Cele SASE lucruri uimitoare despre corpul uman

1249

Corpul uman se afla la lucru in timp ce noi ne ocupam de treburile noastre de zi cu zi. Cu toate ca s-ar putea sa nu observam nimic special, dar in fiecare secunda, in fiecare zi si in fiecare noapte, corpurile noastre fac tot posibilul pentru a ne ajuta sa ne bucuram de viata cu adevarat.

Iata care sunt cele SASE lucruri uimitoare despre corpul uman:

1. Folosesti 100% din creierul tau

Ideea potrivit careia iti folosesti doar 10% din capacitatea creierului a fost repetata foarte des, dar studiile sugereaza ca, in orice moment al zilei, 100% din suprafata creierului este activa. Creierul tau nu se odihneste pe deplin nici macar atunci cand dormi, generand indeajuns de multa energie pentru a aprinde un mic bec.

2. Intr-un an de zile vei avea un nou corp

Un numar de aproximativ 50.000 din celulele corpului tau mor si sunt inlocuite cu unele noi in timp ce tu citesti aceasta propozitie. Aproximativ 98% din corpul tau fizic este altul in mai putin de un an – pielea ta este alta in doar o luna de zile, ficatul tau este altul in doar 6 saptamani, iar mucoasa stomacului este alta in doar 5 zile! Corpul tau reconstruieste intregul sistem osos in doar 3 luni, iar creierul tau este altul in doar 1 an!

3. Impulsurile nervoase calatoresc cu o viteza de peste 400 de kilometri pe ora

Viteza impusurilor nervoase variaza enorm, dar cea mai rapida vitea este de aproximativ 400 de kilometri pe ora. De exemplu, in cazul in care te arzi la mana, este foarte important ca mesajele sa fie primite foarte rapid de creierul tau pentru a retrage mana foarte repede.

4. Celulele corpului tau sunt mai numeroase decat toate stelele din galaxie

Intregul corp este format din aproximativ 75 de trilioane de celule. Atunci cand comparam aceasta cifra cu numarul de 400 de miliarde de stele din galaxia noastra, diferenta este uriasa. Esti facut din 75.000.000.000.000 de celule!

5. Celulele corpului tau reactioneaza la gandurile tale

Mintea ta este o masinarie foarte puternica, aceasta avand puterea de a controla fiecare functie a corpului tau. Gandurile, sentimentele, emotiile si dorintele se transforma imediat intr-o molecula. O modalitate de a transforma gandurile si emotiile in realitate este reprezentata de vizualizare. A crede inseamna a crea. Tot ceea ce exista in vietile noastre poate fi considerat a fi produsul continutului mintii noastre. In cazul in care nu crezi, schimba-ti tiparele de gandire negativa si vei vedea ce se va intampla.

6. Esti facut din praf de stele

Aproape fiecare material si resursa pe care o folosim a fost creata din elementele nascute in stele, inclusiv elementele din care este facut corpul uman, adica tu!

Atomii de carbon, azot si oxigen din corpurile noastre, precum si atomii celorlalte elemente, au fost create in generatiile anterioare de stele, in urma cu peste 4.5 miliarde de ani!