Relatia dintre Luna si Mintea umana

1316

Fiecare lucru din mediul exterior are un efect asupra universului nostru interior. Fie ca este vorba de expunerea la razele ultraviolete ale soarelui, de privitul cerului senin al diminetii, de plimbarile in padure sau de intoul in mare. Frumusetea naturii are un efect pozitiv asupra fluxului hormonal si energetic al organismului nostru. Cu toate acestea, nu tot ceea ce este prezent in natura are un efect pozitiv asupra noastra. Toate studiile, fara exceptie, au ajuns la concluzia ca Luna are o influenta directa asupra oamenilor si asupra altor specii de pe Pamant.

Luna, Constientul si Subconstientul

In conformitate cu legile fizicii cuantice, totul in Univers – stele, planete, sateliti – are o freventa vibrationala de functionare. Frecventa energetica emanata de Luna ne afecteaza in mod direct sentimentele, emotiile si dorintele. Mintea noastra, formata din mintea constineta si sub-constienta, reactioneaza in mod direct fata de pozitia pe care o ocupa Luna. Majoritatea dintre noi nu suntem constienti de gandurile noastre subconstiente, avand in vedere ca majoritatea dintre noi functionam folosindu-ne de doar 10% din mintea noastra constienta.

Mintea sub-constienta este un depozit de amintiri, impresii si ganduri acumulate de-a lungul anilor si are o frecventa vibrationala de functionare mult mai inalta in comparatie cu cea a Lunii. Pentru a patrunde pe taramul mintii tale sub-constiente sunt necesare aptitudini dezvoltate de gandire constructiva si abilitati de observare.

Frecventele Lunii au puterea de a scoate la suprafata mintii constiente gandurile subconstientului mental. De vreme ce mintea noastra sub-constienta este formata din doua tipuri de amprente de gandire, atat utile cat si inutile, iesirea la suprafata a acestora ne poate face sa ne simtim exasperati si lipsiti de rationament. Psihiatrii au demonstrat faptul ca in zilele cu Luna plina, atunci cand frecventele acesteia sunt mai active, pacientii cu tulburari mentale simt un sentiment sporit de anxietate si un mult mai puternic val de emotii.

Luna, Mareele si Corpul Uman

Asa cum bine stim, mareele sunt influentate in mod direct de catre Luna, cauza fiind reprezentata de forta sa gravitationala pe care o actioneaza asupra obiectelor volatile, apa. Aristotel si istoricul roman Pliniu cel Batran sugerau ca cel mai “umed” organ din corp este creierul uman. Omul de stiinta a aprofundat aceasta ipoteza si  a sugerat ca, deoarece organismul uman este format din 80% apa, conexiunea dintre Luna si comportamentul uman nu ar mai necesita o alta explicatie.

In plus, exista dovezi concrete care demonstreaza efectul pe care-l are Luna asupra tiparelor noastre de somn. Unul dintre aceste studii a demonstrat ca in noptile cu luna plina participantii aveau nevoie de 5 minute in plus pentru a adormi si dormeau cu 20 de minute mai putin decat o faceau in mod obisnuit. In plus, nivelul de melatonina era mult mai scazut in comparatie cu alte nopti, fapt ce demonstreaza faptul ca suntem mult mai predispusi la insomnii in noptile cand este Luna plina.

Practicantilor de Ashtanga yoga, un stil traditional  de yoga vechi de cateva mii de ani, le este recomandat sa evite practicarea de yoga in zilele si noptile cand este Luna plina. De cealalta parte, acestora le este recomandat sa se implice in activitati care au scopul de a linisti mintea, de exemplu meditatia.

Combaterea acestei influente

Cu scopul de a nu fi afectat pe deplin de vibratiile Lunii, constientizeaza efectele pe care le are asupra propriului tau comportament, asupra propriilor tale impulsuri si ganduri in zilele cu Luna plina. De vreme ce Luna plina produce un efect de constientizare a propriului tau subconstient, poti profita de aceste perioada si poti efectua o purificare a mintii de toate acele ganduri negative.

Sursa