(Programul de 21 de zile) Ziua 8 – Recunostinta

1735

Saptamana 2 – Curajul

Recunostinta este o foarte buna fundatie prin care iti poti incepe fiecare zi din viata ta. Pana la urma, vei crea mult mai multe oportunitati in viata ta atunci cand esti recunoscator pentru cele deja existente in viata ta.

Am mentionat mai inainte ca totul se afla intr-o continua schimbare in interiorul si in jurul tau, iar realitatea iti raspunde in concordanta cu propriile tale ganduri. Ceea ce percepem in prezent nu este decat o reflectare a gandurilor din mintea noastra.

Cel mai imortant este sa retineti ca tot ceea ce exista acum reprezinta fundatia pentru ceea ce urmeaza. Asa ca, materiile prime ale viitorului tau se afla deja in jurul tau. Prin puterea recunostintei putem sa transformam dorintele inimii noastre in realitate.

Recunostinta reprezinta antidotul oricarui tip de gandire negativa. In loc sa te gandesti ca nu ai indeajuns sau ca nu esti indeajuns, poti descoperi abundenta din viata ta recunoscandu-i existenta.

Recunoasterea binecuvantarilor din viata ta creaza spatiu pentru alte binecuvantari. Poti invata sa te iubesti si sa te cunosti cu adevarat pe tine insuti recunoscand binecuvantarile care exista deja in viata ta. Miracolul pe care-l cauti se afla deja in interiorul tau, iar recunostinta te va ajuta sa-l scoti la suprafata.

Gaseste o foaie de hartie si scrie toate binecuvantarile care exista deja in viata ta. Nu te opri din scris vreme de 10 minute. Rezultatul s-ar putea sa te surprinda.

 Ziua 8 – Meditatia

Sa meditam! Asaza-te confortabil intr-un loc linistit din casa ta. Poti sa meditezi in orice pozitie, dar este necesar ca aceasta sa te ajute sa fii relaxat si alert. Pentru a-ti mentine spatele drept in timpul meditatiei te poti folosi de un perete sau de o perna. In cazul in care ai probleme cu spatele, poti sa meditezi pe podea, cu toate ca iti va fi mai dificil.

Acum inchide ochii. Inspira si expira adanc pana iti golesti plamanii complet. Relaxeaza-ti umerii  si respira astfel de 3 ori.

Inchide ochii si imagineaza-ti camera in care te afli. Incearca sa-ti imaginezi toate detaliile – mobila, plante, tablouri – care exista in acel spatiu. Relaxeaza-te si priveste-ti corpul ca fiind centrul tuturor obiectelor din imaginatia ta. Relaxeaza-ti corpul in centrul acestui spatiu.

Cu fiecare respiratie imagineaza-ti cum unul dintre obiecte dispare din camera. Continua sa respiri si goleste acest spatiu vreme de 2 minute.

La sfarsit scutura-ti umerii energic vreme de 30 de secunde pentru a te elibera de orice tensiune ramasa.

Acum, spune cu voce tare afirmatia de saptamana aceasta:

„Accept schimbarea in viata mea. Am incredere ca tot ceea ce se intampla in viata mea este spre binele meu suprem.”

Sfaturi

Incearca sa practici meditatia in fiecare zi, in acelas moment al zilei.

Aceste zile implica un proces de auto-vindecare. Este necesar sa ai rabdare. Asta implica faptul ca unele blocaje emotionale isi pot intensifica activitatea pe masura ce te eliberezi de ele.