Cele ZECE lucruri la care nu ar trebui sa renunti pentru o relatie

1916

Relatiile pot face din viata ta un rai personal sau un iad. Este important sa-ti analizezi relatiile din cand in cand pentru a fi sigur ca acestea te ajuta sa te indrepti in directia potrivita. Iata care sunt cele ZECE lucruri la care nu ar trebui sa reununti pentru o relatie:

1. Stima ta de sine

Unele relatii ne ajuta sa scoatem la suprafata tot ceea ce este mai bun in noi, in timp ce alte relatii ne fac sa ne simtim nedemni si nesiguri de noi insine. In cazul in care descoperi existenta auto-indoielii si o lipsa de incredere care nu a existat in interiorul tau la inceputul unei relatii, este necesar sa analizezi provenienta acestor sentimente. O relatie sanatoasa ar trebui sa reprezinte pentru tine fundatia increderii de a explora lumea si de a ajunge sa fii cea mai buna versiune a ta pe care o poti atinge. In cazul in care relatia ta iti dilueaza punctele forte este necesar sa constientizezi acest lucru si sa iei masuri.

2. Independenta – personala si financiara

Atunci cand esti implicat intr-o relatie este necesar sa-ti pastrezi independenta si sa eviti sa va transformati intr-o singura identitate. Intalneste-te cu prietenii tai, bucura-te de pasiunile tale, chiar daca nu-l includ si pe partenerul sau pe partenera ta de viata si pastreaza-ti un cont bancar separat, doar pentru tine. Independenta este sanatoasa si intotdeauna te ajuta sa te simti ca si cand te afli implicat in acea relatie pentru ca ai ales sa fii, nu pentru ca asa ar trebui.

3. Dreptul tau de a lua decizii pentru tine – libertatea de alegere

Nu renunta niciodata la opiniile tale si la libertatea ta de alegere pentru a o face fericita pe o persoana din viata ta. Compromisurile sunt importante, iar situatiile de tip castig-castig sunt rezultatul ideal, dar evita partenerii de viata care incearca sa te controleze. Fie ca este vorba de comentarii negative cu privire la modul in care te imbraci, modul in care gatesti sau cu privire la prietenii sau prietenele tale, alege pentru tine si nu te lasa constrans sa faci lucrurile cu care tu nu esti de acord.

4. Dreptul tau de a fi tu insuti

Protejeaza-ti caracteristicile tale fundamentale si trasaturile tale de personalitate si nu renunta la sinele tau autentic. Fiecare dintre noi ne schimbam intr-o anumita masura atunci cand suntem implicati intr-o relatie, dar este important sa nu o faci prea mult, sfarsind astfel sa te pierzi pe tine insuti in timpul acestui proces. Cei care te iubesc iti vor iubi sinele tau real si imperfect. Incercarea de a te schimba in mod constant reprezinta un atac direct asupra increderii in sine.

5. Fericirea ta

Exista momente in viata noastra atunci cand frica noastra de a ramane singuri este mult mai mare decat dorinta noastra de fericire autentica. Ca rezultat, facem compromisul de a ramane implicati intr-o relatie care nu ne ajuta sa scoatem tot ceea ce este mai bun din noi la suprafata. Alegem sa ramem implicat in astfel de relatii datorita fricii de necunoscut si in cele din urma ajungem sa ne facem un deserviciu imens. Ai o singura viata. Nu ar fi pacat sa o irosesti implicat intr-o relatie care iti produce nefericire? Renunta la relatiile din viata ta care iti distrug sentimentul de fericire si implinire pe termen lung. In cazul in care te simti neapreciat si nefericit, intreaba-te de ce si evalueaza daca relatie in care te afli are ceva de-a face cu nefericirea ta.

6. Visele si scopurile tale

Nu renunta niciodata la visele si obiectivele tale de dragul unei relatii. O relatie ar trebui sa-ti ofere un mediu in care sa-ti poti materializa visele si scopurile tale, nu un mediu care sa te tina legat si deziluzionat. Partenerii gelosi sau nesiguri de sine au tendinta de a inabusi o minte creativa, plina de pasiune si prefera sa-si tina partenerul intr-un loc in care simt ca pot pastra controlul. Relatiile fericite incurajeaza aventura si-i ajuta pe oameni sa inainteze in viata.

7. Relatiile existente care sunt importante pentru tine

Prietenii buni sunt foarte greu de gasit. Daca ai astfel de prieteni in viata, nu renunta niciodata la ei pentru o relatie. Orice partener care se asteapta sa renunti la prietenii tai este egoist si iubitor de control. O relatie sanatoasa permite si prietenilor si familiei sa existe alaturi de ea. Este un mare semn de avertizare momentul in care partenerul tau incearca sa te izoleze de prietenii sau de familia ta.

8. Respectul de sine

In cautarea dragostei putem sa depasim limitele respectului de sine. Fie ca este vorba de comportamente pe care le vezi ca fiind injositoare, fi permiti unei alte persoane sa te trateze intr-un mod lipsit de respect, acesta este un alt semn al unei relatii la care ar trebui sa renunti. Nu renunta niciodata la dreptul tau de a fi tratat cu respect si decenta. In cazul in care acest comportament continua, cat crezi ca va mai dura pana cand te vei trata tu insuti astfel?

9. Identitatea ta

Nu te transforma in partenerul tau si nu te pierde pe tine insuti in relatia in care esti implicat. Atunci cand ne implicam intr-o relatie avem tendinta de a imprumuta din interesele si obiceiurile partenerului. Nu este nimic in neregula cu acest lucru. Problema apare atunci cand nu avem un sentiment de sine puternic dezvoltat si ajungem sa adoptam prea multe caracteristici ale partenerului, in loc sa ne dezvoltam propria noastra identitate.

10. Puterea ta de a lua decizii

Puterea ta de a lua decizii este un muschi. In cazul in care nu-l folosesti se atrofiaza.  Este important atunci cand suntem implicati intr-o relatie sa continuam sa gandim pentru noi insine si sa luam decizii. Acest lucru ne ajuta sa ne pastram sentimentul de identitate.