Cauza principala a depresiei – Este esential sa intelegi secretele din spatele acestei “boli”!

2048

Iti vine sa crezi ca mai mult de 300.000 de noi cazuri de depresie isi fac aparitia an de an in Romania. Statisticile ne spun ca aproximativ 800 de persoane primesc acest diagnostic zi de zi, iar ceea ce este si mai ingrijorator este faptul ca aceste cifre despre care va vorbim sunt mult mai mari. Orice farmacist cu experienta va poate confirma faptul ca numarul oamenilor care sufera de aceasta boala sufleteasca este mult mai mare. Din pacate, aceasta boala nu spune nimic despre oameni la nivel individual, ci spune foarte multe despre natura disfunctionala a societatii in care traim. Sistemul nu functioneaza! Fiecare dintre noi suferim, am suferit, sau vom suferi de un anume tip de nefericire sau de o forma de depresie la un moment dat. De ce se intampla asta si ce putem face pentru a trata aceasta boala intr-un mod eficient, spiritual, fara medicamente?

Medicamentele nu vor rezolva niciodata bolile sufletesti!

Cred ca exista multe motive pentru care oamenii sufera de scurte sau de lungi perioade de depresie, dar principalul motiv este reprezentat de o relatie disfunctionala cu Divinitatea, cu Dumnezeu. Din propria mea experienta am putut observa foarte clar faptul ca in cazurile in care relatia cu divinitatea a fost rezolvata, indreptata, depresia si alte experiente disfunctionale s-au dizolvat ca prin minune.

O sa ti-o spun direct! Depresia isi are radacinile intr-o relatie disfunctionala cu Divinitatea.

Societatea a conditionat oamenii sa caute un fel de scop final in planul exterior si a creat un sistem de dependenti de consum inrobiti. In loc sa caute sa atinga un sentiment de integritate interioara, oamenii au fost facuti sa creada ca o anume realizare, o manifestare fizica, este obiectul dorului pe care-l simt in interiorul lor. Foarte multi oameni au crezut aceasta minciuna a societatii, iar daca aceasta minciuna nu se indeplineste, ceva anume trebuie sa fie prescris pentru a umple sentimentul de pierdere si golul interior. Am putea spune ca la aceasta minciuna contribuie si marile corporatii cu scopul de a avea profit. Si nu exista o sursa financiara mai buna decat industria de “sanatate”.

Acesta este motivul numarul unu pentru care oamenii ajung sa sufere de depresie – au fost facuti sa creada intr-o minciuna care nu va reusi niciodata sa le satisfaca sentimentul integralitatii interioare. Mai rau decat atat, medicamentele prescrise au tendinta de a crea o deconectare intre persoana care se afla sub tratament si ceilalti oameni – acestea reusesc sa gestioneze pentru scurt timp situatia, nu sa o rezolve de la radacina.

Meditatia si rugaciunea sunt doua solutii foarte puternice pentru acest “balamuc”. Cu alte cuvinte, o practica spirituala regulata, care sa te ajute in atingerea unui sentiment de completitudine interioara te va ajuta enorm.

Cu toate acestea, meditatia si rugaciunea nu vor fi sfarsitul povestii tale atunci cand vine vorba de vindecarea depresiei. Cand vei deveni implicat in acest joc al realizarii de sine, atunci sufletul tau se va aventura pe calea spirituala si va incerca sa-si regaseasca calea catre Sursa – vidul de liniste din spatele oricarei activitati sau asa cum o numeste Eckhart Tolle, “prezenta”.

In cadrul acestei calatorii, sufletul realizeaza ceea ce era cel mai important: ca sufletul in sine nu este o identitate, ci un flux de constiinta – un flux de experienta. Asta inseamna ca exista un singur sine in univers si ca tu esti aceasta. Am observat foarte multi oameni care au ajuns la aceasta realizare. Si la inceput te poti simti foarte singur – iti dai seama ca esti singur in Univers!

Cum te descurci cu asta?

Ca in cazul oricarei rezistente in fata realitatii, este necesar sa te descurci cu stransoarea pe care o cauzeaza. In acest caz, mai mult ca sigur va fi vorba despre depresie. Dar nu o poti rezolva distantandu-te de ea, pratinzand ca ea nu exista sau luand cateva pastile pentru a o “vindeca”. Aceste alegeri superficiale perpetueaza problema, o problema pe care tot va trebui sa o infrunti in drumul tau oricum. Sau, poti lua medicamente pentru a reduce simptomele, dar problema va continua sa-si fac aparitia.

Nu! Este necesar sa treci prin ea direct, sa o infrunti! Cu alte cuvinte, in cazul in care te simti singur, fi singur. Simte singuratatea in toata plinatatea sa. Este vorba de transcendenta – este necesar sa simti orice denaturare ca aceasta cu scopul de a o procesa. Asa ca, stai singur si simte pe deplin aceasta singuratate. Apoi, probabil vei ajunge la realizare ca pentru Sinele unic, nu conteaza, deoarece esti deja totul si ai totul. Cu alte cuvinte, penetrarea durerii te va conduce la acest sentiment de bucurie extraordinara – la cunoasterea ca lumea este plina de suflete rezonante cu care poti interactiona.

Depresia poate fi, de asemenea, cauzata de dezechilibre chimice la nivelul creierului. Acest lucru se datoreaza in special faptului ca lumea in care traim este plina de toxine si ca societatea in care traim este atat de indepartata de caile noastre naturale. In acest caz, dietele si suplimentele nutritive pot fi de un mare ajutor. In mod foarte clar, acesta este un subiect urias si de aceea voi enumera trei probleme importante care pot avea un impact urias asupra ta si asupra celor apropiati tie:

#1. Rezolvarea modelelor negative de comportament – comportamentele conditionate depresive si distorsionate elibereaza neuro peptide negative care ne aglomereaza corpul. In acest caz, endorfinele joaca un rol urias, contribuind la prevenirea asimilarii acelor dezechilibre chimice.

#2. Ciclul menstrual – dezechilibrele hormonale negative ale ciclului menstrual lunar feminin. Aceasta perioada poate fi presarata de momente de depresie si de anxietate. Ierburi cum ar fi Agnus castus pot usura intr-o foarte mare masura povara. Cu toate acestea, este foarte important sa discuti cu medicul inaintea urmarii oricarei recomandari pe care o primesti din partea noastra sau a altor persoane, site-uri etc.

#3. Vremea rece si lipsa soarelui – In timpul anotimpului rece, zilele de iarna sunt noroase si scurte si pot contribui la aparitia unor deficiente de vitamina D, o cauza a depresiei. Ia suplimente cu vitamina D si odihneste-te suficient.

Ai rabdare si ai incredere in mecanismul de orientare interioara a sufletului tau!

Intr-adevar, in cele mai multe dintre cazuri, cauza principala a depresiei este reprezentata de o relatie disfunctionala cu Divinitatea. In cazul in care ne simtim izolati si deconectati sau daca nu ne putem gasi pacea si multumirea interioara, mai mult ca sigur acest lucru poate conduce la  crize de nefericire si la depresie. Dar, in cazul in care constientizam aceste aspecte si invatam cum sa lucram cu aceasta boala sufleteasca putem sa facem din vietile noastre intr-un foarte scurt timp un rai pamentesc, chiar daca pe moment nu avem nici macar o speranta ca acest lucru poate fi posibil.

Din inima mea catre inima ta!