Cele ZECE modalitati prin care pot intra in contact cu Sinele Superior

2298

Sinele Superior este acea parte din fiecare dintre noi care ne conecteaza direct la taramul spiritual. Acesta este etern, infinit de intelept si transcede constiinta noastra de zi cu zi. Acesta se afla in contact cu divinitatea, pentru ca este o parte din ea. Atingerea cunoasterii Sinelui Superior, precum si a profunzimii intelepciunii sale – acesta este scopul spiritualitatii, sub toate formele pe care le imbraca aceasta.

Fiecare dintre noi ne aflam intr-o conexiune cu divinitatea. Sinele Superior depaseste cu mult intelegerea mintii noastre constiente. Puterea Sinelui Superior este puterea pe care toti marii maestrii ai lumii au accesat-o. De asemenea, este locul magiei si al miracolelor din vietile noastre. Acestea sunt cele ZECE modalitati prin care pot intra in contact cu Sinele Superior:

1. Credinta si Asteptarea

Primul pas este reprezentat de credinta interioara in existenta unui Sine Superior  cu scopul de a stabili o comunicare cu acesta. Apoi, asteapta-te ca aceasta comunicare sa se imbunatateasca zilnic, pe masura ce te concentrezi cu sarguinta asupra dezvoltarii tale interioare. Fara aceste doua conditii esentiale, este foarte dificil sa realizam ceva, chiar si in plan fizic. Pentru o dezvoltare interioara, aceste doua calitati sunt esentiale. Asa ca, stabileste-ti scopul de a intra in contact cu Sinele tau Superior, aminteste-ti acest scop zilnic si reimprospateaza-ti intentia pana in momentul in care succesul este de partea ta.

2. Schimba felul in care priveste lumea

In vremurile noastre, ne este promovata o viziune foarte materialista, care neglijeaza aspectele spirituale. Pentru a stabili o legatura stransa cu taramurile spirituale, este necesar ca intreaga noastra fiinta – constient si subconstient – sa se afle intr-o congruenta cu obiectivul nostru. In orice fel de activitate/scop, va fi necesar sa stabilim regulile jocului si modul in care va fi jucat. Contactarea Sinelui Superior se aseamana cu orice alt scop pe care ti-l propui. De aceea, este foarte important sa cauti intelepciunea si scrierile marilor maestrii pentru a-ti extinde intelegerea pe care o ai asupra universului – ca fiind un taram fundamental al mintii si al  constiintei.

3. Singuratatea

Este foarte important sa-ti faci timp din cand in cand pentru a petrece timpul in singuratatea propriei persoane. Un loc linistit este de preferat. Stai linistit, fara asteptari. Nu incerca sa faci nimic in timpul acesta. Acest lucru ti se poate parea foarte inconfortabil si ciudat la inceput. Astfel, ii oferi linistea, timpul si spatiul vocii tale interioare pentru a se putea face auzita. Toate geniile istoriei si-au facut timp pentru a petrece timpul in singuratatea propriei persoane si multe dintre realizarile lor importante si-au facut aparitia in aceste momente. De aceea, fiecare dintre noi ar trebui sa facem asta.

4. Meditatie

Cu ajutorul meditatiei iti disciplinezi mintea si poti reduce considerabil palavrageala interioara care iti ocupa spatiul interior in mod constant. Astfel, creezi un vas curat pentru Sinele tau Superior. Concentrarea asupra respiratiei, ca metoda de meditatie, este foarte eficienta. La fel este si concentrarea atentiei asupra flacarii unei lumanari. Exista numeroase practici meditative pe care le poti incerca pana atunci cand o vei descoperi pe cea care ti se potriveste.

5. Jurnalul personal

Inregistreaza-ti sentimentele, emotiile, visele si perspectivele in fiecare zi intr-un jurnal. Aceast obicei te va ajuta sa intri in contact mult mai des cu  profunzimea intutitiei tale interioare. De asemenea, in jurnal ii poti adresa intrebari Sinelui tau Superior, iar mai apoi poti asterne pe hartie orice intuitii sau raspunsuri profunde ai primit. In cazul in care vei face din aceasta practica un obicei, vei primi raspunsurile de care ai nevoie si mai mult decat atat.

6. Dialogul interior

Poarta un dialog interior cu Sinele tau Superior. Pentru urmatoarele 30 de zile, ia decizia de a incerca sa intri in contact cu el pe parcursul zilei. Spune-i “Stiu ca esti acolo si vreau sa te cunosc si sa-ti acord o atentie mult mai mare decat am facut-o pana acum. Te rog sa-mi ghidezi viata si sa-mi vorbesti.”. Nu-ti face griji in cazul in care acest dialog este pentru inceput doar un “simplu” monolog. Aminteste-ti ca a existat o lipsa de conexiune intre tine si Sinele tau Superior. Este nevoie de timp pentru a restabili aceasta legatura. Vorbeste-i ca si cand i-ai vorbi unui prieten foarte bun, adreseaza-i intrebari si incearca sa asculti raspunsurile. Acestea vor veni.

7. Lectii de viata

Priveste viata ca fiind o scoala plina de mister. Ai incredere ca toata viata ta – evenimente , situatii, oameni, – a fost structurata astfel pentru a te invata exact ceea ce este necesar sa cunosti chiar in acest moment. Abordeaza viata ca si cand intreaga creatie are scopul de a-ti face bine! Ori de cate ori se intampla ceva in viata ta, bine sau rau, incearca sa afli care este lectia pe care trebuie sa o inveti. Chiar si oamenii/situatiile neplacute din viata ta se afla in viata ta pentru a te provoca sa te dezvolti. Pe masura ce vei incepe sa observi viata ca fiind o drama in care tu joci rolul principal, rolul Sinelui Superior va deveni din ce in ce mai evindent in viata ta. Noteaza-ti descoperirile in jurnal.

8. Vise

Asteapta-te ca Sinele tau Superior sa comunice cu tine prin intermediul viselor. Inainte de a merge la culcare, relaxeaza-ti corpul si adreseaza-ti Sinelui tau Superior o intrebare si ateapta un raspuns. Cand te vei trezi, aminteste-ti tot ceea ce poti din visul tau si scrie-l in jurnal. In cazul in care nu esti obisnuit sa-ti amintesti visele va fi necesara o anumita persistenta din partea ta si cu timpul vei reusi sa faci asta. Cu toate acestea, cu rabdare, vei putea sa-ti amintesti visele si sa primesti raspunsuri de la Sinele Superior prin intermediul lor.

9. Prezenta

Constientizeaza tot timpul momentul prezent. Atunci cand mananci, constientizeaza faptul ca mananci. Atunci cand te plimbi, constientizeaza faptul ca te plimbi. Singurul moment real din viata ta este ACUM. Trecutul a plecat din viata ta pentru totdeauna, iar viitorul nu si-a facut inca aparitia. Prin urmare, incearca sa-ti cureti mintea de griji, iluzii si extrapolari. Indeparteaza dezordinea mentala si intelepciunea Sinelui Superior isi va face aparitia in viata ta.

10. Rabdare!

Aminteste-ti, este posibil sa-ti fi petrecut intreaga ta viata deconectat de Sursa. De aceea, este nevoie de timp pentru a invata cum sa restabilesti acest contact. Cu vigilenta si cu dedicatie, urmand aceiasi pasi in fiecare zi, vei primi raspunsurile de care ai nevoie. Aminteste-ti! Sinele Superior vrea sa te ajute! De fapt, a vorbi de Sinele Superior ca fiind cineva diferit de tine insuti este contradictoriu. Sinele Superior esti chiar tu! Sinele tau adevarat! Asa ca, incearca sa intri in legatura cu tine insuti!