ZECE modalitati prin care iti poti aduce mintea la o stare de calm

1405

Nelinistea din interiorul nostru nu este provocata de cei din jurul nostru si nici de situatiile care se ivesc in viata noastra. Aceasta agitatie mentala este produsa de insasi mintea noastra. Cu toate ca de cele mai multe ori efectele nu sunt imediate, acestea apar si se fac simtite prin aparitia diferitelor afectiuni. Iata cum poti alunga din viata grjia, frica, nelinistea si ruminatia metala. 

Iata care sunt cele ZECE moduri prin care iti poti aduce mintea la o stare de calm

10. Fa-ti timp sa meditezi

04

Meditatia are numeroase efecte pozitive asupra mintii si corpului tau. De asemenea, meditatia este privit de multi oameni un obicei foarte benefic dar din pacate multi dintre acestia se straduiesc sa faca din acest obicei unul zilnic. Meditatia combate efectele psihice si fizice ale stresului si are beneficii de durata asupra productivitatii noastre. Meditatia este folosita de catre foarte multe persoane ca mijloc de relaxare, acesta fiind un alt beneficiu al acestei practici.

9. Fii recunoscator!

03

In momentele in care intalnim o serie de provocari este destul de usor sa ne pierdem recunostinta, concentrandu-ne pe aspectele negative in loc sa fim recunosctorai pentru ceea ce avem si sa recunoastem aspectele pozitive. Iti poti scrie in fiecare zi, intr-un carnetel, cate trei lucruri pentru care ai fost recunoscator in ziua respectiva, iar cu timpul te vei simti din ce in ce mai recunoscator si vei castiga o perspectiva echilibrata ale experientelor de zi cu zi.

8. Observa criticul interior

criticul interior.01

Cu toate ca majoritatea dintre noi suntem ingrijorati in legatura cu criticile altor persoane, cele mai dure critici le primim de la noi insine. Nimic nu agita si nu ne streseaza mai mult mintea decat propriile critici si judecati la adresa noastra, asa ca observa-ti mintea si da-ti seama de momentul in care criticul interior este in control. Constientizeaza aceste ganduri in timp ce apar. Acesta este primul si cel mai important pas catre inlocuirea acestora cu ganduri pline de calm si liniste.

7. Practica compasiunea fata de sine

compasiune

De indata ce suntem capabili sa observam propriile critici si judecati interioare in momentul prezent, ni se ofera o sansa sa putem practica compasiunea de sine. Acest lucru presupune sa acceptam realitatea si sa ne oferim aceeasi compasiune pe care i-am oferi-o unui bun prieten in aceeasi situatie. Facand acest lucru, vei inceta sa te mai compari cu standardele altor persoane.

6. Distanteaza-te de gandirea si de credintele negative

03

Nu putem sa oprim dintr-o data mintea asa incat sa nu mai produca ganduri negative si sa ne  faca sa nu mai functionam in concordanta cu anumite opinii gresite, dar avem in schimb posibilitatea de a ne distanta de aceste ganduri si credinte. Identificati-va judecatile si criticile interioare si dati-va seama de ceea ce sunt acestea cu adevarat: opinii si nu certitudini.

5. Programeaza-ti timpul

03

Programandu-ti activitatile zilnice iti poti echilibra mintea. Atunci cand lucram sub un anumit program, avem mult mai putine decizii de luat in timpul zilei. acest lucru ne permite sa avem mult mai mult timp sa pregatim scenariul pentru scopurile mult mai importante ale vietii noastre.

4. Tine-ti un jurnal

02

Crearea unui jurnal poate reprezenta pentru foarte multi dintre noi o foarte buna modalitate prin care ne putem asterne gandurile interioare pe hartie. Scrierea gandurilor pe o hartie poate avea aceleasi efecte precum o are  situatia in care i le spui unui prieten apropiat. Tinand un jurnal personal iti oferi  sansa de a trai si experimenta propriile sentimente si ganduri si sa le exprimi intr-un spatiu foarte privat.

3. Creaza o lista cu lucruri de facut

07

O activitate similara cu cea a scrierii gadurilor intr-un jurnal, scrierea proiectelor si atributiilor te poate ajuta sa iti relaxezi mintea mult mai mult. Daca in momentele de activitate ti se intampla ca anumite ganduri sa-ti reaminteasca de o alta activitate pe care o ai de facut, atunci aceasta lucru este pentru tine, iar astfel iti vei recapata calmul mental si iti vei dezvolta productivitatea.

2. Exercitii fizice

no.24

Este un lucru destul de cunoscut faptul ca exercitiile fizice afecteaza in mod pozitiv fizicul si in mod special psihicul nostru. Potrivit celor de la Asociatia de Depresie si Anxietate din America, practicarea de exercitii fizice timp de zece minute zilnic stimuleaza producerea de endorfine, substante ce produc sentimentul de pace psihica si fericire.

1. Experimenteaza

no.40

Intr-un final, este foarte bine sa-ti amintesti ca toate fiecare dintre noi suntem diferiti.  Ce-i poate oferi unei persoane o stare de calm, celeilalte persoane-i poate produce o stare de discomfort. In timpul zilei fi foarte atent la momentele in care te simti cel mai bine si cel mai relaxat si retine ceea ce faceai in acel moment. Experimenteaza cu toate metodele prezentate mai sus, precum si cu propriile sugestii si creaza-ti o lista de activitati care te pot ajuta sa-ti gasesti claritatea si relaxarea.