Iata ce se intampla daca mananci un avocado in fiecare zi!

2857

Avocado este originar din Puebla, Mexic. Cea mai veche dovada a existentei acestui fruct a fost gasita intr-o pestera din Puebla, Mexic, si dateaza de acum 10.000 de ani i.Hr.

Nativ din Mexic si America Centrala, avocado face parte din aceeasi familie ca si scortisoara. Avocado este un fruct mare produs de un copac care poate ajunge pana la inaltimea de 1.8 metri. Asemenea bananelor, avocado se coace la aproximativ 1-2 saptamani dupa e a fost cules.

Acest fruct este adesea mentionat ca fiind cel mai unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume, datorita valorii sale nutritionale impresionante. Un avocado contine urmatoarele vitamine si minerale:

Vitamina B1

Vitamina B2

Vitamina B3

Vitamina B5

Vitamina B6

Vitamina B9

Vitamina C

Vitamina E

Vitamina K

Calciu

Fier

Fosfor

Magneziu

Mangan

Sodiu

Zinc

• Un avocado contine mai mult potasiu in comparatie cu o banana. Un avocado contine 14% din DZR, iar o banana contine 10%.

• Contine acid folic pentru sanatatea inimii tale. Avocado contine 23% din DZR, un nutrient care reduce incidenta afectiunilor cardiovasculare. Vitamina E, grasimile mononesaturate si antioxidantul glutation sunt, de asemenea, vitale pentru sanatatea inimii. Acidul folic reduce riscul aparitiei unui accident vascular cerebral.

Acidul folic este, de asemenea, esential in prevenirea malformatiilor congenitale, cum ar fi spina bifida si defectul de tub neural.

• Consumul de avocado sprijina organismul sa absoarba o cantitate de cinci ori mai mare de carotenoide (licopen si betacaroten).

• Avocado contine luteina mai mult decat orice alt fruct si de aceea protejeaza impotriva degenerescentei maculare si cataractei.

• Este un fruct bogat in beta-sitosterol si de aceea reduce nivelul de colesterol rau cu pana la 22%, creste colesterolul bun cu 11% si scade nivelul trigliceridelor din sange cu 20%.

• Studiile au demonstrat faptul ca acidul oleic previne aparitia cancerului de san, inhiba dezvoltarea tumorilor in cazul cancerului de prostata si nu in ultimul rand ucide celulele cancerului oral si de prostata.

• Fructele de avocado sunt foarte bogate in fibre si te vor ajuta sa te simti mai plin timp de mai multa vreme si astfel te pot ajuta sa scapi de kilogramele in plus. Fibrele contribuie la sanatatea metabolica si la reglarea nivelului de zahar din sange.

• Extractul de avocado in combinatie cu uleiul de soia pot reduce considerabil simptomele artritei.

• Polifenolii si flavonoidele prezente in avocado detin proprietati anti-inflamatorii.

• Avocado are proprietatea de a ne curata intestinele si de a elimina respiratia urat mirositoare.

• Uleiul de avocado hraneste foarte bine pielea si este un tratament benefic pentru psoriazis si pentru alte iritatii ale pielii.

• Avocado contine un antioxidant foarte important numit glutation care are proprietatea de a preveni afectiunile cardiovasculare, cancerul si nu in ultimul rand incetineste procesul de imbatranire. De asemenea, acest antioxidant lupta impotriva radicalilor liberi. Afla mai multe despre cel mai important antioxidant, glutation (aici – click).

Sangele si celulele noastre transporta oxigenul la nivelul intregului organism. Atunci cand suntem expus poluantilor de mediu si toxinelor, acestea schimba oxigenul in radicali liberi, distrugandu-ne celulele si ADN-ul. Aceasta deteriorare duce la aparitia afectiunilor cronice. Cercetatorii de la Societatea Americana pentru Biologie Experimentala au descoperit ca antioxidantul glutation prezent in avocado poate neutraliza radicalii liberi.

Si asta nu este tot! Dupa ce ai terminat de curatat un avocado, nu arunca samburele. Acesta detine proprietati uimitoare care iti pot imbunatati starea de sanatate a organismului. Afla mai multe despre toate aceste beneficii aici (click).