TREI lucruri pe care trebuie sa le intelegi pentru a-ti atinge scopurile in viata

1342

De cele mai multe ori este destul de dificil sa faci primul pas catre indeplinirea lucrurilor pe care doresti sa le faci cu adevarat. Indiferent daca ceea ce doresti sa faci are legatura cu inceperea unui program de exercitii fizice, de a scrie o carte, de a vedea alte parti ale lumii sau cu totul altceva.

De multe ori amanam primul pas, noi fiind cei care facem acest pas sa para mult mai dificil decat ar trebui sa fie.

Iata TREI lucruri pe care trebuie sa le intelegi pentru a-ti atinge scopurile in viata:

1. Inceteaza sa-ti mai faci planuri foarte vagi si sa te gandesti atat de mult la acestea

1

Cu cat te vei gandi mai mult la ceea ce urmeaza sa faci, cu atat mai dificil o sa-ti fie sa o faci. Ce-ar trebui sa faci in schimb? Este important sa imprumuti cunostinte de la cei din jurul tau, de la persoanele care au fost deja acolo unde-ti doresti tu sa ajungi si sa actionezi. Aceasta cercetare are ca scop eliminarea credintelor neclare cu privire la ceea ce urmeaza sa faci si a temerilor pe care le ai. Este mai usor decat oricand sa faci acest lucru in zilele noastre. Cauta on-line si citeste experientele pe care le-au avut celelalte persoane in aspectele care te intereseaza sau trimite-le un e-mail. In cazul in care exista posibilitatea, este mult mai benefic sa-i ceri sfatul unei persoane fata in fata, unei persoane apropiate de preferat.

Intreaba-te: “Sincer, care cred ca este cel mai mare rau care mi se poate intampla?”. Respira profund de cateva ori pentru a-ti calma mintea un pic si adreseaza-ti aceasta intrebare. Vei realiza ca, in cele mai multe cazuri, cel mai rau lucru care se poate intampla in mod realist nu pare a fi chiar atat de dificil. Aceasta realizare iti poate oferi o mare usurare. Claritatea raspunsului la aceasta intrebare poate reduce considerabil stresul care se afla intr-o stransa legatura cu ceea ce urmeaza sa faci.

2. Nu mai incerca sa controlezi totul

1

Este in regula sa-ti doresti sa dobandesti cunostinte in viata si cu sigurant acestea te vor ajuta. Cu toate acestea, acest obicei poate deveni o capcana atunci cand incerci sa controlezi lucrurile si atunci cand crezi ca nu vei mai face greseli niciodata de indata ce vei acumula suficiente cunostinte.

Ce poti sa faci? Este important sa realizezi ca vei face in continuare o multime de greseli, iar acest lucru este un aspect al vetii pe care trebuie sa-l accepti. Acesta este un aspect pe care fiecare persoana pe care o admiri l-a acceptat la un moment dat. In cazul in care dupa ce ai gresit, meditezi asupra acelei greseli fara sa te invinovatesti, vei realiza ca a meritat sa faci acea greseala, doar pentru ca ai invatat o lectie extraordinara de viata. La inceputul scopurilor tale, iti poti stabili mici termene limita pentru indeplinirea acestora. Poti face acest lucru pentru o perioada de timp, iar cu timpul poti adauga mai multe greutati “antrenamentului”.

3. Nu te mai gandi ca primul pas trebuie sa fie unul mare si spectaculos

1

In cazul in care nutresti in interiorul tau un vis mare, atunci este destul de usor sa speri la o actiune pe masura visului tau. Cu toate acestea, de cele mai multe ori nu este necesar sa faci un pas mare pentru a-ti atinge scopurile.

Ce poti sa faci? Este necesar sa-ti adresezi in fiecare zi intrebarea urmatoare “Ce pot actiune pot urma astazi pentru ca pe termen lung acestea sa se acumuleze si sa ma conduca la indeplinirea visului meu?”. Concentreaza-te tot timpul asupra pasului pe care-l faci in acest moment. In caz contrar, presiunea o sa fie destul de intensa si frica te va paraliza.