Cele TREI exercitii esentiale de eliberare si vindecare

1452

In cazul in care nu ne putem bucura pe deplin de momentul prezent, asta inseamna ca suntem stapaniti de ceva negativ din trecutul nostru. In acest caz putem vorbi de un regret,vde tristete, de teama, de o rana sufleteasca, de vinovatie, de o acuzatie, de un resentiment, de manie sau chiar de razbunare.

Ingerii ne sfatuiesc in mod constant sa ne impacam cu trecutul nostru si sa ii iertam pe ceilalti si pe noi pentru a ne bucura de viata, de sanatatea si fericirea pe care Dumnezeu ne-a harazit-o prin drept divin.

Cu toate acestea, inainte de trece efectiv la procesul de iertare,trebuie sa ne eliberam mai intai de tensiunile blocate in interiorul corpului nostru. Aceste tensiuni sunt generatoare de dureri si daca sunt stagnate de multa vreme pot genera chiar boli cronice.
De multe ori am simtit nevoia sa tipam si nu am facut asta.
De exemplu, putem incepe prin a inchide geamurile acasa sau in masina si sa tipam pana simtitm ca eliberam toata tensiunea acumulata la nivelul gatului.
Daca am acumulat in timp multa manie putem lua o perna la bataie si o putem lovi pana eliberam acea furie din noi…nu putem sa stergem ceea ce am simtit,e bine sa le manifestam dar in asa maniera incat sa fie bine pentru toata lumea si asta este o modalitate benefica tuturor.
In urma acestor tehnici de eliberare a tensiunilor acumulate in corp veti vedea ca unele dureri care sunt chiar cronice se vor diminua pana la disparitie.
Apoi a doua nevoie este sa ne eliberam de trecut. Sunt foarte multi oameni si din cei cu care vorbesc zilnic care imi spun ca nu se pot bucura de prezent datorita unor evenimente din trecut care au avut un profund efect asupra lor. Asta se intampla in special atunci cand crezi ca puteai face altceva decat ceea ce ai facut. Astfel, nu te ierti pentru asta si nu te poti bucura plenar de viata in prezent .
De multe ori, plecand de la niste evenimente din trecut cand unii oameni ne-au gresit noi incepem sa dam vina pe ei pentru toate relele care au urmat. Sau, judecam lucrurile din prezent in functie de tiparele din trecut si nu facem altceva decat sa retraim dezamagirile din trecut. Este timpul sa schimbam aceste tipare!
Cramponarea de trecut nu face altceva decat sa ne raneasca in continuare tot pe noi. De regula, ceilalti habar nu au ce este in inimile noastre,in mintea noastra.
Trecutul nu mai exista si ceea ce a fost nu mai poate fi schimbat. Astfel,singura solutie este sa ne eliberam de trecut.

#1. Exercitiu de eliberare de trecut

Enumera pe o foaie de hartie toate evenimentele din trecut de care vrei sa te debarasezi.Nu mai ai nevoie de ele. Simpla intentie si rugaciunea sunt suficiente pentru a face asta.
„ Ma eliberez acum de toate credintele false care ma blocheaza,de toate iluziile,de amintirile dureroase,de resentimente,de suparare!” Poti arde apoi acea hartie cu convingerea ca te-ai eliberat si sa-i ceri Lui Dumnezeu sa iti inlocuiasca toate emotiile legate de trecut cu pace,iubire si lumina.

#2. Eliberarea de resentimente

O metoda este sa inchizi ochii, sa iti relaxezi mintea si corpul si sa-ti imaginezi ca stai in fata unei scene, singurul lucru care il vezi este scena care este luminata pe care se afla persoana fata de care simti cele mai profunde resentimente. Poate fi cineva din trecut ,vie sau moarta,nu conteaza.
Imagineaza-ti ca i se intampla ceva bun ,ceva la care tine foarte mult,imagineaza-ti ca zambeste si ca este fericita,sustine imaginea asta cateva minute apoi las-o sa se dizolve…..dupa ce persoana paraseste scena urca-te tu pe ea. Stai in lumina reflectoarelor si imagineaza-ti cum ti se intampla toate lucrurile bune pe care le doresti. Zambeste si simte starea de fericire care te invadeaza.Trimite in afara ta fericirea care o simti,proiecteaz-o asupra intregii lumi.
Acest exercitiu se poate practica odata pe luna si este suficient. El va dizolva resentimentele.

#3. Exercitiu de eliberare a dorintei de razbunare

Uneori copilul din tine simte nevoia sa se razbune inainte de a se simti liber sa ierte.
Gandeste-te la o persoana pe care iti este destul de dificil sa o ierti. Ce ai dori sa-i faci? Ce ar trebui sa faca el ca tu sa-i acorzi iertarea? Poate doar iti doresti sa stea in genunchi in fata ta si sa iti ceara iertare. Imagineaza-ti ca toate aceste lucruri se intampla chiar acum…
Dupa ce ai terminat revino la starea normala si gandeste-te ca dorinta ta de razbunare a fost satisfacuta. De regula,cei mai multi oameni se simt eliberati chiar din acest moment.
Nu se recomanda sa faceti acest exercitiu zilnic,este suficient sa il faceti o singura data pentru o singura persoana. Atat. Nu dorim sa rezonam mult cu vibratia produsa de multumirea egoului ca i s-a satisfacut dorinta de razbunare.