SAPTE intrebari pe care trebuie sa ti le adresezi in cazul in care suferi de anxietate

1199

De cele mai multe ori anxietatea este cauzata de tiparele de gandire nesanatoase, de griji si de stres. Cu toate acestea, uneori, aceste experiente provocatoare de panica au foarte putin de-a face cu ceea ce gandim si mult mai mult cu biochimia organismului sau cu ceea ce mancam. Uneori, nu conteaza cat de mult ne analizam tiparele de gandire, deoarece anxietatea are mai mult de- afara cu alte aspecte. In cazul in care te confrunti foarte des sau episodic cu stari de anxietate, nu te ingrijora, dar adreseaza-ti aceste intrebari:

1. Ai consumat inainte de episodul respectiv cafeina, zahar sau alimente modificate genetic?

02

Toate cele enumerate mai sus pot creste ritmul cardiac si pot cauza hiperexcitabilitate, iar in consecinta sentimente de anxietate in anumite cazuri. Acorda o atentie deosebita etichetelor produselor pe care le consumi si observa daca organismul tau reactioneaza intr-un mod sesizabil la anumite alimente sau bauturi care contin ingredientele de mai sus.

2. Ar putea avea hormonii ceva de-a face cu episoadele de anxietate?

02

Dupa ce am decis sa incetez folosirea contraceptivelor orale, dupa un deceniu, am experimentat un dezechilibru hormonal grav care iminta simptomele mentopauzei. Transpiratii nocturne, palpitatii, anxietate, acestea au facut parte din viata mea o buna perioada de timp.  Dupa ce am cerut sfatul unui naturopat, mi-am recapatat echilibrul hormonal si am observat o imbunatatire semnificativa, cu toate ca, uneori, anxietatea isi mai face simtita prezenta. In cazul in care treci prin anumite etape de anxietate sau depresie si nu-ti dai seama care este cauza, acestea ar putea avea de-a face cu un dezechilibru hormonal. Nu trebuie sa te ingrijorezi, dar este necesar sa-ti adresezi intrebarea de mai sus.

3. Esti prea obosit sau suferi de o anume afectiune?

02

Lipsa de energie, ceata mentala si sentimentul general de oboseala contribuie in mai mult moduri la aparitia anxietatii. In primul rand acesti factori creeaza o reactie de stres  in timp ce organismul tau incearca sa lupte  inpotriva acestora. In al doilea rand, functionarea cognitiva este afectata, iar consecinta este o mult mai slaba concetrare si sentimente de anxietate.  In acest caz, este important sa reduceti sarcinile care implica performatele cognitive pentru o scurta perioada te timp pentru a va recapata echilibrul emotional.

4. Ai baut prea multe pahare de vin aseara?

02

Alcoolul excita sistemul nervos, iar in consecinta acesta poate provoca stari de anxietate. In  cazul in care sesizezi o schimbare in starea ta emotionala in urma consumului de alcool, atunci, acesta nu este pentru tine.

5. In ce stare este sanatatea mea intestinala?

02

Tot mai multe dovezi dezvaluie legautra care exista intre bacteriile intestinale si anxietate. Acest fapt se datoreaza nervului vag, nervul care face legatura dintre intestin si creier. Apeleaza la ajutorul pe care ti-l poate oferi un supliment de probiotice de calitate si constientizeaza-ti intolerantele alimentare!

6. Ar putea fi nivelul de zahar din sange scazut?

02

Suntem programati sa intram intr-o stare de anxietate ca raspuns la hipoglicemie. Unii dintre noi suntem mult mai sensibili la aceasta experienta in comparatie cu ceilalti, asa  ca nu ar fi o idee rea sa acordati o atentie mai mare relatiei dintre anxietate si foame.

7. Sufar de anumite deficiente nutritive?

02

Complexul de vitamine B, acizii grasi omega-3, seleniu, potasiu, magneziu, zinc si GABA, toate joaca un rol extrem de important in functionarea neurotransmitatorilor si a sistemului nervos. Deficientele acestor substante nutritive se afla intr-o stransa legatura cu starile de anxietate.  Considerara optiunea de a vizita la un medic specializat in medicina naturista si completeaza-ti dieta cu unele dintre aceste substante in cazul in care crezi ca suferi de o deficienta a acestora.