Aceasta este cea mai de pret comoara a Muntilor Himalaya – „Nectarul Zeilor”

1318

Muntii Himalaya au o istorie sacra strans legata de budismul tibetan si de alte religii si au modelat multe dintre culturile din Asia de Sud. In acest lant muntos, considerat a fi deasupra zeilor si zeitelor, din fisurile dintre roci isi face apartia o substanta foarte pretioasa numita Shilajit, in traducere “nectarul zeilor”.

Istoria cu privire la descoperirea si utilizarea Shilajit-ului se schimba in functie de cine este cel care ne spune povestea. Cu timpul, acesta a devenit un medicament extrem de ravnit in Asia si este un ingredient destul de comun in tratamentele ayurvedice. Shilajit este, in esenta, format din resturile proaspete si modificate de humus – constituentul organic caracteristic al solurilor. Aceasta rasina densa, de culoare neagra, este formata din peste 6500 de specii de plante ce au fost descompuse si compactate sub greutatea muntilor cu mii de ani in urma.

Uimitoarele beneficii ale Shilajit-ului

Un studiu stiintific a demonstrat ca aceasta substanta este una dintre cele mai bogate in nutrienti din intreagal lume. Shilajit-ul contine 85 de minerale in forma ionica, precum si triterpene, acid humic si acid fulvic. Aceasta sursa puternica de vitamine si minerale este un adaptogen puternic care te poate proteja impotriva tuturor tipurilor de stres fizic si mental.

2

Alte elemente nutritive pe care le contine includ acid fulvic si acid humic – cei mai puternici detoifianti naturali ai naturi. Acesti acizi elimina metalele grele si alti poluanti care perturba functia naturala a corpului. De asemenea, contine acid elagic, acizi grasi si steroli de plante. Prin urmare, Shilajit-ul are un efect de armonizare asupra sistemului endocrin si incetineste procesul de imbatranire.

Shilajit-ul poate fi numit un tonificant general al organismului. Unele dintre cele mai remarcabile beneficii ale sale includ:

#1. Efect general anti-imbatranire – Shilajit-ul stimuleaza oxigenarea celulara si le ofera acestora necesarul de nutrienti. Astfel, incetineste procesul de imbatranire si intinereste fiecare celula a organismului. Este un antioxidant natural si sprijina activitatea organismului de eliminare a radicalilor liberi. De asemenea, sprijina functionarea sistemului imunitar, contribuie la asimilarea calciului si imbunatateste memoria.

#2. Antiinflamator – Shilajit-ul este un agent antiinflamator eficient, capabil sa faca fata leziunilor tisulare si astfel, sa accelereze procesul de vindecare.

#3. Anti-boala – Datorita bogatiei sale de nutrienti, Shilajit-ul este benefic pentru cei care sufera de urmatoarele afectiuni: diabet, stres, artrita, obezitate, Alzheimer, afectiuni genito-urinare, icter, tulburari digestive, epilepsie, tulburari ale sistemului nervos, anemie, bronsita, hemoroizi, pietre la rinichi, edem, astm, disfunctie tiroidiana.

#4. Creste performanta fizica – Shilajit-ul mai este cunoscut si ca “distrugatorul slabiciunii”. Aceasta substanta imbuntateste recuperarea dupa antrenament, creste rezistenta, elimina slabiciunea fizica si imbuntateste functionarea creierului. Are un efect pozitiv asupra fortei musculare si, de asemenea, ajuta in cazul artritei si durerilor articulare.

#5. Afrodisiac – De asemenea, cunoscut si sub numele de “viagra indiana”, Shilajit-ul imbunatateste functia sexuala masculina si a fost utilizat cu succes de sute de ani pentru cresterea libidoului si a performantei sexuale in mod natural. In general, acesta este ingredientul principal in Ayurveda pentru tratarea libidoului scazut.

Selectarea Shilajit-ului de calitate

1

Shialjit-ul brut ar trebui sa fie evitat si sa nu fie consumat pana cand nu a fost procesat. Acesta este comercializat sub forma de pulbere si sub forma de rasina.  Sub forma de pulbere aceasta substanta tinde sa fie un pic mai slaba si poate fi stimualta cu acid fulvic. Substanta rasinoasa de culoare inchisa este mult mai puternica, deoarece este procesata foarte putin.