Medicina ayurvedica: Terapia cu sare

1251

Terapia cu apa sarata curata si purifica sistemul digestiv prin eliminarea impuritatilor din interiorul organismului. Aceasta forma de terapie este folosita cu scopul de a trata racelile obisnuite, hipertensiunea arteriala, afectiunile digestive, febra si nu numai.

Inceperea acestei terapii este recomandata inaintea unei retrageri spirituale, inaintea calatoriilor interioare profunde si inainte de a lua parte la un eveniment spiritual de o importanta majora.

Inainte de inceperea acestui program de vindecare, inaintea inceperii oricarui tratament de mineralizare sau de vitaminizare a organismului sau de schimbare a dietei va este recomandat sa eliminati toxinele care exista deja in organism. Astfel, eficienta noului tratament va avea un efect mai puternic. Cum altfel a-ti putea sa va dati seama daca acest program isi face efectul daca dumneavoastra adaugati lucruri noi deasupra celor vechi?

NOTA: aceasta terapie nu este recomandata persoanelor care sufera de forme avansate de ulcer, apendicita, tuberculoza gastro-intestinala sau cancer.

Inainte de purificare

In cazul in care ai probleme cu digestia, detoxifica-ti organismul cu un laxativ pe baza de plante, in conditii de siguranta, cu doua sau cu trei zile inainte de inceperea acestei terapii.

In timpul purificarii

Evita alcoolul, alimentele condimentate, alimentele prajite si orice alimente foarte grele pentru organismul tau in timpul acestei saptamani de terapie. Tracul tau digestiv isi va recapata starea sa naturala pe care o avea in copilarie. Hraneste-ti organismul saptamana aceasta in acelasi mod in care a-i hrani un copil mic care nu stie ce sa manance.

Reteta

2 litri de apa – se fierbe si se lasa sa se raceasca pana ajunge la aceasi temperatura cu a unui ceai bun de baut

O lingura de sare naturala de mare

Sucul de la o lamaie

O recipient de ½ litru

Ceas cu alarma – setat in fiecare dimineata la rasarit

Hartie igienica

Sarea care provine dintr-o sursa naturala are o eficienta mult mai mare de a va curata organismul in comparatie cu sarea iodata.

DA! Vei bea 2 litri de apa intr-o singura sedinta!

Programul zilnic al terapiei cu sare

Organele corpului au canalele energetice deschise in primele ore ale diminetii, intre o rele 5 AM -7 AM. Acesta este cel mai bun moment in care puteti practica aceasta terapie si este, de asemenea, momentul celor mai intalnite practici spirituale de dimineata.

Veti privi in cele patru directii: nord, sud, est si vest:

Est – apa

Vest – pamant

Sud – foc

Nord – aer

Cere binecuvantare, forta si puritate pentru tot ceea ce ai nevoie. Bea tot lichidul privind spre cele patru puncte cardinale.

Atunci cand bei, simte cum elementul asociat fiecarei directii iti influenteaza viata. Exemplu: “Multumesc apa. Viata biologica vine din apa. Oamenii vin din apa. Multumesc! Am venit din apa, din pantecul mamei mele. Multumesc pentru momentele placute petrecute la mare. Beau aceasta apa pentru a-mi vindeca organismul. Multumesc!”

In cazul in care simti ca ai stomacul plin in urma consumului unui singur pahar, acest exercitiu te va ajuta. Este important ca apa din stomacul tau sa ajunga in intestine.

Exercitiul 1 – Maseaza-ti stomacul in sensul acelor de ceasornic de 21 de ori si invers de 13 ori.

Exercitiul 2 – Ridica bratele deasupra capului, stand in continuare in picioare si balanseaza-ti corpul de la stanga la dreapta.

Exercitiul 3 – Departeaza-ti picioarele pana cand ajung la nivelul umerilor si roteste-ti talia de la stanga la dreapta. Lasa-ti bratele libere pe langa corp si simte intinderea in zona abdominala si in partea inferioara a spatelui.

Exercitiul 4 – Pozitia Hatha Yoga Cobra este, de asemenea, foarte eficienta  pentru stimularea zonei intestinale.

Rezultatele acestei terapii

Care sunt rezultatele la care va puteti astepta in urma acestei terapii:

Ca in cazul oricarui program de detoxifiere, rezultatele sunt diferite.  Poate dura mai mult de o ora pana veti reusi sa consumati atat de multa apa. In urma acestei practici, cei mai mult oameni vor putea sa consume aceasta cantitate de apa in 30-45 de minute. Anumite persoane elimina aceasta practica definitiv in urma consumarii primului pahar. Continua si vei fi fericit ca ai facut-o!

Trebui sa te astepti la excursii la toaleta pe tot parcursul diminetii. Anumite persoana isi curata tracul digestiv in doar cateva ore de la prima sedinta a acestei terapii. Este posibil sa dureze un pic mai mult in primele cateva zile.

Unul dintre cele mai intalnite rezultate este aparitia unei energii interioare extraordinare si a unui apetit asemanator. Si in acest caz, aparitia acestor efecte poate dura cateva zile.

In urma acestei terapii vei fi uimit de energia de care dispui si de propria ta buna-dispozitie. Curatarea organismului este adesea asociata cu o mult mai profunda curatare psihica si spirituala. Tracul tau digestiv isi va recapata sanatatea.

La incheierea procesului de purificare, acorda o atentie sporita alimentelor pe care le consumi si reobisnuieste-te cu vechile obiceiuri alimentare treptat.

Dupa primele sapte zile, poti alege sa mai continui. In cea de a doua saptamana, bea in cea de a doua zi a saptamanii de terapie, in cea de a treia saptamana, in cea de a treia zi a saptamanii de terapie si tot asa. Poti continua aceasta practica pe durata intregii tale vieti sau ori de cate ori simti nevoia sa-ti detoxifici organismul.

Persoanele cu varsa de peste 25 de ani pot bea apa cu sare o data pe saptamana ca laxativ si pentru a-si mentine sanatatea sistemului imunitar.

Beneficiile Terapiei cu Sare

Efectele nu apar imediat, dar, dupa 2-3 zile isi fac simtita prezenta prin prospetimea respiratiei, prin somnul odihnitor, prin disparitia cosurilor, prin starea de lejeritate a organismului si prin imbunatatirea digestiei. Transpiratia va fi lipsita de miros, pielea si tenul tau vor fi luminoase, rezistenta sistemului imunitar va fi puternica, iar sanatatea metabolica va fi restaurata..

Aceasta terapie tratament pentru aceste afectiuni:

Boli ale ochilor, nasului, dintilor, inimii, tracului digestiv si ale rectlui; apendicita; deteriorarea sanatatii intestinale; paraziti intestinali; tulburari menstruale; afectiuni legate de organele de reproducere si pentru toate cele 25 de tipuri de infectii uretrale cunoscute in medicina Ayurvedica.

Sursa