Cele OPT profetii ale lui Nostradamus pe care ar trebui sa le cunosti

1221

Michel de Nostredame, sau asa cum este acesta cunoscut, Nostradamus, astrolg si farmacist de origine franceza, acesta este foarte cunoscut pentru colectia sa de profetii. Colectia sa de profetii majore, “Profetii”, a fost publicata pentru prima oare in anul 1555. Acesta a sustinut faptul ca previziunile sale sunt bazate pe astrologia judiciara insa foarte multi astrologi l-au considerat a fi prea incompetent pentru a face presupuneri, bazate pe configuratiile plantare, care sa poata prezice cu adevarat ce se va intampla in viitor.

Nostradamus a respins titlul de “profet” in mai multe randuri. Din cate se pare, acesta nu a folosit o metoda specifica, alta in afara de contemplare, meditatie si de incubare pentru a intra intro stare de transa. Cu toate acestea, legenda spune ca a incercat si metode antice de privire a focului si a apei.

Multe dintre previziunile sale au legatura cu dezastrele naturale, in general nedatate, sau pot specifica o singura persoana sau un singur oras. In timp ce foarte multi incearca sa-l discrediteze, acesta a devenit foarte dificil de discreditat datorita previziunilor care s-au adeverit. Iata care sunt cele OPT profetii ale lui Nostradamus:

1. Moartea regelui Henry al II-lea

Previziune:  „Leul tanar il va infrange pe cel mai batran e campul de lupta, intr-o singura lupta. Ii va strapunge ochii in cusca aurita; doua rani intr-una, apoi va pieri de o moarte naprasnica.”

Eveniment: In anul 1559, regele Henry al II-lea al Frantei a participat intr-o competitie de turnir, adeversarul sau fiind contele de Montgomry , care era mult mai tanar decat suveranul. Ambele embleme de pe scuturile celor doi reprezentau un leu. La trecerea finala, lancea contelui a strapuns coiful regal de aur al regelui Henry, patrunzand direct in ochi; o aschie din arma rupta i-a provocat acestuia o a doua rana la nivelul tamplei. Regele a indurat dureri cumplite timp de zece zile, dupa care a murit.

2. Marele Incendiu de la Londra

Previziune: “Sangele celui drept  va fi cerut de Londra. Arsa de foc in anul 66, Batrana Doamna va cadea din locul ei inalt si multi din aceasi secta vor fi ucisi.”

Eveniment: Un mic incendiu care a inceput intr-o brutarie din Londra la data de 2 septembrie 1666, a rezultat intr-un uras incendiu care a mistuit orasul vreme de trei zile, inclusif catedrala Sf. Paul. Sangele ar putea face referire la milioanele de sobolani care au fost ucisi.

3. Revolutia Franceza

Previziune: “Cantece, incantatii si cereri se inalta din pieptul sclavilor inrobiti, printese si lorzi sunt tinuti captivi in inchisori (…) Marele zid va cadea, regele va fi executat. (…) Garzile vor inota in sange, in apropierea raului Sena pamantul va fi insangerat.”

Eveniment: Revolutia franceza, o adevarata rebeliune a taranilor impotriva aristocratilor, s-a soldat cu arestarea  si cu executarea prin decapitare a unui numar foarte mare de oameni din inaltele paturi sociale. Regele Louis al XVI-lea a fost executat la patru ani de la inceperea revolutiei.

4. Hitler

Previziune: “In adancurile Europei de Vest, un copil se va naste din oameni sarmani, cu vorba lui priceputa va seduce masele de oameni, iar faima sa se va intinde pana-n Est.”

Eveniment: Hitler s-a nascul la data de 20 aprilie 1889 in Europa de Vest din parinti foarte saraci. In urmatorii ani de dupa Primul Razboi Mondial, Hitler s-a mutat in Germania si s-a dezvoltat ca lider prin puterea abilitatilor sale oratorice extraordinare. Nostradamus a anuntat ridicarea lui Hitler si fascinatia pe care acesta a exercitat-o asupra maselor, dar si inlaturarea socialismului in Europa de Est.

5. Bomba atomica

Previziune: “Aproape de porti si intre doua orase vor fi nenorociri cum nu au fost vazute vreodata. Foamete si ciuma, plangand la marele si nemuritorul Dumnezeu pentru ajutor.”

Eveniment: In anul 1945, Statele Unite ale Americii a trimis doua bombe atomice asupra Japoniei, la Hiroshima si Nagasaki. Multi au pierit, dar si mai multi au pierit, “plangand la marele si nemuritorul Dumnezeu pentru ajutor.”

6. Asasinarea lui John F. Kennedy

Previziune: “Un mare om va fi doborat intr-o zi de o lovitura nimicitoar. O fapta malefica, prevazuta de purtatorul unei petitii. Un altul va cadea pe timp de noapte. Conflict la Reims, Londra si o molima in Toscana.”

Eveniment: John F. Kennedy a primit numeroase amenintari cu moartea si a sfarsit prin a fi impuscat in dupa-amiaza zilei de 22 noiembrie 1963. Apoi, Bobby Kennedy a fost ucis la scurt timp dupa miezul noptii, la data de 5 iunie 1968, implinind profetia “un altul va cadea pe timp de noapte.”.

Presedintele John F. Kennedy ar fi presimtit, la randul sau, ca va muri. Acesta ar fi incercat sa o linisteasca pe sotia sa, Jackie Kennedy, spunandu-i chiar in ziua in care a fost ucis: “Jackie, daca cineva vrea sa ma impuste de la geam cu o pusca, nimeni nu-l va putea opri, asa ca nu te mai framanta.”

7. 11 septembrie 2001

Previziune: “Foc vulcanic din centrul pamantului va provoca cutremure in noul oras. Doua mari pietre vor purta razboi pentru mult timp. Apoi Arrthusa va inrosi un nou rau.”

Eveniment: La data de 11 septembrie 2001, cele doua turnuri – “cele doua mari pietre” – de la World Trade Center au fost atacate in New York City – “noul oras”. Intr-o alta interpretare, cele doua pietre ar fi crestinismul si islamul, iar turnurile gemene distruse in urma atentatelor ar fi “centrul pamantului.”

8. Un mare cutremur in viitor?

Previziune: “O miscare in panta a pamantului, o mare calamitate peste Pamanturile din Vest si Lombardia va fi foc, ciuma si cativitate: Mercur in Sagetator, Saturn dispare.”

Eveniment: Necunoscut. Profetia sa prevesteste un mare cutremur. Cel mai probabil cutremurul va avea loc in California la data de 25 noiembrie 2015, atunci cand Mercur va fi in Sagetator, iar Saturn nu va fi vizibil.