ZECE comportamente pe care ar trebui sa le eviti daca vrei sa fii o persoana sociabila

1514

Comportamentele negative pe care le prezentam celor din jurul nostru si in cadrul situatiilor sociale le putem privi ca fiind barerele care se afla in drumul tau catre dezvoltarea unor relatii sociale sanatoase. Urmatoarele zece comportamente te vor ajuta sa-ti dezvolti constientizarea si sa observi care dintre acestea iti sunt aplicabile. Urmareste-ti comportamentul, accepta si cu timpul incearca sa le elimini definitiv din viata ta.

Iata ZECE comportamente pe care ar trebui sa le eviti daca vrei sa fii o persoana sociabila

10. Scapa de furie

10

Indiferent de tendinta pe care o ai, de a tipa sau de a indeparta oamenii din viata ta de fiecare data cand esti nervos, acesta este un aspect pe care trebuie sa-l iei in considerare in cazul in care vrei sa fii o persoana mai sociabila. Invata sa te adresezi intr-o maniera asertiva. Este foarte normal sa ceri ceea ce-ti doresti, dar nu este la fel de normal sa fii ostil fata de persoana careia-i adresezi acea cerere.
9. Nu te lauda cu realizarile tale

07

Este un lucru absolut normal sa te mandresti cu realizarile tale, dar nu este o idee foarte buna sa te lauzi in legatura cu acestea intr-un mediu social si nici nu este o metoda secreta prin care-ti poti face noi prieteni. In afara situatiei in care te afli in cadrul unui interviu de angajare, chiar nu este necesar ca oamenii sa afle cat de tare esti tu.
8. Nu mai barfi

09

Daca te apuci sa barfesti oamenii din jurul tau, toata lumea va incerca pe cat de mult posibil sa te evite. Oamenii inteligenti vor recunoaste posibilitatea de a ajunge chiar ei victima barfelor tale.  Evita sa vorbesti despre treburile altor persoane si devino mai sociabil impartasind idei si experiente de viata.
7. Nu vorbi despre tine prea mult

02

Oamenii o sa ajunga sa se plictiseasca daca tot ceea ce spui este legat de tine si nu le oferi si lor sansa sa vorbesca despre ei. Adreseaza-le intrebari din curiozitate si arata-te interesat de modul lor de a trai.
6. Nu intra in discutii contradictorii in mod repetat

05

Oamenii ale caror discutii sunt bazate pe argumente nu fac altceva decat sa-i indeparteze pe ceilalti din jurul lor. Evita sa corectezi oamenii din jurul tau sau sa te afli tot timpul de cealalta parte a baricadei. Nu este neaparata nevoie sa fii de acord cu ei tot timpul si nu este nevoie sa incerci sa le schimbi modul de a privi lucrurile. Concentreaza-te mai mult pe relatia respectiva si nu incerca sa demonstrezi ca tot timpul esti cel care are dreptate.
5. Nu incerca sa multumesti pe toata lumea

06

Nu poti sa multumesti pe toata lumea, asa ca cel mai bine este sa nici nu incerci lucrul acesta. Daca tot timpul te afli in situatia de a face ceea ce-si doresc celelalte persoane, cu siguranta o sa ajungi in postura de a-i enerva pe ceilalti oameni. Incearca sa fii mai sociabil si fii dispus sa-ti impartasesti opinia cu cei din jurul tau intr-un mod respectuos. Evita sa raspunsurile de genul “nu-mi pasa” sau “mi-e indiferent”.
4. Priveste partea pozitiva a oamenilor

01

Daca tot timpul atragi atentia oamenilor asupra aspectelor negative ale acestora, destul de rapid oamenii o sa inceteze sa mai vorbeasca cu tine.  Indiferent daca ai un prieten sau un membru de familie care are un interviu pentru un nou job, evita sa le spui motivele pentru care nu o sa aiba succes. Daca doresti sa fii o persoana mai sociabila, ofera-le celor din jurul tau ajutorul si sustine-i in incercarea lor de a se dezvolta ca indivizi.
3. Invata sa asculti

03

Daca esti de parere ca esti abil si ca dispui de capacitatea de a face mai multe lucruri in acelasi timp, s-ar putea sa te inseli. Daca nu-ti poti pune telefonul jos  atunci cand stai de vorba cu cineva, o sa dai dovada de lipsa de respect fata de acea persoana. Incearca sa le oferi intreaga atentie oamenilor cu care stai de vorba.
2. Incearca sa privesti si celalalt punct de vedere

04

Este destul de usor sa te lasi prins in propriul tau punct de vedere, dar trebuie sa intelegi ca acesta este un obicei care-i poate deranja foarte usor pe cei din jurul tau. Incercarea de a intelege si punctul de vedere al celeilalte persoane reprezinta fundatia de baza a comunicarii.
1. Nu te plange pentru a primi simpatie

08

In cazul in care ai acest obicei trebuie sa intelegi ca acesta este o sabie cu doua taisuri. Poate sa functioneze pe termen scurt deoarece oamenii o sa-ti raspunda cu bunatate, dar daca devine un obicei, cu siguranta oamenii se vor indeparta de tine.

 

 

 

Sursa: lifehack.org