O leguma care ascunde beneficii incredibile: SPANACUL

1337

spanac02.Inconjurati de atat de multe produse pe piata, produse ce sustin a ne aduce fel si fel de beneficii pentru sanatate, este destul de dificil sa diferentiem produsele care merita consumate cu adevarat de cele care ne sunt prezentate datorita anumitor tactici de marketing foarte inteligente. Cu totii cautam o pastila magica, acest lucru fiind exploatat din plin de producatori. Acestia ne prezinta fel de fel de produse care, sustin ei, ne pot ajuta sa slabim in doar cateva saptamani sau care ne pot intari sistemul imunitar in doar cateva zile. In timp ce foarte multi dintre oameni se lupta intr-o jungla de produse miraculoase, gasirea produselor in care merita cu adevarat sa investesti poate parea aproape imposibil.

Din fericire, sustin cei de la truththeory, nu este necesar sa cheltuiti sute de lei pe suplimente nutritive pentru a va asigura necesarul zilnic de nutrienti.

Spanacul reprezinta pastila magia oferita de natura.

Spanacul: O sursa de minerale importante

spanac.01

Calciu

Acesta este cel mai abundent mineral din organism si este de o importanta cruciala pentru buna functionare a sistemului nervos, a inimii, pentru mentinerea sanatatii oaselor, muschilor si a dintilor.

Cupru

Cuprul reprezinta o componenta esentiala in ceea ce priveste dezvoltarea creierului, vindecarea ranilor si mentinerea sanatatii vaselor sanguine. Deasemenea, cuprul este un mineral important si in procesul de digestie.

Magneziu

Magneziul este al patrulea element mineral ca abundenta  in organism fiind implicat in peste 300 de procese enzematice, unul dintre aceste procese fiind raspunzator de producerea de energie.

Fosfor

Fosforul este al doilea cel mai important mineral, dupa calciu. Fosforul este necesar pentru dezvoltarea oaselor si a dintilor.

Proteine

Proteine sunt de o importanta esentiala pentru organismul uman facilitand regenerarea musculara, producerea de enzime si sustine protectia organismului impotriva infectiilor.

Seleniu

Seleniul este un antioxidant extrem de puternic, atat de puternic incat poate inhiba progresul afectiunilor autoimune, precum HIV.

Zinc

Zincul este un mineral esential pentru dezvoltarea organismului, in special in perioada copilariei, a adolescentei si chiar in perioada sarcinii.

Spanacul: O sursa de Vitamine esentiale

spanac01.

Vitamina A

Aceasta vitamina este extrem de importanta pentru mentinerea sanatatii vederii. Deasemenea ofera o rezistenta organismului in fata bolilor infectioase.

Vitamina B2

Vitamina B2, deasemenea cunoscuta si sub numele de “riboflavina”, ajuta organismul sa arda calorii, sa produca celule rosii si este cruciala pentru sanatatea pielii si a vederii.

Vitamina B3

Vitamina B3, deasemenea cunoscuta si sub numele de “niacina”, protejeaza organismul impotriva afectiunilor cardiovasculare.

Vitamina B6

Vitamina B6 este extrem de importanta pentru buna functionare a metabolismului.

Vitamina C

Unul dintre cele mai importante beneficii pe care le ofera vitamina C organismului nostru este reprezentat de intarirea sistemului imunitar. Deasemenea, vitamina C poseda calitati anti-inflamatorii.

Vitamina D

In afara sustinerii absortiei de catre organismul a celorlalte vitamine si minerale, se pare ca o dieta bogata in vitamina D sustine organismul in prevenirea cancerului colorectal.

Vitamina E

Vitamina E este esentiala in protejarea organismului impotriva bolilor cronice precum diabetul.

Spanacul: O sursa de fibre si de acizi grasi esentiali Omega3

spanac.023

Fibre

Fibrele alimentare sunt extrem de importante pentru mentinerea sanatatii sistemului digestiv.

Acizi grasi esentiali Omega3

Acesti acizi grasi ajuta in tratamentul depresiei si al artritei reumatoide, sustin sanatatea creierului si al sistemului cardiovascular.

 

Legumele cu frunze verzi precum spanacul sau kale sunt foarte sarace din punct de vedere caloric si incredibil de bogate in nutrienti. Unul dintre lucrurile care merita mentionate este faptul ca, atunci cand este fiert, valoarea nutritionala a spanacului creste de trei ori. Acest lucru se datoreaza procesului de gatire, spanacul eliberand anumite substante nutritive la care organismul nu ar avea acces in forma sa naturala.