Uimitoarele beneficii ale consumului de sucuri naturale (Partea a V-a)

1642

Acestea sunt cele mai sanatoase alegeri pe care le pot face cei care sufera de diabet sau cei care doresc sa previna aparitia acestei afectiuni – American Diabetes Association considera sucurile de citrice, precum portocalele, lamaile si lamaile verzi “superalimente” pe care ar trebui sa sa le includeti in dieta cu orice pret.  Desi acestea sunt bogate in zaharuri, fructele citrice prezinta scoruri glicemice foarte mici. Citricele contin substante nutritive esentiale precum vitamina C si fibre solubile, care pot micsora numarul de lipoproteine cu densitate mica si care pot mentine nivelul de glucoza din sange in limite acceptabile. Fructele de padure sunt si ele extrem de utile pentru diabetici. Capsunile, murele, coacazele, zmeura si alte varietati contin cantitati mari de vitamine si antioxidanti. Acestea reprezinta si o sursa excelenta de fibra.

Toate sucurile naturale din citrice proaspete reprezinta alegeri sanatoase pentru cineva care sufera de diabet. Printre citrice se numara portocalele, grapefruit-ul, mandarinele, lamaile si lamaile verzi.

Scorurile glicemice mici ale citricelor releva faptul ca acestea au un efect mai putin pronuntat asupra glicemiei noastre. Beti sucul cu pulpa, deoarece fibra solubila din citrice ajuta la incetinirea absorbtiei zaharului. Fibra solubila poate ajuta si la micsorarea tensiunii arteriale, la reducerea lipoproteinelor cu densitate mica si la prevenirea inflamatiei vaselor de sange.

Va urma…

Comentariile sunt închise.