Sinele autentic – Redescopera-ti autenticitatea si renunta la perfectiune!

2091

Oamenii creeaza o iluzie falsa despre ei insisi, care are un impact profund asupra vietii lor. Iata cum poti scapa de de toate aceste realitati false si cum poti sa devii autentic din nou.

Doar fii tu insuti! Vechiul sfat pe care l-am auzit de nenumarate ori. Cu toate acestea, de ce este atat de dificil uneori sa aplicam acest simplu sfat? Poate ca nu stim cu adevarat cine suntem.

Ca cineva care doreste sa invete lumea despre involutie si bucurie eterna, este destul de descurajant sa cunosti faptul ca majoritatea oamenilor nici macar nu stiu cine sunt cu adevarat.

Oamenii nu reusesc sa-si asculte sufletele, au idei si vise despre cine ar trebui sa fie si se indoiesc de ei insisi atunci cand simt chemarile sufletesti.

In continuare, vom explora modul in care ne pierdem autenticitatea si vom incerca sa descoperim noi modalitati de a afla mai multe despre noi insine.

Crearea viselor

Fiecare dintre noi trecem prin procesul de pierdere a autenticitatii, atunci cand inlocuim gandurile proprii cu ganduri sub  forma de norme, reguli, temeri si credinte – acest proces este cunoscut sub numele de domesticire.

Domesticirea noastra poate deveni o problema uriasa, mai ales daca parintii nostri nu sunt constienti de implicatiile actiunilor lor. Asemenea animalelor de companie, inca de la o varsta frageda suntem domesticiti prin folosirea mecanismului recompensa / pedeapsa.

Toti copiii traiesc pur si simplu in momentul prezent si nu le pasa de judecatile si de opiniile celorlalti oameni din jurul lor.

Cu toate acestea, in timp ce crestem, gandurile noastre incep sa aiba o influenta mai puternica asupra cine suntem, aici fiind incluse si gandurile care apar din frica, ceea ce duce la nevoia noastra de a fi acceptati. Prin urmare, dezvoltarea noastra de sine se afla brusc in mainile altor oameni.

Deoarece sentimentul nostru de sine este determinat de alte persoane, suntem obligati sa ne schimbam pentru a ne conforma opiniilor altora. Astfel se dezvolta imaginea falsa despre noi insine.

In timp ce viata isi continua cursul sau normal, diferiti oameni intra in viata noastra – cum ar fi profesori, prieteni, sefi, iubiti sau iubite si asa mai departe. Pentru a fi placuti sau acceptati, ne fragmentam in continuare in diverse versiuni false ale noastre.

In cele din urma, devenim adeptii acestor personalitati dobandite si, in cele din urma, uitam cine am fost cu adevarat si ce reprezenta pentru noi autenticitatea la inceput.

Nu e de mirare ca ne simtim atat de distantati de centru avand in vedere ca valoarea noastra de sine provine dintr-o imagine falsa, doarece chiar daca ne-am uita complet, undeva in interiorul nostru, mintea noastra inconstienta stie exact cine suntem si sufera din ce in ce mai mult in timp ce ne indepartam si mai mult de autenticitatea noastra.

Acesta este momentul in care invatam sa ne uram pe noi insine, pe masura ce numarul nesigurantelor incepe sa creasca. Psihologii numesc aceasta imagine falsa “ego”.

Aceasta suferinta prin care trecem foarte multi dintre noi este, in esenta sa, nevoia noastra de a-i multumi pe ceilalti, un obicei insuflat de la o varsta frageda si conditionat de-a lungul vietii noastre. Mai important, aceasta este o minciuna pe care ne-o spunem majoritatea dintre noi – ca ar trebui sa fim intr-un anumit fel pentru a fi recunoscuti.

Cei care urmaresc perfectiunea isi vor da seama in cele din urma ca urmaresc o iluzie falsa, o realitate pe care nu o vor cunoaste niciodata pentru ca nu exista.

Opteaza pentru sinele tau autentic

Trebuie sa intelegem inca de la bun inceput ca dragostea pe care o cautam in afara nu exista. Aceasta deja exista in jurul nostru si in interiorul nostru. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa invatam sa ne iubim pe noi insine, sa ne acceptam pe noi insine si sa scapam de frica noastra de a iubi si de frica noastra de respingere.

Deci, cum putem pune capat acestor tendinte auto-distructive si cum putem inceta sa ne mai respingem pe noi insine?

Acestea sunt cateva sugestii practice care te vor ajuta sa-ti redescoperi sinele autentic:

#1. Sinceritate

Pentru a te apropia de sinele tau autentic vei avea nevoie de o dorinta puternica de a fi sincer cu sinele tau interior.

Sinceritatea fata de tine insuti te va ajuta sa constientizezi nivelul de domesticire pe care l-ai suferit sau chiar mecanismele de aparare pe care le-ai creat inconstient.

#2. Iertare

Nu este o umbra de indoiala ca oamenii pot fi proprii lor cei mai inversunati dusmani. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l inveti cu scopul de a-ti descoperi sinele autentic este acela de a nu mai fi propriul tau dusman.

Inceteaza sa te mai judeci pe tine insuti! Acest lucru poti sa-l realizezi numai dupa ce ai invatat sa ierti.

De exemplu, ai mancat o masa grea si mai tarziu te simti vinovat deoarece te simti destul de rau, din cauza imaginii false. Din moment ce mintea ta te face acum sa suferi, vei fi inclinat sa mananci mai mult pentru a te simti mai bine, creand astfel un cerc vicios.

Acest lucru se intampla pentru ca mintea noastra nu este la fel de simpla precum este corpul nostru. Mintea are obiceiul de a se bloca intr-o bucla repetitiva careia nu-i mai da drumul. A invata sa ierti este singura modalitate prin care poti indeparta atentia constienta departe de mintea ta si astfel vei invata sa te concentrezi asupra nevoilor tale emotionale.

#3. Iubirea de sine

Iubirea de sine este, probabil, singura cale prin care poti aduce o schimbare pozitiva in viata ta. Absolut nimeni nu va fi vreodata cu adevarat fericit decat daca se va iubi pe sine, adica daca se va accepta pe sine neconditionat.

Cand te iubesti pe tine insuti, nu numai ca te respecti pe tine, dar, de asemenea, ai grija de tine insuti. Nimeni nu iti poate face rau si nimeni nu te poate face sa te simti inferior, deoarece nimeni nu te cunoaste pe tine insuti mai bine ca tine.

#4. Singuratate

Societatea i-a asociat singuratatii o conotatie negativa. Cu toate acestea, fiecare dintre noi ar trebui sa ne adresam aceasta intrebare – cum anume ar putea cineva sa urmeze un proces de introspectie cu atat de multe persoane in jurul sau?

Singurul moment in care suntem capabili sa ne auzim in mod corespunzator propriile noastre ganduri este atunci cand suntem singuri. Prin urmare, acesta este momentul perfect pentru autenticitate, deoarece in acest moment nu suntem afectati de gandurile si de judecata celorlalti oameni. Este singurul moment in care putem constientiza nivelul nostru de domesticare si de cele mai multe ori o simpla realizare este tot ceea ce ne trebuie.

O viata traita in numele autenticitatii este esentiala pentru a cunoaste implinirea in viata.  Traieste-ti viata si experimenteaza advaratul sens al bucuriei!