Vechea Practica Tao a Celor Sase Sunete Vindecatoare

2802

Fiecare dintre noi am auzit povesti despre oamenii care detin extraordinare puteri de videcare. Fiecare dintre noi ne-am dori sa cunoastem o astfel de fiinta umana. Cu toate acestea, oare cat timp poate petrece o astfel de persoana alaturi de noi? Probabil o ora pe saptamana sau o ora i fiecare zi. Cum ramane cu restul saptamanii sau restul zilei ? O oră pe zi înseamnă o oră din douăzeci şi patru. O oră pe săptămână înseamnă 1/168 de ore. Iata de ce este important pentru fiecare persoană să înveţe cum să se curate de energia negativa, şi cum să o transforme în energie vindecatoare. Practica regulată a lucrului individual de auto-vindecare asigura succesul oricarei terapii.

Ceea ce imi place cel mai mult la aceasta Tehnica a celor Sase Sunete este simplitatea, dar si puterea, si faptul ca o poate face fiecare persoana, acasa.

Practica celor Sase Sunete vindecatoare

1. Sunetul plămânilor

0.1

Organe asociate: Intestinul gros

Element: Metal

Sezonul: Toamna

Culoare: Alb

Emotiile negative: – durere, tristete, depresie

Emotiile pozitive: – curajul, dreptatea

Sunet: Ssssssss (limba in spatele dintilor)

(1) Poziţia: Stai cu spatele drept si palmele cu fata in jos odihnindu-se pe coapse. Inchide ochii si zambeste plamanilor. Inspira profund ridicand bratele in fata ta, cu coatele rotunjite , fara a indrepta mainile. Când mâinile ajung la nivelul ochilor, începe sa rotesti palmele, aducându-le deasupra capului , cu palma în sus, împingând spre tavan. Degetele mari de la maini sunt indreptate in acest moment spre inainte. Privirea in sus, cu ochii larg deschisi.

(2) Sunetul: Cu maxilarul inchis si buzele apropiate expir sunetul “Ssssssss.” La început, cu voce tare, dar dupa ce practica devine obisnuinta ar trebui exersat astfel incat se poate auzi sunetul. Vizualizez şi simt cum excesul de căldură, tristeţe, energie bolnava, depresie, şi durere este expulzat din “sacii” ce compresau conturul plamanilor si se evapora încet şi complet.

(3) Faza meditativa: Odihna este foarte importantă, deoarece în repaus putem comunica cu Sinele nostru interior. Când aţi expirat complet, rotiţi palmele în jos, coborati încet umerii, mâinile revin în poală cu palmele în sus. Închideţi ochii.. zambiti in continuare plamanilor imaginandu-vă că sunetul plamanilor inca se produce. Respira normal şi imagineaza-ti ca plămânii sunt inundati de o culoare alba stralucitoare. Acest lucru va intari sistemul dvs pulmonar. Cu fiecare respiratie, încercaţi să simtiti schimbul de energie rece, proaspătă ce o înlocuieşte pe cea excesiv de calda.

Repetaţi de şase, nouă, douăsprezece, sau 24 de ori. Practicand mai des se vor atenua tristetea, depresia, raceala, gripa, durerile de dinti, astmul, şi emfizemul.

2. Sunetul Rinichilor

0.2

Organe asociate: vezica urinara

Element: apa

Sezon: Iarnă

Culoare: albastru inchis sau negru

Emotiile negative: – frica

Emotiile pozitive: – blândeţea

Sunet: “Chooooooo” (ca atunci cand sufla o lumânare cu buzele formează un “O”)

(1) Poziţia: Picioarele unul langa altul, gleznele si genunchii se ating. Constientizez forma, pozitia, culoarea rinichilor şi zâmbesc în ei. Inspir profund, ma aplec înainte, prinzandu-mi mainile una de alta mai jos de genunchi. În acelaşi timp tin capul sus privirea drept înainte şi mentin intinderea partii inferioare a spatelui.

(2) Sunet: Rotunjesc buzele şi expir uşor sunetul “Chooooooo”, ca si cum as sulfa intr-o lumânare. Simultan contract abdomenul. Imi imaginez ca elimin excesul de căldură, frică, şi umezeala din fascia ce inconjoara rinichii.

(3) Faza meditativa: După ce aţi expirat complet, dezlipiti picioarele, şi puneti mâinile pe coapse, palmele tale sus. Inchide ochii, respira in rinichi, şi să fie conştienţi de ele. Imagineaza-ti o lumina de culoare albastră, în rinichi. Zâmbeşte rinichilor, si imagineaza-ti ca sunetulu Chooooooo inca se mai produce.

Repetaţi paşii de mai sus de trei, sase, douasprezece, sau 24 de ori. Practica sunetului Chooooooo devenita obisnuinta va atenua frica, oboseala, ameţelile, zgomotele în urechi, durerile de spate.

3. Sunetul ficatului

0.3

Organe asociate: vezica biliara

Element: lemn

Sezon: Primăvară

Culoare: Verde

Emotiile negative: – furia

Emotiile pozitive: – bunătatea

Sunet: Shhhhhhh (limba aproape de cerul gurii)

(1)  Poziţia: Stai confortabil cu spatele drept. Inchide ochii si fii constient de existenta ficatului ca dimensiune, forma, functie si zambeste in interiorul lui. Când simţi că esti în contact cu ficatul, inspira, extinde bratele si le ridica-le in sus deasupra capului cu  palmele  spre tavan – urmarind miscarea mainilor cu privirea- incruciseaza degetele si roteste palmele spre tavan. Impinge in podul palmelor intinzand bratele . Apleaca-te usor spre stânga, exercitând o intindere blânda asupra ficatului.

(2) Sunet: Deschide ochii larg, deoarece ei sunt deschiderile ficatului. Expirati sunetul “Shhhhhhh“. Vizualizati eliminarea căldurii în exces şi a furiei de la ficat, si din fascia ce-I inconjoara.

(3) Faza meditativa: Când aţi expirat complet, separati mâinile, întoarceti palmele în jos, şi aduceti încet mainile să se odihnească pe coapse cu palmele în sus. Zâmbiti ficatului şi imaginaţi-vă că sunetul inca se mai intampla in timp ce intregul organ este inundat de o lumina verde stralucitoare.

Repetati de trei, sase, douasprezece, sau 24 de ori. Repetand de mai multe ori se va atenua furia, ochii roşii sau aposi, gustul de acru sau amar , odata cu detoxifierea ficatului.

4. Sunetul inimii

0.4

Asociat de organe: intestinul subtire

Element: Foc

Sezon: Vara

Culoare: Rosu

Emotii negative: – nerăbdarea, grabă, aroganţă, cruzime

Emotii pozitive: – bucurie, onoare, sinceritate

Sunet: Hawwwwww (gura larg deschisă)

(1) Poziţia: Constientiati forma si pozitia inimii. Zambiti-i. Pozitia este acceasi ca pentru sunetul ficatului.

Ne vom inclina f usor spre dreapta pentru a crea o usoara extensie in zona inimii. Concentraţi-vă pe inima si simtiti limba.

(2) Sunet: Deschide gura, în jurul buzelor, şi încet expirati sunetul “Hawwwwwww“. Imaginaţi-va cum din jurul inimii , odata cu expiratia pleaca si norii de nerăbdare, graba, aroganţă, şi cruzime.

(3) Faza meditativa: După ce ati expirat, zâmbiti în inima, şi imaginaţi-vă o culoare roşu aprins. Repetaţi paşii de mai sus de trei pana la 24 de ori. Practicand de mai multe ori se poate calma gatul inflamat, leziuni la rece, gingiile umflate sau limba, nervozitate, toane, si bolile de inima.

5. Sunetul splinei

0.5

Organele asociate: pancreas, stomac

Element: Pământ

Sezon: Vara indiana

Culoare: Galben

Emotiile negative: ingrijorare

Emotii pozitive: Corectitudinea

Sunet: Whoooooo (de la gât, gutural)

(1) Poziţia: Fiţi conştienţi de splina şi zâmbiti-i. Inspirati adanc in timp  ce plasati degetele de la ambele mâini sub stern pe partea stângă. Veţi apăsa cu degetele de la ambele maini spre zona de sub ultima coasta stanga, aplecandu-va trunchiul spre inainte

(2) Sunet: Uităndu-te în sus expira sunetul “Whoooooo.” Acest sunet este mai mult gutural, decât cel al rinichiilor Chooooooo. Acest sunet provine din adâncimile gâtului, mai degrabă decât din gura. Simţiţi cum sunetul Splinei face sa vibreze corzile vocale. Simţiţi-vă grijile transformate in virtuţi precum corectitudinea şi onestitatea.

(3) Faza meditativa: După ce aţi expirat, pune-ti mâinile pe coapse, cu palmele în sus, zâmbind splinei, pancreasului, si stomacului. Respirati în aceste organe imaginanduvi-le inundate intr-o lumina galben stralucitoare.

Repetaţi paşii de mai sus trei la de 24 ori. Practicand mai multe ori pentru se elimina indigestia, greaţă, diareea

6. Sunetul triplului incalzitor

0.6

Tripla incalzire se referă la cei trei centri energetici ai corpului;

În partea de sus (creier, inimă, plămâni) este cald,

secţiunea de mijloc (Ficat, rinichi, stomac, pancreas si splina), este cald şi

secţiunea inferioară (intestinele subtire si gros, vezica urinara, organe sexuale) este rece.

Sunetul  ”Heeeeeee” echilibrează temperatura dintre cele trei niveluri , aducand energie fierbinte până la centrul de jos şi energie rece până la centrele de sus. Concret, energia calda din zona inimii se mută în regiunea sexuală mai rece, şi energia rece de la nivelul abdomenului inferior este mutata până in zona inimii.

(1) Poziţia: Intinde-te pe spate ridicand braţele relaxate cu palmele în sus păstrand ochii închişi. Inspira pe deplin în toate cele trei zone: piept, plexul solar, si abdomenul inferior.

(2) Sunet: Expiraţi sunetul “Heeeeeee“, în primul rând aplatizand pieptul, apoi plexul solar, şi în cele din urmă partea de jos a abdomenului. Imaginaţi-vă ca peste dvs trece o rola mare care scoate orice bula de aer de la cap până la centrul sexual.

(3) Faza meditativa: Când aţi expirat complet, ne concentram asupra intregului organism. Repetam paşii de mai sus de trei pana la şase ori. Practicand de mai multe ori sunetul “Heeeeeee” putem calma insomnia si de stresul.

La mine aceste sunete simple- care nu dureaza mai mult de 7 minute – ma ajuta sa ma energizez, sa ma conectez foarte bine la ceea ce am de facut in ziua respectiva.Efectiv deschid robinetul pentru fluxul de energie prin organele interne ceea ce sustine corpul fizic si emotional pe parcursul zilei.

Sursa