Misterele din Abydos – Aparatele Zburatoare Misterioase ale Egiptului

2222

Acest articol va incepe cu intrebarea “Ce vezi in imaginea de mai sus?”. Nu ti se pare ca unele dintre aceste hieroglife par a fi cu mult diferite spre deosebire de celelalte?  Ei bine, majoritatea oamenilor care au vizitat Templul lui Seti din Abydos si chiar numerosi arheologi din intreaga lume, sustin ca aceste hieroglife descriu de fapt aparatele de zbor ale zilelor noastre, cum ar fi avioane, elicoptere si chiar submarine. Este oare vorba de pareidolia, sau vechii egipteni au avut un gram de noroc atunci cand au sculptat aceste hieroglife misterioase?

Templul din Abydos a venerat numeroase zeitati, printre care Isis, Horus, Set, Amun-Ra si Ptah. Acest templu antic, construit de Seti I si de fiul sau Ramses al II-lea, s-a aflat in centrul atentiei mai multor cercetatori din domeniul arheologiei si ufologiei. In prima instanta, s-a crezut ca aceasta imagine este un fals,  dar s-a dovedit a fi cat se poate de adevarata si este prezenta astazi pe o lespede grea de piatra, care sustine plafonul acestui templu uimitor. Chiar daca unii dintre noi si-ar dori ca aceste hieroglife sa descrie masini reale ale vremurilor noastre, majoritatea arheologilor sustin ca acesta este un palimpsest (dex. Pergament sau papirus de pe care s-a sters sau s-a ras scrierea initiala pentru a se putea utiliza din nou si pe care se mai vad urmele vechiului text), caz in care arheologii au constatat o suprapunere a hieroglifelor in imaginea de mai sus. Din cate se pare, hieroglifele originale au fost sterse si inlocuite cu un nou set de hieroglife care s-au dovedit, potrivit cercetatorilor, a fi asemanatoare cu aparatura moderna. Cu toate acesta, aceasta teorie nu a fost acceptata de catre toti arheologii. Majoritatea cercetatorilor continua sa creada ca aceste hieroglife sunt in continuare un mister si asteapta in continuare aparitia unei concluzii stiintifice.

5

Hieroglifele de la Templul din Abydos sunt realizate cu o acuratete uimitoare si nu putem gasi un singur loc in interiorul templului unde aceasta lucrare pare a fi realizata intr-un mod neglijent.  De aceea, apare urmatoarea intrebare – Ce reprezinta cu adevarat aceste hieroglife?

Resculptura inscriptiilor a fost o practica comuna in perioada egiptenilor antici. Potrivit datelor istorice, atunci cand noul instalat Faraon mostenea  structurile predecesorilor sai, acesta realiza propriile sale hieroglife printr-un proces de suprascriere. Aceasta practica poate provoca iluzii optice, aceasta fiind explicatia pe care egiptologii moderni o au cu privire la Abydos. Cu toate acestea, tot aici majoritatea egiptologilor nu reusesc sa cada de comun acord in ceea ce priveste explicatia cu privire la imaginea “elicopterului” care apare in imagine, majoritatea dintre ei sustinand ca aceasta este o imagine precisa si continua a ceea ce vedem cu totii, un elicopter.

4

Ziarul arab Al-Sharq Al-Awsat a publicat mai multe imagini senzationale surprinse in interiorul Templului lui Amon Ra din Karnak, imagini care, potrivit cercetatorilor,  prezinta sculpturi aproape identice cu cele pe care le regasim in Abydos. Doua seturi aproape identice de desene au fost gasite la Karnak si la Abydos. Din pacate, aceste imagini nu sunt disponibile si nu am reusit sa le gasim pentru a vi le prezenta. In cazul in care descoperirile facute la Karnak se potrivesc intr-o mare masura cu cele de la Templul din Abidos, toate teoriile actuale care explica reprezentarile actuale ar deveni lipsite de orice importanta. In cazul in care acest lucru ar fi adevarat, modul in care egiptologii si cercetatorii privesc Templul din Abydos si din Karnak, dar si istoria in sine, s-ar schimba complet.

Oricum, cateva intrebari continua sa ramana fara raspuns. Oare hieroglifele pe care le intalnim la Abydos  sugereaza prezenta unor aparate de zbor care au existat cu mii de ani in urma? Este oare o coincidenta faptul ca hieroglife similare au fost gasite in doua locatii, Abydos si Karnak?  In cazul in care autorul acestor hieroglife ar fi dorit sa  ilustreze aparate de zbor, cu siguranta numeroase dovezi ar mai fi putut fi intalnite si in alte parti ale Egiptului. Sa recunoastem, masinariile de zbor in acea perioada ar fi ceva extraordinar de important, asa ca, daca egiptenii  ar fi detinut astfel de masinarii, mai multe dovezi ar fi fost disponibile in prezent. Pana la descoperirea unor noi dovezi, vom accepta teoria palimpsestului, cea sustinuta de unii dintre argeologi.