Lapacho, denumit „Copacul Vietii”, este un copac vesnic verde cu flori de culoarea trandafirului. In lume, exista peste 100 de specii diferite de arbori Lapacho cunoscute, dar exista foarte putine astfel de specii care produc ceai de o inalta calitate. Diferenta nu poate fi facuta decat de cineva foarte experimentat. De asemenea, Lapacho este cunoscut si sub denumirea portugheza de Pau D’arco si sub denumirile tribale, cum ar fi “taheebo” sau “Ipe roxo”.
Acest ceai a fost denumit “Ceaiul incasilor”. Este un ceai foarte popular in America de Sud datorita beneficiilor de necontestat pe care le ofera organismului. Ceaiul de Lapacho nu contine cofeina si este foarte bogat in vitamine si minerale. Ceaiul de Lapacho contine fier, calciu, magneziu, mangan, iod, bor si bariu.
Iata cateva dintre beneficiile consumului de ceai de Lapacho:
1. Trateaza si previne aparitia diferitelor afectiuni, precum artrita, diabetul, afectiunile gastro-intestinale, infectiile vezicii urinare, astmul sau cancerul.
2. Are un efect laxativ.
3. Acesta functioneaza precum un antibiotic natural foarte activ.
4. Are un efect anti-aging datorita capacitatii acestuia de a lupta impotriva radicalilor liberi.
5. Stimuleaza buna-functionare a sistemului imunitar.
6. Reduce simptomele asociate cu gripa si raceala.
7. Iti curata sangele si stimuleaza sanatatea maduvei osoase.
8. Si-a dovedit eficienta in tratarea afectiunilor cronice.
9. Combate efectele secundare ce apar in urma anumitor tratamente medicamentoase, cum ar fi greata, anemia si ameteala.
10. Reduce durerea, inflamatia si alte simptome ale artritei, datorita efectelor sale anti-inflamatorii.
Lapacho este un ceai foarte toxic pentru multe dintre celulele canceroase, pentru virusuri, bacterii, ciuperci si paraziti.
Efectele adverse produse de acest ceai sunt coagularea sangelui si ameteala. In doze foarte mari poate provoca hemoragii nazale, diaree, greata sau varsaturi. In timpul procesului de detoxifiere ar putea sa apara cateva dintre efectele descrise adverse descrise mai sus.
Ceaiul de Lapacho poate fi consumat cu scopul de a preveni aparitia racelilor si gripei, dar poate fi consumat si zilnic, 1-2 cesti, pentru a stimula functionarea sistemului imunitar.