ZECE lectii de viata pe care fiecare dintre noi le invatam mult prea tarziu

1806

Inainte de a-ti da seama te vei intreba “Cum a trecut timpul atat de repede?”. Asa ca, fa-ti timp pentru tine. Fa-ti timp sa realizezi ceea ce-ti doresti. Fa-ti timp sa iubesti, sa razi, sa plangi, sa inveti, sa ierti. Viata este mult mai scurta decat avem noi impresia.

Iata ZECE lucruri pe care ar trebui sa le cunoastem fiecare dintre noi, inainte de a fi prea tarziu:

1. Acest moment este viata ta

06

Viata ta nu este ceea ce se petrece intre momentul nasterii si cel al mortii. Viata ta este intre “acum” si urmatoarea gura de aer pe care o tragi in piept. Prezentul – aici si acum – este tot ceea ce vom avea vreodata. Asa ca traieste fiecare moment din plin, in bunatate si pace, fara frica, fara regret. Fa tot ceea ce-ti sta in putere acum, fara sa fii atasat de ceea ce se va intampla in viitor. (Citeste „Puterea Prezentului” de Eckhart Tolle

2. Viata noastra nu este foarte lunga

http://www.dreamstime.com/-image22270381

Aceasta este viata ta si trebuie sa lupti pentru ea. Lupta pentru ceea ce crezi ca este corect. Lupta pentru ceea ce crezi ca este important pentru tine. Lupta pentru persoanele pe care le iubesti si nu uita sa le spui cat de mult inseamna ele pentru tine. Realizeaza ca esti un norocos pentru ca ai in continuare oportunitatea de a face acest lucru. Opreste-te pentru o clipa si gandeste-te. Indiferent de ceea ce trebuie sa faci, poti incepe din acest moment. Exista prea multe zile de „maine”.

3. Sacrificiile pe care le faci azi te vor rasplati mai tarziu

04

Atunci cand vine vorba de realizarea unui vis personal, trebuie sa intelegi ca este necesar un anumit grad de angajament si nu in ultimul rand, timp – un singur lucru te poti intreba “Sunt dispus sa traiesc cativa ani din viata mea intr-un mod in care ceilalti oameni nu ar face-o, pentru a-mi petrece restul vietii mele intr-un fel in care multi oameni nu ar avea posibilitatea?”

4. Atunci cand procrastinezi devi prizonierul zilei de ieri

01

Dar atunci cand esti proactiv, e ca si cum ziua de ieri iti este un prieten amabil. Asa ca, de ce nu ai face ceva pentru care sinele tau viitor iti va multumi? Crede-ma, maine o sa fii fericit pentru ca ai inceput astazi.

5. Esecurile sunt doar lectii

01

Lucrurile bune vin la cei care continua sa spere in ciuda multitudinilor  de situatii dificile si de dezamagiri prin care au trecut. Acestea vin la aceia care continua sa iubeasca in ciuda faptului ca au fost raniti. Asa ca, niciodata sa nu regreti nimic din ceea ce s-a petrecut in viata ta pentru ca nu poate fi sters, schimbat sau uitat. Priveste-le ca fiind lectii de viata si continua-ti linistit calatoria.

6. Tu esti cea mai importanta relatie pe care o ai

06

Poti spune ca esti cu adevarat fericit atunci cand te simti bine in propria ta piele si atunci cand nu ai nevoie de aprobarea altcuiva pentru asta. Este necesar sa te afli intr-o relatie buna cu tine insuti inainte de a avea o relatie foarte buna cu cei din jurul tau. Trebuie sa te privesti ca fiind o persoana buna si acceptabila prin proprii tai ochi, inainte ca cei din jurul tau sa te priveasca astfel. O persoana buna si acceptabila nu este o persoana perfecta, ci este o persoana imperfecta.

7. Actiunile unei persoane sunt cele care spun adevarul

01

Vei intalni foarte multe persoane in viata care au darul de a spune cuvantul potrivit la momentul potrivit, dar in cele din urma, ceea ce conteaza cu adevarat sunt faptele acestor persoane. Acorda o atentie faptelor celorlalti, nu cuvintelor, acestea o sa-ti spuna intotdeauna tot ceea ce trebuie sa stii.

8. Micile acte de bunatate pot face din lumea aceasta un loc mai bun

daruire

Zambeste-le oamenilor care au o zi grea. Fii bun cu ei. Bunatatea este o investitie care nu da gres niciodata. Oriunde se afla o fiinta umana, tot acolo se afla si o oportunitate pentru a-ti arata bunatatea. Invata sa oferi, chiar si un zambet, nu pentru ca nu dispui de mai mult, dar pentru ca intelegi ca exista persoane care au totul dar care simt ca nu au nimic.

9. In spatele oricarei fiinte umane a exista un anumit fel de durere

recunostinta

Te impiedici si cazi, faci greseli si cunosti esecul, dar totul trece si-ti pastrezi coloana vetebrala dreapta si continui sa inveti. Tu esti un om, nu esti un “perfect”. Ai fost ranit, nu invins. Gandeste-te la cadoul de nepretuit pe care ti-l ofera aceste provocari din viata ta. Cu siguranta te vei mai intalni in calea ta cu foarte multa durere, dar este un pret mult prea mic in comparatie cu fericirea si momentele de bucurie interioara pe care le vei cunoaste.

10. Timpul si experienta vindeca orice fel de rana

dragoste de sine

Trebuie sa intelegi ca experientele pozitive de viata, cu timpul, le vor depasi cu mult pe cele negative. De aceea, este extrem de important sa te eliberezi de trecut si sa-ti continui viata si sa nu lasi micile neplaceri ale vietii sa te doboare. Timpul vindeca tot.

 

 

 

 

Sursa