Din pacate, intelepciunea nu poate fi invatata dintr-un manual sau dintr-un curs de intelepciune. Zbuciumul vietii de zi cu zi ne poate face sa pierdem din vedere ceea ce conteaza cu adevarat. Cu toate acestea, daca descoperim momentele in care pierdem aceasta legatura, putem sa descoperim o consistenta si o pace de durata pe care fiecare dintre noi o cautam.
Iata care sunt cele SASE semne care te atentioneaza in momentele in care pierzi contactul cu intelepciunea interioara:
6. Obisnuiesti sa judeci rapid o carte dupa coperta
Notiunile preconcepute despre lumea din jurul tau si despre tot ceea ce cuprinde ea sunt blocaje in drumul tau catre cunoasterea intelepciunii interioare. Fie ca obisnuiesti sa te bazezi pe primele impresii, fie ca obisnuiesti sa abordezi viata cu o minte inchisa, tot ceea ce ce faci este sa ignori cele mai frumoase lectii de viata situate dincolo de suprafata vietii.
Empatia – conectarea cu ceilalti si cu imprejurimile si lipsa judecatii – iti poate permite sa inveti mult mai mult de la fiecare interactiune si experienta si te poate ajuta sa-ti sporesti intelepciunea interioara. In cazul in care iti vei deschide ochii un pic mai larg, gandurile din mintea ta vor urma.
5. Nu inveti din greseli
Atunci cand traim experienta durerii, suferintei, rusinii sau a umilintei care apare in viata noastra datorita marilor greseli pe care le facem in viata, cel mai usor mod prin care putem raspunde este de a ne reprima sentimentele negative si de a incerca sa le ignoram.
Cu toate acestea, ignorarea acestor esecuri, in loc sa incercam sa privim lectiile pe care le putem invata, va produce aceleasi situatii dificile pe viitor.
Practicarea acceptarii acelor sentimente si asumarea responsabilitatii, indiferent de cat de dureros ar fi, ne poate ajuta sa le depasim si sa ne invatam lectiile de viata pe care trebuie sa le acumulam in calatoria noastra.
4. Nu-ti faci niciodata timp sa te intrebi “De ce?”
Nu o sa poti niciodata sa cunosti intelepciunea interioara daca nu vei reusi sa privesti dincolo de tine.
Priveste lumea per ansamblul sau si incearca sa intelegi de ce lucrurile sunt asa cum sunt. Nu este nevoie sa fii religios, spiritual sau stiintfic, doar un pic curios.