Cele CINCI comportamente sanatoase condamnate de societate

1474

Exista unele comportamente aparent negative pe care am fost conditionati sa le privim ca fiind nesanatoase, cu toate ca acestea sunt in realitate destul de sanatoase. Mai mult decat atat, acestea ne pot imbunatati sanatatea mentala destul de mult. O viata traita in numele autenticitatii si a sinceritatii fata de tine insuti este unul dintre cele mai sanatoase moduri de a-ti trai viata, dar sunt multe comportamente pe care noi ca societatea le considera a fi nesanatoase. Citeste in continuare si imbratiseaza aceste comportamente din toata inima.

#1. Emotiile puternice

Afisarea emotiilor, cum ar fi mania sau tristetea, este privit ca fiind un obicei nesanatos, asa ca suntem conditionati sa ne inghitim mania si sa ne oprim lacrimile, dar in realitate, acesta este obiceiul nesanatos. Furia este o energie emotionala si de aceea este important sa imbratisam aceasta energie si sa o transformam in ceva pozitiv. Plansul ne poate ajuta sa ne eliberam de unele emotii blocate, neconstientizate, si are un efect terapeutic asupra noastra pentru o intreaga gama de motive. Arata-ti emotiile, plangi si fa ceea ce simti – te vei simti mult mai bine facand asta.

#2. Singuratatea

A fi singur este uneori privit ca fiind un comportament negativ si un indicator care ne arata ca ceva este gresit in legatura cu o anumita persoana, dar acest lucru este foarte departe de adevar. In cazul introvertitilor, aceasta este singura modalitate de a se reincarca si chiar si pentru cei care se bucura sa se afle in compania altor persoane in mod constant, momentele de singuratate pot reprezenta o modalitate de a se cunoaste pe ei insisi si de a se reface.

#3. O lipsa de integrare

Lipsa integrarii in colectivul de la serviciu poate fi o experienta dureroasa, mai ales in perioada tineretii, atunci cand esti in perioada dezvoltarii personale. Integrarea si a fi unul cu multimea poate insemna ca gandurile, obiectivele si opiniile tale sa fie aliniate cu cele ale altora. De aceea, asta inseamna ca esti unic in moduri pe care momentan nu le poti intelege, dar care te vor ajuta tot restul vietii tale.

#4. Sfidarea regulilor

Poate acesta este unul dintre cele mai evidente comportamente. Inca de la o varsta frageda, ne-a fost spus ca nu putem sfida regulile, deoarece acestea se afla acolo dintr-un motiv. In realitate, sfidarea catorva reguli din cand in cand poate fi un obicei benefic pentru dezvoltarea noastra si pentru realizarea unor lucruri pe care altfel nu le-am putea obtine. Nu-ti fie teama sa sfidezi unele reguli din cand in cand si sa faci ceea ce simti tu ca este bine.

#5. “Nu stiu ce vreau de la viata”

Din nou, inca de la o varsta frageda am fost conditionati sa avem obiective si sa stim exact ce ne dorim de la viata. Cu toate acestea, in cazul in care nu cunosti directia spre care se indreapta viata ta momentan, este necesar sa intelegi ca acesta este un lucru sanatos. Accepta fluxul natural a vietii si te vei elibera mai mult decat ti-ai imaginat vreodata. Sigur, este grozav sa ai planuri pentru viitor, dar incertitudinea si aventura te poate face o persoana mult mai fericita si mai optimista.

Exista multe alte comportamente care si-au schimbat sensul in societate. Exista comportamente pe care societatea le condamna ca fiind negative, dar care sunt de fapt sanatoase? Cate dintre aceste comportamente te fac sa te simti vinovat?