De ce este contactul vizual atat de puternic?

1632

Pentru a functiona in aceasta lume pe care o vedem ca “realitate”, in care motto-ul tinde sa fie “supravietuirea celui mai adaptat”, iluzia separarii pare a fi o necesitate. Viata poate fi asemanata cu un experiment in care noi suntem soriceii, lumea este labirintul, iar cascavalul reprezinta lucrurile pe care le colectam si acumulam pe parcursul vietii noastre.

Separarea priveste aceast cascaval tangibil ca fiind rasplata noastra, in timp ce unitatea vede intreaga experienta a experimentului ca fiind adevarata recompensa. Acestea sunt momentele in care ne deschidem ochii in fata adevaratei realitati. In loc sa fim soricei, si sa privim peretii labirintului din interior, devenim entitatea care priveste totul de mai sus si care reuseste sa vada despre ce este vorba cu adevarat.

Ne putem privi din aceasta perspectiva atunci cand ne reconectam cu noi insine si cand ne amintim cine suntem cu adevarat.

Dar, suntem obligati sa ne deconectam daca vrem sa ne plimbam prin labirind si sa ne “distram”. Cheia este deconectarea, fara sa uitam unde ne-am deconectat si sa ne amintim mereu sa ne intoarcem acasa din cand in cand.