Cele mai surprinzatoare ZECE descoperiri ale studiilor psihologice

2424

6. Fanteziile reduc motivatia

04

Una dintre cele mai comune modalitati prin care oamenii incearca sa-si mentina motivatia pe termen lung este prin intermediul fanteziilor si a imaginilor pozitive cu privire la viitor. Potrivit acestei idei, increderea in anumite fantezii pozitive cu privire la viitorul tau te vor ajuta sa atingi acel obiectiv. Cu toate acesta, studii din domeniul psihologiei au descoperit ca aceasta tehnica scade considerabil motivatia. Din cate se pare, gustand din acest viitor al fanteziilor pline de fericire, impiedicam realizarea acestuia in realitate. De asemenea, fanteziile ne impiedica sa constientizam problemele pe care le vom intampina in drumul catre obiectivele noastre.

Astfel, apare intrebarea: care este cea mai buna modalitati prin care ne putem motiva? In loc de fantezii, ne putem folosi de  contrastele mentale.

5. Decizii oarbe

05

Fiecare dintre noi cunoastem pe deplin motivele deciziilor noastre, nu? De exemplu, fiecare dintre noi stim de ce ne simtim atrasi de cineva, nu? Nu fii asa sigur! In cadrul unui studiu, oamenii au fost cu usurinta pacalti sa-si justifice alegerile pe care le-au facut in legatura cu persoanele pe care le-au gasit a fi atractive. In anumite circumstante, suntem expusi in fata a ceea ce este cunoscut ca fiind o decizie oarba. Adica, avem o foarte putina, sau o totala lipsa de constientizare a alegerii pe care am facut-o sau a motivelor din spatele acesteia. Apoi, in consecinta, ne folosim de rationalizari pentru a ne acoperi urmele.

Aceasta este doar un simplu exemplu care demonstreaza cat de putin acces avem la mecanismele interioare ale mintii noastre.

 

CITESTE IN PAGINA URMATOARE>>>>>