Cele SASE placeri si caracteristici ale unui suflet batran

1318

Crezi ca esti un suflet batran? Te-ai simtit vreodata diferit de oamenii din jurul tau? Citeste in continuare pentru a afla mai multe secrete despre acesti oameni speciali.

Acestia sunt cei din jurul nostru care pur si simplu nu impartasesc aceleasi experiente ca si restul oamenilor obisnuiti. Acesti oameni tind sa aiba intotdeauna  propria lor perspectiva asupra lucrurilor, perspectiva care, in general, nu este conforma cu cea a majoritatii oamenilor.

Astfel de oameni, de cele mai multe ori, se afla in situatii solitare si deriva o placere deosebita din aceste situatii de care majoritatea oamenilor incearca sa se indeparteze. Placerea acestora nu este nascuta nici dintr-un temperament antisocial si nici dintr-o preferinta fata de evitarea oamenilor. Aceasta placere se datoreaza pur si simplu faptului ca au fost nascuti cu un suflet batran.

Am ajuns sa-i numim pe acest oameni “suflete batrane” in incercarea de a reflecta natura si perspectiva lor matura asupra vietii. Acesti oameni sunt maturi la inima, minte si suflet.

Atunci cand ii analizam pe acestia, nu ne mira faptul ca acestia par a gasi consolare in ei insisi si nu in lumea din jurul lor. Pentru acestia, interesul comun nu mai detine o semnificatie atat de reala.

Un copil care pur si simplu nu poate sa se imprieteneasca cu colegii lui de la scoala, din cauza diferentelor existente, nu ar trebui sa fie considerat sub nicio forma diferit din punct de vedere social.

Cei mai multi dintre noi cunoastem o astfel de persoana la locul de munca sau printre oamenii din cercul nostru social. Astfel de oameni sunt suflete vechi, care pur si simplu se bucura de o perspectiva diferita asupra vietii.

Crezi ca esti un suflet batran?

In continuare iti vom prezenta cateva dintre marile placeri ale acestor oameni speciali, care te vor ajuta sa ii intelegi mult mai bine. Mai mult decat atat, daca te bucura si pe tine urmatorele  placeri, sunt mari sanse ca si tu sa fii un suflet batran.

Acestea sunt cateva dintre putinele placeri de care se bucura oamenii cu un suflet batran:

#1. Se bucura de momentele de singuratate

Deoarece majoritatea sufletelor vechi nu sunt interesate de aceleasi obiective ca cele ale amicilor lor, astfel de relatii pot fi nesatisfacatoare pentru ei. Fara capacitatea de a se raporta  unul la celalalt, nimeni, in special sufletele vechi, nu se pot bucura pe deplin de astfel de relatii. Prin urmare, sufletele vechi tind sa descopere o mare bucurie in propria lor companie.

#2. Sunt inclinati spre spiritualitate

Sufletele vechi prezinta, in general, un interes mult mai pronuntat fata de aspectele spirituale ale existentei. Lucruri care par a fi adevarate lupte de viata pentru multi, cum ar fi depasirea ego-ului sau iluminarea, par a veni in mod natural catre acesti oameni.

Sufletele batrane sunt oameni foarte maturi in corpuri de oameni tineri. Acestia obtin o placere imensa prin urmarirea pacii si prin dezvoltarea unor relatii semnificative in cazul in care exista o conexiune reala. Pentru ei, nu exista o alta modalitate mai inteleapta de a-ti petrece timpul.

#3. Poseda o iubire profunda pentru cunostinte si adevar

Sufletele vechi graviteaza in mod natural catre aspectele intelectuale ale vietii. Desi, nimeni nu poseda in mod inerent intelepciune, sufletele vechi au o inclinatie naturala catre dobandirea de cunostinte si in acest proces capata o mult mai precisa perspectiva asupra vietii.

De exemplu, intelegerea teoriei atractiei pare mai atragatoare pentru ei decat citirea unui tabloid plin de picanterii din viata privata a altor oameni.

#4. Poseda  o perspectiva holistica asupra vietii

Sufletele vechi isi amintesc mult mai des de fragilitatea vietii si de implicatiile pe care le poarta aceasta fragilitate. Acest lucru ii face sa dezvolte bucle de gandire pline de pesimism cu privire la necunoscut si sa se retraga in interiorul lor.

Cu toate acestea, o astfel de perspectiva asupra vietii, de asemenea, ii ajuta sa dicteze decisiv si cu intelepciune traiectoria vietii lor si sa incerce sa gaseasca placeri chiar si in cele mai nesemnificative lucruri.

De exemplu, in loc sa fotografieze un eveniment, acestia vor alege sa-l experimenteze pe deplin si sa-l integreze in ei insisi o data pentru totdeauna.

#5. Poseda o natura introspectiva

Gandirea si contemplarea sunt acte care vin in mod natural catre aceste suflete vechi. In momentele de tacere, atunci cand isi pot auzi cu adevarat propriile lor ganduri, acestia patrund in propria lor constiinta si isi examineaza viata intr-un mod profund.

Aceasta natura interospectiva a lor este cea care le permite sa invete atat de multe lectii si sa dobandeasca noi perspectiva acolo unde alti oameni ar vedea niste simple greseli.

#6. Poseda o perspectiva rebela

Din moment ce majoritatea oamenilor sunt inclinati sa se conformeze si sa respecte mentalitatea de turma, pe de alta parte, sufletele vechi sunt mai rebele in contextul social.

Indiferent ca este vorba de lege sau de cutume locale, in cazul in care esti capabil sa deseci ordinea naturala a lucrurilor si sa iti formezi propriile tale idei si gasesti o mare placere in acest proces, mai mult ca sigur esti un suflet batran.