Suferi de depresie sau esti cuprins des de tristete? Acesta ar putea fi motivul real

2456

Intoleranta alimentara si starea de spirit

In cei 11 ani de practica, am avut multi pacienti a caror stare de spirit s-a schimbat in mod dramatic, prin identificarea intolerantelor alimentare. De cele mai multe ori de vina este glutenul, care poate afecta creierul in multe feluri: depresie, convulsii, dureri de cap, ADHD, neuropatie si multe altele. Ceea ce este cu adevarat dificil este ca pentru a face o diferenta semnificativa la nivelul creierului este necesar sa evitam timp de aproximativ 3 luni de zile glutenul. Avand in vedere cat de usor este in zilele noastre sa mancam fara gluten, cu siguranta aceasta abordare merita o incercare. Alte alimente care iti pot afecta starea de spirit sunt: zaharul, soia, ouale si produsele lactate. Cu toate ca exista si alte alimente care iti pot afecta starea de spirit, acestea se afla in partea de sus a listei.

Posibilitatile de tratament pentru depresie

In mod evident exista o posibila legatura intre depresie si inflamatie care ar trebui sa fie explorata in detaliu, in special in cazurile de depresie care nu sunt direct legate de evenimentele de viata. Sugestia mea catre cei care sufera de depresie este aceea  de a cauta posibilele cauze ale inflamatiei, cum ar fi infectiile, markeri inflamatorii din sange, intolerante, boli autoimune, boala celiaca si intoleranta la gluten.

Chiar daca nu se descopera nimic, o dieta antiinflamatoare, reechilibrarea florei digestive cu scopul de a elimina infectiile si dezechilibrele gastrointestinale, si administarea unor suplimente anti-inflamatorii, cum ar fi omega3 si extractele de turmeric, reprezinta o abordare care merita sa fie incercata. Toate acestea contribuie la reducerea inflamatiei la nivel cerebral si la nivelul corpului.