Aceste SASE categorii de oameni nu ar trebui sa consume usturoi!

1884

Usturoiul este foarte cunoscut pentru aroma sa specifica. De-a lungul anilor, oamenii au folosit usturoiul ca medicament pentru a preveni sau pentru a trata o gama larga de afectiuni.

Cu toate acestea, exista sase categorii de oameni care nu ar trebui sa consume usturoi:

#1. Persoanele care au probleme cu ficatul

Unii oameni cred ca usturoiul este un aliment antibacterial si antiviral si de aceea multi oameni mananca usturoi pentru a preveni aparitia hepatitei. De asemenea, un numar foarte mare dintre persoanele care au deja virusul hepatitei mananca usturoi in fiecare zi pentru a se vindeca. Cu toate acestea, usturoiul nu poate fi utilizat pentru a trata sau pentru a ucide virusul hepatitei.

Unele elemente din usturoi pot provoca o stimulare a stomacului si a intestinelor, care poate inhiba secretia de suc digestiv la nivelul tractului intestinal si astfel poate fi afectata digestia alimentelor, agravand multe dintre simptomele de care sufera pacientii cu hepatita, cum ar fi greata.

Mai mult decat atat, consumul exagerat de usturoi poate cauza aparitia anemiei, deoarece anumiti compusi ai usturoiului reduc celulele rosii din sange si hemoglobina.

#2. Persoanele care sufera de diaree non-bacteriana

In cazul in care pacientii cu diaree consuma usturoi crud, aroma usturoiul poate stimula intestinele si poate determina hiperemia mucoasei intestinale si agravarea edemului si astfel poate fi agravata aceasta afectiune.

In cazul in care o persoana sufera de diaree, consumul de usturoi ar trebui sa fie incetat pana la vindecarea acestei afectiuni.

#3. Persoanele care sufera de afectiuni oculare

Pacientii care sufera de afectiuni oculare ar trebui sa evite usturoiul, in special cei cu o stare de sanatate precara. Medicii sistemului traditional de medicina chineza cred ca un consum de usturoi in cantitai mari pentru perioade mai lungi de timp ar afecta ochii si ficatul, dar ar putea, de asemenea, declansa aparitia hipoplaziei, tinitus, pierdere in greutate, pierderi de memorie si nu numai.

#4. Pacientii inainte de operatie

Pacientii care vor fi supusi unei interventii chirurgicale ar trebui sa inceteze consumul de usturoi cu cel putin doua saptamani inaintea interventiei chirurgicale deoarece ar putea prelungi sangerarea.

#5. Femeile gravide si cele care alapteaza

Cand este administrat in cantitatile gasite in mod normal in alimente, consumul de usturoi este relativ sigur in timpul sarcinii. Nu exista suficiente informatii cu privire la siguranta utilizarii usturoiului pe piele in cazul femeilor insarcinate si in cazul celor care alapteaza. Prin urmare, usturoiul este considerat a fi nesigur atunci cand este folosit in cantitati medicale in cazul femeilor gravite si in cazul celor care alapteaza.

#6. Persoanele care sufera de tensiune arteriala scazuta

Usturoiul este cunoscut pentru proprietatea sa de a reduce tensiunea arteriala. Atat in teorie cat si in practica, consumul de usturoi poate reduce mult prea mult tensiunea arteriala in cazul persoanelor care sufera de tensiune arteriala scazuta.