Uleiul de arbore de ceai este un ulei esential distilat din planta de origine australiana Malaleuca alternifolia. Uleiul de arbore de ceai de cele mai multe ori prezinta o nuanta clara de galben si emana o aroma poaspata, asemanatoare cu cea a camforului. Aceast ulei denumit adesea „cabinetul medical dintr-o sticluta” este foarte eficient in tratarea bacteriilor, fungilor si stimuleaza eficient sistemul imunitar. Cu toate acestea este important sa retineti ca acest ulei este toxic, fiind recomandat doar pentru uz extern. Iata care sunt cele 13 beneficii uimitoare ale uleiului de arbore de ceai:
13. Reduce infectiile
Uleiul de arbore de ceai este extrem de eficient impotriva infectiilor, chiar si a acelora care sunt rezistente la antibiotice. Aplica un pic de ulei pe suprafata afectata de cateva ori pe zi.
12. Trateaza candidoza
Studiile au demonstrat ca acest ulei distruge membrana celulelor care produc acea infectie. Uleiul de arbore de ceai, alaturi de cel de lavanda reprezinta remediul perfect impotriva candidozei. Uleiul de arbore de ceai este toxic atunci cand este consumat pe cale orala, asa ca nu-l folositi pentru tratarea infectiilor orale.
11. Un remediu impotriva psoriazisului
Aplica un ulei format din cateva picaturi de ulei de arbotre de ceai si ulei de masline pe zona problematica de cateva ori pe zi.
10. Reduce senzatia de mancarime
Aplica-ti pe zona respectiva un strat subtire de ulei de arbore de ceai, dar dilueaza-l intai. La doua lingurite de ulei de masline, adauga opt picaturi de ulei de arbore de ceai.
9. Indeparteaza herpesul si aftele
Aplica acest ulei direct in zona in care ti-a aparut herpesul de trei, patru ori pe zi. Atentie insa, uleiul de arbore de ceai este toxic, asa ca evita ca acesta sa ajunga in cavitatea bucala.
8. Tratament pentru varicela
Amesteca cateva picaturi de ulei de arbore de ceai impreuna cu o lingurita de ulei de masline. Foloseste un tampon de bumbac sa aplici aceasta solutie pe pielea ta de trei sau de patru ori pe zi.
7. Indeparteaza infectia fungica a picioarelor
Uleiul de arbore de ceai este remediul perfect impotriva mancarimilor, inrosirii si infectiilor fungice ale picioarelor, iar acest lucru a fost demonstrat stiintific. Aplicarea acestui ulei nu reactioneaza foarte bine cu toate tipurile de piele si poate cauza dermatita (inflamarea pielii), asa ca, prima oara este de preferat sa se faca un test pentru a vedea cum reactioneaza pielea dumneavoastra.
6. Elimina infectiile fungice ale unghiilor de la picioare
Intr-un studiu, participantii au aplicat ulei de arbore de ceai pe infectia fungica de la unghii timp de trei saptamani. Rezultatele au fost extraordinare, aceleasi precum in cazul in care ar fi folosit o crema antifungica. 60% dintre participanti au eradicat simtomele in proportie de 100%. Aplica in zona respectiva ulei de arbore de ceai nediluat de doua ori pe zi. Atentie insa, nu-l aplica direct pe piele, deoarece uleiul de arbore de ceai iti poate irita pielea.
5. Odorizant al picioarelor
Prepara o solutie formata din ulei de rozmarin, ulei de ghimbir, jumatate de lingurita de ghimbir uscat, o lingurita de bicarbonat de sodiu, jumatate de lingura de sare de mare, zece picaturi de ulei de arbore de ceai si gheata. Aceste ierburi si uleiuri esentiale iti vor reduce considerabil mirosurile neplacute ale picioarelor si te vor ajuta sa transpiri mai putin in aceasta zona.
4. Vindeca ranile
Aplica pe un betisor de bumbac o singura picatura de ulei de arbore de ceai direct pe rana. Evita zonele gurii si a ochilor. Efectul pozitiv se datoreaza proprietatilor sale antiseptice.
3. Catifeleaza cuticulele uscate ale unghiilor
Poti prepara chiar acasa la tine o solutie minune care-ti poate catifela cuticulele ungiilor in cazul in care sunt foarte uscate. Pentru asta ai nevoie de o lingurita de ulei de jojoba, o lingurita de ulei de avocado, zece picaturi de ulei de arbore de ceai si zece picaturi de ulei de lavanda. Acestea se amesteca intr-un recipient si solutia este gata. In cazul in care nu gasesti unul dintre aceste uleiuri poti sa-l inlocuiesti cu succes cu ulei de masline.
2. Demachiant natural
Pentru tenul normal, prepara un mix dintr-un sfert de cana de ulei de canola alaturi de zece picaturi de ulei de arbore de ceai. Praparatul obtinut se pastreaza intr-un loc racoros si intunecat. Pentru a te demachia, aplica solutia obtinuta pe un tampon de bumbac.
1. Remediu impotrica acneei
Proprietatile dezinfectante, antibacteriene si antifungice ale uleiului de arbore de ceai, fac ca acesta sa fie un remediu natural pentru persoanele cu ten acneic. Are un miros intepator specific si se foloseste de obicei diluat, dupa cum am observat in majoritatea cazurilor de mai sus. Adauga cateva picaturi in crema de zi cu zi sau in mastile pe care le prepari acasa. Il poti aplica si in forma sa pura, pe zonele cu probleme, dar nu prea des intrucat poate provoca arsuri, iritatii sau uscarea excesiva a pielii.