti bine si-ti face placere, este minunat.

2. Acestia sunt ingrijorati in mod constant de situatia financiara

Studiile au demonstrat ca banii nu ne fac mai fericiti. Nu avem nevoie de foarte multi bani pentru a fi fericiti, dar in acelasi timp avem nevoie de atat de multi bani incat sa nu ducem grija platii facturilor la utilitati si sa ne putem asigura un trai decent. Fericirea nu are nici-o legatura cu situatia materiala, iar majoritatea oamenilor din topurile economice ti-o pot confirma.

1. Isi urasc locul de munca

Uneori petreci opt ore sau chiar mai mult, la locul de munca. Daca nu-ti suporti locul de munca, inevitabil nu-ti suporti viata, deoarece petreci la serviciu mai mult de 40 de ore, din cele 168 de ore ale saptamanii. Exista doua solutii la aceasta problema, fie accepti situatia si nu te mai incarci de energie negativa rezistand in fata situatiei prezente, fie incerci sa schimbi situatia.