20 de intrebari care iti vor schimba viata

1256

Probabil te-ai saturat de actualul tau loc de munca sau esti implicat intr-o relatie care nu-ti ofera nici o speranta. In acestea si in alte scenarii asemantoare exista un singur lucru pe care trebuie sa-l faci: trebuie sa accepti ca este necesar  ca ceva sa se schimbe. Adevarul este ca, in cazul in care cineva sau ceva iti inhiba procesul de dezvoltare persoanala sau spirituala, este timpul sa elimini compania acelei persoane din viata ta. Plecand de la adevarul fundamental potrivit caruia nu poti controla pe nimeni in afara de tine insuti, urmatoarele 20 de intrebari sunt menite sa te inspire sa le faci loc momentelor de reflectie in viata ta:

Ai puterea de a-ti schimba viata prin acceptarea situatiei actuale si printr-o viziune clara asupra locului spre care te indrepti. Viata iti poate oferi posibilitati nelimitate, nu lasa conditionarea trecutului sa-ti spune ceea ce poti si ceea ce nu poti face.

1. Cu siguranta ai momente in care te prefaci ca nu stii ceva. Lasand naivitatea falsa deoparte, care sunt acele lucruri pe care eviti sa recunosti ca le stii deja? Toate posibilitatile sunt  deschise atunci cand incetezi sa te inseli singur.

2. De ce nu faci lucrurile pe care ar trebui sa le faci? Cea mai mare provocare in viata este aceea de a face lucrurile pe care ar trebui sa le facem.

3. Care sunt valorile tale si nu in ultimul rand, traiesti in concordanta cu acestea? In cazul in care nu traiesti in concordanta cu propriile tale valori, nu cauta motivul pentru care esti stresat in marea majoritatea a timpului, l-ai gasit deja. Acesta este motivul.

4. Ce stii ca nu stii? Intotdeauna cele mai dificile provocari ale vietii noastre sunt cele care apar pe neasteptate. Insuseste-ti obiceiul de a cere indrumarea persoanelor care au trecut mai devreme prin astfel de situatii dificile.

5. Care este modul in care esti perceput de cei din jurul tau si de care nu esti constient? Perceptia este realitate. Depune efortul si asigura-te ca intelegi modul in care esti perceptut de cei din jurul tau.

6. Cuvantul “ar trebui” sta in calea fericirii tale in acest moment? Dorintele ego-ului sunt de foarte multe ori in conflict cu dorintele inimii tale. Vei avea intotdeauna ceea ce vrei daca vrei ceea ce ai.

7. Ce am invatat astazi? Pe cine am iubit astazi? Ce m-a facut sa rad astazi? Acestea sunt unele dintre cele mai importante intrebari pe care ti le poti adresa in fiecare zi si in fiecare seara.

8. Cum te-ai simti in cazul in care ti-ai fi indeplinit scopurile astazi? Cum te vei simti pe parcursul calatoriei? Perceptia gresita potrivit careia succesul iti va spori valoarea, de indata ce vei ajuge acolo te vei simti indeajuns. In timp ce intarzierea gratificarii este unul dintre obiceiurile persoanelor de succes, este necesar sa invatam sa ne bucuram pentru fiecare pas pe care-l facem spre indeplinirea acestora, indiferent daca rezultatul este atins sau nu.

9. Daca nu ti-ar fi frica, ce ai face? Imagineaza-ti ca ai 90 de ani si-ti privesti toata viata in retrospectiva. Care sunt riscurile pe care ti-ai fi dorit sa nu le eviti?

10. Daca ai fi pe moarte, ti-ai face griji pentru lucrurile pentru care iti faci griji in acest moment? Cu toate ca majoritatea dintre noi evitam acest gand, este necesar sa ne amintim ca nu traim vesnic. Astfel  ne vom bucura de fiecare moment al vietii noastre mult mai des.

11. Ar trebui sa ma intereseze mai mult ziua de astazi sau cea de maine? Prezentul este un cadou, savureaza-l, dar nu uita de viitor. Trebuie sa existe un echilbru intre momentele in care te bucuri de prezent si cele in care plantezi semintele pentru recolta de maine.

12. De ce nu? Ce s-ar intampla daca? Nu accepta lucruile asa cum sunt. Intreba-te de ce nu poti face ceea ce-ti doresti sa faci cu adevarat. In cazul in care raspunsurile sunt negative, interpreteaza-le ca fiind  oportunitati.

13. Cum vrei sa fie viata ta peste 5 ani? “In cazul in care nu stii incotro te indrepti, nu vei ajunge niciodata acolo” Lewis Carrol.

14. Ce poti face pentru a-ti imbunati situatia de viata? Un raspuns sincer iti poate deschide usile catre o adevarata schimbare.

15. Ce ai facut mai bine astazi? Pe cine ai facut sa se simta bine astazi? In viata este important sa oferi mai mult decat primesti.

16. Care este unul dintre cele mai importante lucruri pe care iti doresti sa le faci luna aceasta?

17. Poti sa le faci acum?

18. Ce-ai face intr-un mod diferit daca ai sti ca nimeni nu te judeca? Frica de opiniile celorlalti iti inhiba libretatea enorm.

19. Sunt sincer fata de mine? Singuratatea iti ofera prilejul de a-ti raspunde sincer la aceasta intrebare.

20. Cand a fost ultima data cand ti-ai asumat un risc?  Este foarte usor sa ne bucuram de confortul pe care ni-l ofera rutina noastra obisnuita. Indiferent de sentimentul care te tine pe loc, fa ceva nou chiar in acest moment.

Aceste intrebari pot deveni foarte usor inceputul unei calatorii interioare. In cazul in care iti doresti sa-ti schimbi viata, in interiorul tau se afla toate raspunsurile pe care le cauti si vei descoperi acest lucru mai devreme sau mai tarziu, in functie de cat de rapid te eliberezi de conditionarile limitate.

 Sursa